Asa am avut un apartament de vandut in centrul orasului nostru.
Strada principala, centrala, camine studentesti in apropiere, "zona scumpa".
Am incheiat contract cu 6 agentii imobiliare, le-am dat mana libera (la pret).
Dupa cca. 2 ani de asteptare, am vorbit cu niste tineri, oferindu-le si lor comision. Nici ei n-au gasit cumparator.
La un moment dat, am vorbit cu o pensionara de aproape 80 ani, i-am povestit despre apartament si ca dau comision celui care aduce cumparator (aproape pensia ei pe un an). Rezultatul: in nici doua saptamani am avut cumparator si am facut actele. Evident, am platit si comisionul promis.
De atunci, intermediara mi-a mai adus mai multi clienti si tare multumita este ca-i completez mica pensie...
Asteapta pana in vara cand se vand mai bine apartamentele cu 4 camere.
Iarna toti fug din cauza intretinerii (se gandesc ca il cumpara vara insa uita ca apoi vine iarna )
Ca idee, trateaza vanzarea ca si cum ti ai cauta o prietena.
Cu cat pari mai disperat cu atat fug femeile mai tare de tine
Găsește un agent care să se ocupe de el și închiriază-l. O parte din chirie va merge la plata acelui om.
Și ai scăpat de grijă, plus că ai un venit constant.
Felicitari, ai descoperi problema principala a investitiilor in imobiliare..sunt greu de lichidat.
Cateva observatii.
La suprafata aia, vine 820E/Mp, ceea ce imi pare mult pentru un oras care nu e centru universitar si care probabil se goleste de la an la an. Intuiesc ca tinerii din Buzau fug cat de repede pot catre Brasov, Bucuresti sau Iasi deci cererea pentru apartamente e posibil sa scada de la an la an.
2. Faptul ca la suprafata aia are 4 camere, ma face sa cred ca sunt destul de mici. Probabil pretul pe care il ceri e destul de mare (suma totala, nu pr metru patrat) iar cine e dispus sa dea banii aia poate cauta altceva, gen sa dea cativa bani estra si sa aiba mai multi metrii patrati.
Eu zic ca daca vrei sa te muti, sa o faci si sa-l bagi in chirie, cine stie cat o sa astepti pana o sa apara un cumparator.
Nu ai avut ocazia sa gasesti pe cineva care vrea sa se mute in zona ta. Apartament de 4 camere nu cauta multa lume. Nu au oamenii bani. Asta e. Fiecare lucru se întâmplă la momentul potrivit. Poate nu trebuie sa-l vinzi acum. Gaseste-i alta utilizare daca nu vrei sa stai in el. Poti sa-l inchiriezi. Sau poate poti face 2 apartamente din el. Sau poate faci sediu de firma.
As vrea eu sa am apartament cu care sa n-am ce să fac. I-as gasi eu o utilizare.
Are ceva imbunatatiri? Termopane? Blocul este izolat.>? Este o zona zgomotoazsa? Ma gandesc ca daca i pe langa gara este cam zgomot.
Are termopane însă nu este ce-i drept și izolat. Zona nu-i zgomotoasă în ciuda trenurilor de trec când și când (oricum locuitorii sunt obișnuiți cu ele) prin spatele blocului, este încă decent dpdv al zgomotului, drept dovadă că acum 2 ani s-a vândut un apartament în acest bloc fără prea multe îmbunătățiri și el (ce-i drept, era la parter)...
Salutare! În loc să aștepți un anumit sezon ca să îți vinzi apartamentul, ai putea să te folosești de social media,precum Instagram, Facebook, TikTok, etc. Folosind aceste platforme, tu acolo vei posta conținut (sau vei angaja pe cineva) care să se ocupe de promovarea conținutul educativ. Practic, acea persoană pe care ai angajat-o, va creea conținut care să educe oamenii despre... cum să alegi un apartament bun, cum să il achizitionezi, etc. Sunt probabil multi oameni care cauta un apartament, doar ca nu sunt educati despre cum sa o faca si le este frica sa cumpere. Dacă vrei să vinzi apartamentul unui cuplu abia casatoriti (ei cauta apartamente), du-te pe tik tok. Creează video-uri cu apartamentul (angajeaza pe cineva profesionist). Ai vreo intrebare, te rog să îmi spui. Mult succes!