Se câștigă mai bine dar contează mult la ce companie și câtă experiență ai.
Un ITist este specializat doar pe ramura lui, chiar dacă are cunoștințe generale. Un programator de exemplu, specializat pe un singur limbaj, nu știe alte limbaje( știe generalizat, însă insuficient ).
Trebuie specificat că atât informaticienii (cei care lucrează cu analiza și procesare de date si chestii tehnice mărunte), cât și programatorii foarte buni, tot ITsti sunt. Însă diferența este nivelul de cunoștințe și experiență. Un programator poate lua un salariu de 5k euro, însă un informatician niciodată.
4000 RON este un salariu mediu pentru un junior. După cât timp de învățare nu știu sa zic exact, unii îl iau în 6 luni, alții în 2 ani.
Se câștigă foarte bine. Salariile medii pentru 3-4 ani experiență trec lejer de 10.000
Daca ești programator cu experiență măcar 2 ani și câștigi doar 4000 înseamnă că ești foarte slab în ceea ce faci.
IT este un termen prea generalizat, in IT lucreaza si gusterii din marile corporatii si tot ca It-isti sunt considerati si cei care sufla cu aer calculatoarele prin serviceurile de calculatoare, insa unii castiga mult si altii putin.
IT e un domeniu cu zeci de functii si meserii.
Iar ce ai spus tu codare, aceea e programare si acolo e alta situatie, necesita pregatire, dedicare, cunoastere si da programarea este bine platita...dar iarasi va spun ceva "cand castigi ceva vei pierde altceva", adica eu nu vad o satisfactie in a lucra ca un robot 12 ore pe zi pe calculator si a lua 4000 de euro pe luna, cand pot lucra 8 ore pe zi ceva ce-mi place si sa iau 1200 de euro pe luna. Fiecare dupa cum il duce capul si cat de lacom este.
Insa nu am vazut niciun programator cu Bentley nou, desi toti se lauda cu castiguri enorme din vorbe e ca in bancul ala :
-Ce ti-e si cu Lamborghini astea de pe sosele sunt asa putine?, nu cumpara lumea ca nu sunt bune!"
IT este un domeniu mare. Fiecare specialitate are caracteristicile si salariile ei, dar in general se castiga bine
Eu platesc lunar facturi de USD $3000 pana la $10.000 la cei care lucreaza pentru mine in programare si software.
Cate greseli de presupunere in raspunsul tau.
In primul rand programatorii nu lucreaza 12 ore ca nu ar da randament. Cel putin nu cei cu joburi fixe.
In al doilea rand sunt destui de putini care fac programare din obligatie si nu din placere, asa ca in final lucreaza 8 ore si iau 4000 euro pentru ca ii duce capul nu pentru ca sunt lacomi.
4000 euro e un castig mare pentru o tara perecum Romania, dar cred ca tu nu ai simtul pretului cand e vorba de un Bentley de ai impresia ca ti-l vei permite odata cu 4000 sau 6000 euro pe luna.
Stii ce esti dumneata? un "sectant digital", in momentul in care scoti din context doar anumite propozitii ale unui raspuns mult mai amplu si mai eloborat.
La astfel de comentarii nici nu comentez, pentru ca ar insemna sa ma afund in discutii lungi si fara rost.
Ma citez " Insa nu am vazut niciun programator cu Bentley nou, desi toti se lauda cu castiguri enorme din vorbe", era o ironie la faptul ca desi multi in tara noastra se lauda cu sume fabuloase de bani castigati pe luna -fie ca sunt programatori sau functionari prin nu stiu ce minisitere, sau caratori de valize /salahori pe la fel si fel de institutii ale statului, dar toti se dau mari (si nu ma refer doar la 4000 de euro salariu ci mult mai mult dupa spusele unora) nu stiu pe niciun corporatist sa isi permita o masina de lux, indiferent ca e bentley, Aston Martin sau lamborghini sau pur si simplu unii sunt inteligenti si nu vor sa dea bani aiurea pe masini care au impozite enorme si consum pe masura, in final totul a fost usoara ironie la adresa celor care castiga mult din vorbe si putin in realitate!
Eu îți garantez că și unii care câștigă mult și în realitate nu au cum să își ia mașinile alea de le zici tu. Alea sunt mașini pe care ți le cumperi când ai un business care are profit sute de mii sau poate milioane de euro. Nu când ai salariu de 5000euro. Că nu ai cum. Și da, sunt programatori care ai salarii de 4-5000euro. Și nu, nu își vor permite Bentley niciodată.
andreiscripcaru întreabă: