anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, sunt tare curios sa vad ce opinii are fiecare dintre voi cu privire la datoria externa a tarii, am cateva intrebari la care as dori sa-mi raspundeti daca se poate.
1. Eu sunt generatia '96, as dori sa stiu care generatie va resimti cel mai puternic aceasta datorie facuta de guvern, ma refer aici la pensii, salarii etc. si cum vom simti cu totii in urmatorul secol?
2. In urmatorul deceniu, cum vom resimti noi cetatenii aceasta datorie externa?
3. Credeti ca moneda nationala se va deprecia si mai mult in fata monedei Euro? Va ajunge la 6, 7,8 lei sa valoreze un euro?
4. Din ce auzisem acum vreo 4-5 ani cum ca in anul 2022 Romania va adera la moneda Euro, credeti ca mai este posibil acest lucru tinand cont pandemia, datoriile etc?
5. Normal ca in urmatorii ani va veni o criza in tara generata de "pandemie", as dori sa stiu daca aceasta criza va fi mult mai "puternica" (perioada lunga de timp, resimtita la buzunar, etc.) decat cea din 2010.
6. Credeti ca pretul apartamentelor, caselor etc. va mai creste in urmatorii ani si cam ce domenii vehiculati ca vor stagna sau regresa din punct de vedere financiar?

Astept raspunsuri, va multumesc!

5 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Salut, eu sunt din generatia x. Relevant? Mai outin relevant? O simt din plin! Mai putin de ex le pasa parintilor mei..sau cel putin se diminueaza cu problemele varstei vs cele actuale, planetare... Criza nu cred ca va mai fi prea curand. Deja lumea a mai primit cateva lucruri cu care sa se "joace" si vom fi ocupati o perioada. Avem in ce sa ne bagam banii, adica ei, bani lor. Noi supravietuim.e acceptabil.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

3. Credeti ca moneda nationala se va deprecia si mai mult in fata monedei Euro? Va ajunge la 6, 7, 8 lei sa valoreze un euro?
Nu, căci înainte să se întâmple asta vom trece la Euro iar leul nu va ma exista.
6. Credeti ca pretul apartamentelor, caselor etc. va mai creste in urmatorii ani. Da, va mai crește, dar în acelaș timp condițiile de creditare vor face ca achiziția unei locuințe noi să fie accesibilă unui procent mai mare dim populație.

| RainbowD a răspuns:

Salut.
1) Cred că generațiile din care facem noi parte și copii noștrii. Corupția este mare, preturile cresc continuu. Dacă situația nu se va redresa, eu, cred, că se va ajunge destul de rău, poate, chiar și la un război civil. Dar, să sperăm că nu.

2) Locuri de muncă mai puține, salarii din ce în ce mai mici și forță de muncă ieftină adusă din alte țări.

3) Nu știu. Să sperăm că nu. Oricum, e sărăcie mare în țară. Mai ales că cei care au facultăți și știu meserie părăsesc țara pentru un trai mai bun și merg în tari unde sunt respectați. Noi, în următorii ani, o să rămânem doar cu asistații sociali și bombardieri.

4) Da. Eu, zic că orice este posibil. Dar, va fi nasol când vei vedea că pe card îți intră un salar de 250 de euro și, cheltuielie tale depășesc cu mult această sumă.

6) În special domeniul horeca. La momentul actual, mi se pare că domeniile tehnice o duc cel mai bine iar salariații din aceste domenii, duc un trai modest sau peste medie. La fel și medicina.

| drLoo a răspuns:

O întrebare foarte provocatoare, sunt si ei curios cum vad si alții la momentul ăsta situația.

Eu am inceput sa imi fac o idee despre ce se întâmplă cu adevărat. Poate că nu lenimeresc pe toate, far inele sunt deja evidente.
Imi pare rău dar este o poveste mai lungă, dar logică.
1. Datoria externă are scopul ei. Pandemia are scopul ei. O vom resimți toti la un moment dat.
Toti cei care perinda pe la conducerea țării, din pacate, au dovedit că nu servesc intereselor poporului român. Toți cei cu factori de decizie sunt scoliti sau instruiți in străinătate in instituțiile celebre controlate de "secta" miliardarilor planetei.
2. Deja resimțim efectele datoriei externe. Orice împrumut mare vine cu clauze și necesită garanții colaterale, care vor fi executate in cazul neplății.
Mai bine clarificam mai intai, de la ce cămătari ne tot imprumutam. Fundurile de investiții internaționale (bm si fmi), au ca actionari persoane fizice (cam toti miliardarii planetei).
Pandemia va accentua criza economica si pron urmare, nevoia de împrumut in special ale țărilor care deja au fost blocate prin clauze. Unele dintre clauze ne-au privatizat(distrus) industria, altele au favorizat afluxul de investitori straini, altele au impus norme si standarde absurde pentru producție si chiar servicii.
ROMANIA A GARANTAT ÎMPRUMUTUL EXTERN CU RESURSELE NATURALE SI ARE RESTRICȚIE DE EXPLOATARE!
Deci suntem musafiri la noi in țară. In schimb, austriecii, canadienii etc. au cumpărat drepturi de exploatare pe termen limitat, de la creditorii noștrii si au inceput să ne batjocoreasca țara pentru lemn, aur, cupru, fier, wolfram, petrol si multe altele.
Pandemia va dura cat ca fi nevoie ca tarile bananiere ca a noastră, sa ajungă la pământ in imposibilitate de plată.

3 Posibil sa urmeze schimbari majore la nivel de moneda. Este probabila unificare si migrare spre virtual controlat. Despre Ron,... care monedă. Tovarășul prim este sabotorul dovedit nr1 a monedei noastre, iar ala miku care se semneaza pe toate bancnotele, a cam tras tot timpul sforile in favoarea altora.
Ce avem noi acum, este doar un instrument bancar de control al saraciei si asupriri populatiei care inca lucrează. La ce sacrificii face Romania, fiscalitatea este exagerată si nejustificată. Probabil se mizeaza psihologic pe neincrederea in RON, pentru a creste increderea in valutele straine.

4 primul interval în care se poate sfârși pandemia este 2025. Criza va fi destul de adâncă. Statul va saraci ireversibil. Se vor inchide spitale si scoli de stat si posibil sa cedeze treptat terenul in favoarea multinaționalelor. Poate ca se va întâmpla ceva aparent bun si pentru români. Vom lucra mult pe bani puțini.

Vor aparea tensiuni sociale prin alte tari. Nu toate popoarele sunt de acord cu expresia "...lasa ca merge si așa", " noi sa fim sănătoși"

Dacă mai rămâne ceva al românilor, va fi scump pământul.
Greu de estimat se doreste sa nu detinem nimic si sa trăim de pe o zi pe alta fara posibilitatea de a acumula valori.
Probabil bursa/afacerile speculative vor merge bine. Datorită blocajelor economice impuse va fi necesara repornirea industriei si agriculturii si in țările paralizate.
Conditia repornirii ar fi sa devenim administrati de "înalta poartă". Cel mai probabil se vor dezvolta mai întâi serviciile de tot felul, turismul, Horeca, sănătate si treptat sun control extrem producția si agricultura, iar dacă noii stăpâni vor dori, se va reîncepe exploatarea resurselor naturale.

| Andrei007007 a răspuns (pentru drLoo):

Interesant raspuns ai dat, mai astept pareri pana cand voi alege un castigator.