Dacă te grăbești să-l vinzi accepți ce ofertă ți se dă. Dacă ești dispus să ai răbdare măcar o lună este foarte posibil să-l vinzi la prețul real, cel al pieței.
Eu am vândut un PC care avea prețul pieței 1400 de lei, am promovat 7 zile și l-am vândut cam în 2-3 săptămâni. Înainte de asta am întrebat aici pe TPU de curiozitate ce preț estimează ei și mi-au zis 800.
Deci dacă e bun, pune-l la prețul real și ai răbdare.
Depinde de anuntul facut si de ce pret i-ai pus. Daca ai un calculator de vanzare, in mod normal s-ar vinde la jumatate din pretul pietei. Daca este si destul de vechi, pretul ar mai trebui scazut.
Eu de exemplu am pus in noiembrie un laptop la vanzare pe olx si am reusit sa-l vand abia acum 2 saptamani. Laptop-ul a fost fabricat in 2019 si costa atunci 6000 de lei. Si ar trebui sa iau pe el cam intre 2000-3000 de lei. Insa eu l-am folosit intensiv aproape 6 ani. Timp in care au mai aparut si semne evidente de uzura, plus ca au mai aparut pe piata de atunci, laptop-uri cu configuratie mult mai buna. Si asta m-a fortat sa il scad la 1500.
Deci depinde foarte mult de factorii astia, timpul de vanzare al unui laptop/pc. Daca ai pus in anunt un pret prea mare, sau daca e prea uzat, sansele sa il vinzi mai repede, scad destul de mult.
Sandu3 întreabă: