| MareanN a întrebat:

Salut TPU. Ieri am primit primul salar din viata mea. Ce imi recomandati sa fac cu banii primiti?

20 răspunsuri:
| ReddY25 a răspuns:

Cheltuie cu cap

| Violleta2022 a răspuns:

Felicitari!
Pune-i intr-un cont bancar, ca sa faca pui si sa-ti aduca mai multi!
(Asta este o superstitie care atrage banii si norocul)

Daca-l cheltui, cica se risipesc toti banii din viata ta, cum s-a risipit si primul salariu. Cica atragi energia negativa si nu vei avea noroc de bani in viata ta.

| sierra1 a răspuns:

Primul (că așa e cutuma) - îl bei!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum, ce? Păcănele!

| Mereneu202007 a răspuns (pentru sadrian46):

Pacanele si pariuri :p

| NLS a răspuns:

Daca nu ai cheltuieli proprii, si nici nu ai ceva pe lista de cumparaturi (eu mi-am luat un aparat foto bridge din primii bani castigati), poti face un cadou mamei/iubitei/surorii/fratelui, ca tot e Craciunul.

Nu trebuie sa fie ceva foarte scump.
Restul ii poti pune deoparte, pentru cheltuieli neprevazute, sau ii poti investi in tine (o haina, carti de specialitate, o unealta, etc).

Si daca se intampla ca luna de luna sa iti ramana bani, deschide un cont de depozit.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de ce ai nevoie.
Eu cred ca mi-am luat primul telefon android din primul salariu.
Daca nu ai nevoi din astea (obiecte), se topesc in viata sociala, stai linistit.
Eu iti recomand sa pui deoparte jumatate, ca sa ai de o eugenie dupa sarbatori. Cu cealalta jumatate, faci ce vrei.

| gabicoo a răspuns:

Mergi la cu.rve!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la bagaboante!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Mereneu202007):

Sper că s-a înțeles că a fost o glumă.

| Frank51 a răspuns:

Dacă este primul bănui că este insuficient să-ți cumperi un iPhone 14 Pro max, deci ia-ți o înghețată.

| blackann a răspuns:

O acadea

| darrio2007 a răspuns:

Vrei sa spui primul SALARIU.
Păstreaza-i.
Nu ii cheltui pe toate prostiile.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este momentul să începi să economisești. Ca să citez pe mama mea, nu-i puțin să nu ajungă, nu e mult să nu se termine. Banii lichizi, cash, și mai nou cei de pe card, au tendința să fie consumați. Există și o teorie că ei fac o presiune asupra noastră să îi cheltuim.
Astfel, acum este momentul să te decizi asupra unei economii pentru mometul când vei avea nevoie de ea. O sumă care să nu te apese prea tare, să zicem 5% din salar. O depozitezi, o lași neatinsă în banca unde ai cardul prin care îți plătești salarul. Ce vei face cu ea? Dacă vei avea nevoie vreodată de un împrumut pentru nevoi proprii, te poți împrumuta de la tine. Asta înseamnă că după ce cheltui din ei, din această rezervă, îi pui înapoi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt primii tăi bani.Probabil vreo 800 de lei. După ce achiți cheltuielile casei, poate nu stai cu părinții și ai astfel de cheltuieli, ia ceva de mâncare și cam asta e. Dacă stai cu părinții ar fi frumos să te duci la ei și să le spui: mamă, tată, e primul meu salariu.Din ei vă dau jumătate pentru cheltuielile casei.Și vă mulțumesc că imi dați posibilitatea să rămân in casa voastră.

| Cristian86 a răspuns:

Salut! Cumpără ceva frumos pentru părinții tăi, dacă până aici ei te-au sprijinit și te-au susținut. Iar de restul ai grijă, să îți ajungă de pachet în fiecare zi, până data viitoare.
Succes!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu ai spus ce suma ai luat salariul? Cel mai bine daca poti este sa i strîngi pentru zile negre adica pentru zilele cand vei fi bolnav si vei avea nevoie de medicamente sau pentru zilele cand nu vei ai avea serviciu deoarece se stie ca situatia peste tot in lme este grea, azi ai serviciu si bani, maine poti fi șomer si ce bine este sa ai acolo banii tai, dar repet nu stim cît i ei tu salariu ca asa cum a spus cineva sunt multe cheltuieli daca stai cu parintii sau mai rau daca stai in chirie clar nu poti strînge bani si va trebuii sa platesti chirie intretinerea lumina telefon cablu si nu o sa ajungă sa mai si maninci sau sa te imbraci sa cumperi haine sau pantofi.

| popescuhertz a răspuns:

Felicitări pentru primul tău salariu! Este o realizare importantă și îți doresc să ai succes în carieră.

Cu toate acestea, este important să fii înțelept în modul în care îți gestionezi banii. Iată câteva sugestii de lucruri pe care le poți face cu banii tăi:

Începe să economisești pentru viitor: poți face asta prin crearea unui plan de economisire pentru viitor, precum un fond de emergență sau un plan de pensie.

Investește în tine însuți: poți folosi banii tăi pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și cunoștințele, prin urmarea unor cursuri sau programe de educație continuă.

Plătește datoriile: dacă ai datorii, poți folosi banii tăi pentru a le plăti înainte de a face alte cheltuieli. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor totale și poate îmbunătăți situația ta financiară pe termen lung.

Ia-ți câteva plăceri: poți folosi o parte din banii tăi pentru a-ți lua câteva lucruri care îți fac plăcere, precum un obiect de colecție sau un bilet de concert. Este important să te bucuri de banii tăi, dar fă-o în mod responsabil.

În general, este important să-ți planifici cheltuielile și să te asiguri că ai o strategie financiară sănătoasă pe termen lung. Dacă îți este greu să faci asta, poți considera să apelezi la un consilier financiar pentru a-ți oferi sfaturi și orientare.

Răspuns utilizator avertizat
| s0uNNd69 a răspuns:

Investește cu cap, investește în SuperBet

Întrebări similare