| blackann a întrebat:

Salut.

O colega a primit un mesaj azi de la banca, ca i-au pus poprire de vreo 1400 eur.
Nu i-au spus pentru ce, dar banuieste ca pentru niste amenzi neplatite.
Scria in mesaj sa sune pentru detalii, dar nu ii raspunde nimeni.
Panica ei este ca ii vor lua toti banii deodata si voia sa o roage pe sefa noastra sa ii dea salariul cash.
Eu i-am spus sa nu o faca pentru ca s-ar putea sa o dea afara, pentru ca e super nebuna si s-au si certat in ultima perioada.
Intrebarea ei este daca ii vor lua toti banii deodata sau o anumita suma, lunar?

Eu nu am avut niciodata popriri si nu stiu cum functioneaza ca sa ii raspund.

Răspuns Câştigător
| anonim3248 a răspuns:

Deci îi intră salariu 3000 lei - se rețin 1000 lei - scoate 2000 lei.

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poprirea se poate face pe maxim 30% din salariu. Nu i se vor lua toti banii din cont.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dar nu ii raspunde nimeni. Să meargă la bancă să verifice la ghișeu. S-ar putea să fie un mesaj de phishing sau o țeapă.

| blackann explică (pentru sadrian46):

Nu e teapa, e mesaj de la banca. si cand a reusit sa vb cu ei i-au spus doar ca e vb de niste amenzi si au inchis iar. o sa mearga la ghiseu, dar pana atunci voiam sa o calmez.

| Holiday a răspuns:

Daca are suficienti bani in cont ii va lua pe toti o data.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

I se blochează contul, dar o să îi retragă un anumit procent în fiecare lună (maxim 30%). Trebuie să meargă la bancă în fiecare zi de salariu ca să retragă banii rămași. Știu pe cineva care își luase salariul tot așa, în mână, dar norocul a fost că abia se angajase și s-au făcut tipele de la birou că plouă cu actele pentru card. Bineînțeles că nu a mers la infinit schemuța. Doar câteva luni. Nu-s absurzi să-ți ia toți banii.

| VoidEternal a răspuns:

Daca ii are pe toti in banca, probabil ii vor opri pe toti sau aproape pe toti, depinde cati are. Daca nu, pe masura ce intra ii vor opri un procent. Mi se pare ca nu ti-i pot lua pe toti, iti lasa o parte lunar dar nu mai stiu in ce proportie.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim3248 a răspuns:

Poprirea este de la primărie și așa se fac popririle de ei.

| anonim3248 a răspuns:

Dacă se face executarea sumei se ia toată suma din cont dacă amenzile sunt 1400 de euro.

| blackann explică (pentru anonim3248):

Pai salariul ei e mai mic decat poprirea, dar daca i-l opresc pe tot in august ramane fara nimic pana in septembrie.

| anonim3248 a răspuns (pentru blackann):

Dacă are 0 lei în cont se rețin doar 30% din salariu care intră lunar în contul ăla

Da, are 0 acum in cont. poprirea e de 1400 pe contul bancar, singurul pe care il are deschis.

Cam pe acolo. ok, merci.

| anonim3248 a răspuns (pentru blackann):

Deci îi intră salariu 3000 lei - se rețin 1000 lei - scoate 2000 lei.