TOATE bancile, in momentul asta, ofera dobinzi anuale de 2-3 ori mai mici decat inflatia LUNARA! Orice altceva e bla-bla. Era un exemplu cu cartofii, inlocuieste cu orice altceva, mai putin perisabil. Conserve, poftim. Conserve de orice. Cel mai bun lucru pe care il poti face acum cu banii e sa ii bagi in propria pregatire (o specializare noua, o perfectionare) ca sa iti cresti sansele de a avansa profesional, in propriul confort si randament pe termen lung a electrocasnicelor (masina de spalat cu clasa energetica superioara, centrala in condensatie daca ai de-aia cu tiraj direct, un pat nou in care sa te odihnesti mai bine, de-astea). Eu am fost bou si am facut o mizerie de depozit de 5000 RON pe 3 luni. E scadent pe 11 aprilie. Never again. Chiar nu stiu ce naiba a fost in capul meu. Dobinda 6.5% pe an, o sa iau 73, 12 lei.
Lol. Mai bine cumparai cartofi si ceapa acum o luna si le vindeai acum, scoteai de cel putin 4-5 ori mai mult. Dobinda aia de 5.6% e PE AN! In concluzie, ar trebui sa primesti 28 RON. Fix o flegma in ochi...
Vreo două'j de și ceva de lei (nu știm comisionul de administrare, de retragere)
Poate dar se strica pana luna urmatoare. Oricum in BT Neo de la banca transilvania in sectiunea depozite(depozit clasic) se poate alege un depozit de o luna cu o dobanda de 5, 6 si ma gandeam ce as obtine dupa o luna daca as face un depozit de 6000 de lei.
Dobanda se alculeaza pe an.
Pentru o luna primestoi 5.6%/12=0,466%
Asta inseamna aproape 28 lei, din care se scade comisionul bancii (daca percepe).
andreiscripcaru întreabă: