Cosmin, intră pe grupuri de la tine din oraș: poți să faci prăjituri, pâine, torturi, gemuri, zacuscă și 100% o să ai comenzi. Legal, la 15 ani, nu o sa te angajeze nimeni, însă poți să profiți de faptul că oamenii vor gemuri, dulceață, zacuscă, prăjituri însă nu au timpul sau răbdarea să le prepare. Baftă
Daca faci chestii poti sa le vinzi pe grupurile de vinzare locale de la tine din oras. Pe de alta parte, varsta e cam problematica - asa ai fi putut incerca sa faci livrari ca si curier Glovo/Foodpanda. E un target destul de ambitios o mie de epuroi. Nu-mi zi, vrei sa iti iei Samsung Galaxy... ceva? Sau aifon?
Briose? Perfect.
Poti sa iei legatura cu patiseriile/cofetariile de la tine din oras (sau cel mai apropiat oras daca esti la tara) si sa le vinzi prin intermediul lor. Va trebui sa faci un contract dar fiindca esti minor, se va face pe numele unuia dintre parinti. Succes!
Nu ai cum sa faci banii astia, esti minor si nu te va angaja nimeni, dar la ce i ti trebuie 1000 de euro, copiii din ziua de azi nu se mai multumesc cu ce au, vor luna de pe cer, parintii tai de ce nu i ti dau ei bani? Ai alocatie? Stringe banii pana se fac 1000 de euroi.
Mai, eu in vara in care aveam 14-15 ani am facut 1000€. Am lucrat 8 ore pe zi la firma unchiului meu+bani de buzunari stransi luni de zile. Nu stiu daca tu ai posibilitatea asta, daca da, ar fi super. Dar ce trebuie sa stii e ca va trebui sa depui MULT efort si timp daca vrei sa ajungi la suma aia, si vei face sacrificii(iesiri, vacante, stat pe telefon). Eu am facut o greseala, de banii aia mi-am luat telefon, pe care acum dupa doar un an abia as mai lua jumate din cati bani am dat eu, adica ar fi inutil. Eu as zice, daca te ajuta parintii, sa pui banii intr-un cont la bursa(ceea ce se aude in engleza ca 'stock(market)' adica sa cumperi actiuni. In felul asta o sa multiplici banii si cand o sa vrei masina la 16/18 ani sau bani de facultate sau alte lucruri mai importante sa ai deja o suma buna. Dar asta e alegerea ta ce faci cu banii.
Foarte frumos. Ce faci daca iti e furat/il pierzi sau de-astea? Cu ce te ajuta pentru viitor? E chiar asa de important un telefon cit sa pierzi o luna-doua-trei doar pentru a stringe bani de el? P.S. Alegerea e excelenta, nu zic nu, insa trebuie sa te gindesti un pic si la cum te ajuta sa iti scoti pirleala dupa aia...
Nu e vorba de cand stringi banii, ci de cum se raporteaza beneficiile la efort. De banii aia de exemplu iti poti face frumos un sistem desktop destul de puternic cu care poti sa te apuci sa inveti chestii foarte serioase, dar si sa te joci, sa te benoclezi pe YT, samd. Si cel mai important, nu umbli cu el in buzunar/la vedere pe strada.