anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Desi am pierdut cateva ore bune pe TPU, nu am gasit ceea ce imi trebuie. Vreau sa deschid o afacere cu aproximativ 2500 lei (bani pe care nu ii am). Voi deschide o intreprindere individuala cu 4-5 angajati prin care voi exploata un aparat. Ce este capitalul social si cum se calculeaza el? Se poate mentine capitalul social la suma de 200 lei chiar daca PROFITUL firmei se ridica la 80.000 euro? Voi putea fi scutit de TVA daca sunt student si am angajati? Se pot oferi servicii fara bon fiscal? Va rog sa imi dati raspunsuri ca la prost. Nu am activat niciodata in domeniu, nu stiu despre ce e vorba.

Răspuns Câştigător
| AnghelB a răspuns:

Nici nu ai nevoie de capital social daca esti intreprindere individuala. Doar daca erai SRL, dar si atunci puteai cu 200 lei sa ai orice cifra de afaceri.
Poti fi neplatitor de TVA. Poti alege asta in momentul infiintarii intreprinderii.
Poti oferi servicii doar cu factura si chitanta NUMAI persoanelor juridice.
Daca lucrezi cu persoane fizice e musai sa ai casa de marcat.

2 răspunsuri:
| Alex6027 a răspuns (pentru AnghelB):

Multumesc AnghelB! Sa presupunem ca am un carusel si il pun in mijlocul orasului x. Chiar este necesara o casa de marcat? De cate ori m-am dat in tiribombe/lanturi/masinute/ciocanele, niciodata nu am primit bon fiscal.

| AnghelB a răspuns (pentru Alex6027):

In mod normal au nevoie de casa de marcat. Daca nu ai este evaziune fiscala ceea ce este caz penal. Toti de la tiribombe sunt obligati sa dea bon fiscal.