| Catalin175 a întrebat:

Salut, știu ca nu este tocmai o platforma potrivita pentru a pune aceasta întrebare dar totuși din nevoie și curiozitate as întreba: Ce as putea face în ziua de azi pentru a câștiga un ban decent, m-am saturat sa lucrez pentru 3000 de lei, nu am pretenții la 100 de mii de euro dar înțelegeți voi. As aprecia dacă as primi niște răspunsuri serioase.
PS. Am 21 de ani și buget mic.

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, in cazul tau poti sa iti mai iei un al doilea job, de weekend, sau sa mergi al munca campului in wekeend, ca sa-ti suplimentezi veniturile, fiindca nu ai studii superioare si nici calificari inalte, care sa te propulezese pe joburi cu salarii foarte bine platite.
Din pacate, a fost alegerea ta sa nu inveti si sa ramai la nivel mediu, deci limitarea ti-ai facut-o singur.

| MihaiSpeedster a răspuns:

Dă și tu mai multe detalii. Ce lucrezi în prezent, ce studii sau calificări ai, la ce te pricepi…

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să cauți acea meserie care îți oferă ție ceea ce consideri tu că este decent pentru tine și apoi să faci școală, facultate, cursuri de calificare care să îți dea dreptul să o practici. Sau să găsești afacerea care să îți aducă venit și să găsești drumul spre ea.

Bula
| Bula a răspuns:

Baga-te, ca ajutor, peste tot unde se iveste ocazia!
Inteligenta se dezvolta prin curiozitatea de a studia lucruri noi.
Experienta se dezvolta prin a face (bine) o diversitate cat mai mare de lucruri.
Un om inteligent, cu experienta, gaseste totdeauna oportunitati de unde poate castiga!winking

| goguPatent a răspuns:

Totuși la 21 ani 3000e chiar decent în condițiile în care nu cred că ai acumulat atât de multe calificări până la vârsta asta

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Poti sa investesti 1-2 ani si sa inveti programare. Apoi iti poti lua un job in care chiar ai posibilitatea sa cresti.

| Hammurabi a răspuns:

Lucrează în afară, în altă țară unde ești plătit mult mai bine pentru ceea ce ești calificat.
Sau îți deschizi o firmă.
Și nu mai ai nici o limită.
Atât cât ești în stare să faci și cât te duce mintea, atât câștigi.

| trophin a răspuns:

Dealer... Cu aia care și-au făcut laborator extragere la Bihor...
Columbiaaaa

| gabicoo a răspuns:

Eu câștig puțin peste 3.000 lei și am 27 ani vechime în muncă! Tu la 21 de ani vârstă și 3.000 lei salariu ar trebui să fii foarte mulțumit!

| trophin a răspuns (pentru sadrian46):

Nea ciolan

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

In Romania e decent 3000 de lei.
Pentru mai mult, studiaza un domeniu important (IT), sau macar acumuleaza experienta intr-un domeniu calificat (service auto).
In paranteze ti-am dat si exemple.
Daca nu esti de facultate/munca intelectuala, califica-te intr-o meserie importanta (sudor, mecanic, vopsitor, instalator, electrician, etc), lucreaza 2 ani de proba in Romania pe aia 3000 de lei, apoi emigreaza undeva in UE, invata limba tarii respective si vei avea de la 3000e in sus, pana pe la 4-5000, cand vei sti limba la nivel conversational si vei avea experienta la ei in tara.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Hammurabi):

Nu recomand firma in Romania.
Puterea de cumparare 0 in unele zone, costurile pe an destul de mari, raportat la bugetul cu care poti incepe. Insolventa garantata.
Merge doar daca oferi niste servicii ca freelancer, ai deja clientii, incepi cu PFA si cresti usor.
Sau daca ai pile pentru niste contracte sigure, si faci SRL la urgenta, cu oameni culesi de la AJOFM, cu minimul pe economie, care fac treaba de rahat, dar banii tot iti vin.