| Ađrian90 a întrebat:

Trebuie să imi fac cont la o bancă BCR, BRD sau ING. Ce îmi recomandați și ce experiența ați avut cu ele?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din experiența mea.
Nu recomand ING.
BRD oferă cel mai sigur cont, nu se poate atinge de el un executor judecătoresc să îl poprească.
BCR are cel mai modern online banking, și un cont de depozit ușor de creat.

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

ING
BCR si BRD au probabil cele mai mari comisioane de pe piata

| Panamax a răspuns:

Omul sfinteste locul nu banca. Daca dai de un prost la ghiseu, nu mai conteaza ce banca este.

| sierra1 a răspuns:

Fă-ți acolo unde incasezi (deja) venituri

| hacktek a răspuns:

Să fugi de ING ca Dracul de tămâie. Nici BCR nu e ieftină.
BT sunt cei mai buni şi mai ieftini la ora actuală pe piaţa românească. Dacă nu poţi opta pentru BT, du-te la BRD.

| Ioana035 a răspuns:

ING

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru hacktek):

Ce e asa dracos la ING?

| hacktek a răspuns (pentru suntserios):

În afară de faptul că nu poţi încasa numerar de la alte persoane decât de la alţi clienţi ING, nu au casierii în care să poţi trimite un prieten să îţi depună ceva bani în cont, în caz de nevoie. ar mai fi şi nefuncţionalitatea în mod repetat a aplicaţiei Net Banking... plus curiozitatea exacerbată a lucrătorilor băncii cu privire la datele cu caracter personal (băgatul nasului în oala care nu le fierbe)...
Puteţi lectura câteva din aceste aspecte în link-urile de mai jos...
...
https://www.bancherul.ro/....../stire.php
...
https://marketpedia.ro/......e/2020/07/

suntserios

Am inteles, e un pic prea modern ca nu mai lucreaza cu cash.
Corect, nepotrivit pentru romanul care ar nevoie sa simta banul si sa nu dea explicatii de unde il are.

Ai înţeles ceva, dar cam vag. Citeşte articolul din ultimul link, şi vei vedea nepăsarea cu care îşi tratează clienţii.
Dacă este banul MEU, şi decid să îl las la tine în custodie, cu ce drept îţi bagi tu nasul în mai mult decât pentru ce te plătesc? Este banul meu şi nu al băncii, nu poate banca să îmi oprească accesul la banii mei, şi pe deasupra fără nici o notificare! Cei ce fac acest lucru, numeşte-i oricum numai nu îi numi "bancă de încredere".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sadrian 46, nu-i adevarat. Mama are cont la brd si ii fac poprire in fiecare luna, trebuie sa mearga la casierie sa i se deblocheze suma pe care o primeste de la stat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand raiffeisen bank. Alege dintre pachetele zero simplu / zero tot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sau stai ca tu trebuie sa alegi din cele trei enumerate.
Alege ING

suntserios

Atat timp cat banii sunt legali nu deranjeaza pe nimeni ce zici tu... de restul nu ma intereseaza.

Ce este legal astăzi, poate să fie ilegal mâine. deci ce spui tu e relativ.
Obiectiv e ca banca, dacă nu te-a întrebat când ai depus, să nu îndrăznească să îi oprească fără warning. Într-un stat de drept, doar Statul are voie să oprească sume de bani. Se spune "poprire". Ing se cred mai presus de Lege, şi fac ei popriri după bunul plac, lucru care d.p.d.v. legal, nu este corect.

suntserios

Cum adica se crede mai presus de lege?
Pai fix in al doilea link dat de tine sunt scrise legile care obliga bancile sa inchida conturi, este chiar si o directiva europeana in sensul asta.

Scrie totul acolo in articolul dat de tine.

Mna, pentru mine e cea mai buna banca cu care am colaborat, chiar daca respecta legea, pentru ca eu nu am bani de ascuns. In fine.

| darrio2007 a răspuns:

Recomand Banca Transilvania.

În articol nu scrie că banii erau ilegali. Într-adevăr, articolul nu este chiar exact, şi nu face referire la o lege exactă.
Legea sună cam aşa: Băncile au obligaţia legală să anunţe către organele competente orice tranzacţie care depăşeşte suma de 10.000 USD. Acum acea limită a scăzut undeva la 6.000 USD.
Nu scrie în Lege ca Banca să facă poprire pe un cont din cauza unei bănuieli a unui angajat al Băncii. Încă o dată, îţi explic: banca face o notificare (adică anunţă) către organul competent cu privire la orice suspiciune asupra oricărui client.
Organul competent (care este, după caz, ANAF sau Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor) stabileşte necesitatea popririi în această situaţie.
. Chiar nu e vorba despre ascuns bani. Hai să fim serioşi, dacă ai bani de ascuns nu te duci cu ei la Bancă... happy Şi mai ales la ING laughing

suntserios

Boss, face trimitere fix la lege. Cu numar, articol si alineat. Ce spanac o dai la intors. Tu ai dat link ul. Trebuia sa il citesti inainte daca nu vroiai sa te contrazici singur.

Tot citesc Legea şi nu îmi dau seama de unde a tras ING concluzia că poate să blocheze conturile persoanelor fizice identificate corespunzător.
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/216157

suntserios

(9) Atunci când entitatea raportoare nu este în măsură să aplice măsurile de cunoaștere a clientelei, aceasta nu trebuie să deschidă contul, să inițieze ori să continue relația de afaceri sau să efectueze tranzacția ocazională și trebuie să întocmească un raport de tranzacție suspectă în legătură cu clientul respectiv, ori de câte ori există motive de suspiciune, care va fi transmis Oficiului.

| Violleta2022 a răspuns:

Fa-ti cont bancar la cea mai apropiata banca de casa ta, ca sa-ti fei usor sa ajungi acolo.
Nu are importanta banca, toate sunt la fel, iar experintele sunt personale, depinzand de oficiantul de la ghiseu cum te trateaza. Daca esti politicos si vorbesti calm, vei fii intotdauna servit foarte bine, de orice oficiant, de la orice banca.

| mihai69 a răspuns:

Dintre cele trei - ING.
Dacă vrei alta, o variantă relativ bună e Raiffeisen.