| ElenaSt2011 a întrebat:

Salut tuturor membrilor acestui website.

Doresc sa imi cumpar un aparat de biorezonanta electromagnetica nucleara. Am vazut niste oferte pe internet (ca pret este acceptabil, intre 2500 si 4500 Euro) DAR, desi scrie ca " aparatul se vinde impreuna cu un laptop performat, avand instalate toate softurile de diagnosticare si terapii, CD-uri cu metode si programe de terapie impreuna cu manuale tiparite, bine documentate, despre modul de folosire si aplicatiile ce pot fi rulate, etc. " totusi AM NISTE INTREBARI.

Va rog din suflet daca puteti sa imi raspundeti la FIECARE din urmatoarele intrebari:

1) Este suficient sa invat ceea ce cuprinde aceste softuri, pentru a putea FOLOSI acest aparat in mod LEGAL, (pentru a castiga bani cu el) sau mai TREBUIE SA URMEZ NEAPARAT SI O SCOALA MEDICALA (de exemplu, o scoala postliceala, facultatea de medicina, sau ajunge doar un curs de Crucea Rosie, care poate fi de 3 luni si de 6 luni?)

In cazul in care se cere sa am diploma ca am frecventat CURSURI MEDICALE de specialitate, stite cineva sa imi recomande o institutie care ofera astfel de cursuri ONLINE, daca se poate cu o durata sub un an? (Mentionez ca eu am cautat deja astfel de informatii pe internet, dar, am gasit doar cursuri cu durata de 1 si 2 ani, multe din ele in engleza - stiu engleza bine, dar, termenii medicali sunt uneori greu de retinut si in romana).

Cred ca cel putin TEORETIC (sper ca si practic) ar trebui sa fie SUFICIENT daca se cunosc bine modurile de operare cu soft-urile oferite de acest dispozitiv, caci, trebuie doar sa-i prezinti pacientului informatii despre starea lui de sanatate, ce minerale si vitamine ii lipsesc, la ce produse este alergic, starea si afectiunile organelor interne, etc. (pe cand o asistenta medicala face mai mult de atata).

Pacientul poate fi tratat doar cu ajutorul soft-ului, si FARA a fi NECESARE cunostintele acumulate in timpul unei scoli postliceale de asistenta medicala, nu-i asa? Evident ca ce se invata intr-o scoala sanitara poate ajuta in aceasta meserie.

(Am facut si eu vreo 4 tratamente si o testare cu un astfel de aparat in orasul meu natal, si doamna terapeuta mi-a zis ca ea a terminat Facultatea de Chimie - nici pe internet nu scrie despre ea sa fi facut vreo scoala medicala).

2) Unde trebuie sa merg, la care institutie sa primesc AUTORIZATIE care sa imi dea DREPTUL DE A FOLOSI ACEST APARAT IN MOD LEGAL? (Am auzit ca in cadrul ITM - Inspectoratului Teritorial de Munca, sau stie cineva sa ma indrume mai concret)?

3) Pe internet, am vazut oferte de disopozitiv SCIO DOAR ca SECOND HAND. Puteti sa imi scrieti UNDE POT GASI UN APARAT NOU de acest tip?

Eventual daca mai stiti sa imi dati si alte recomandari, le astept cu drag si cu interes.

DAU FUNDA.

VA MULTUMESC ANTICIPAT.

Răspuns Câştigător
| iasicumpara a răspuns:

Este nevoie de un cadru medical avand competenta de medic - in rest dispozitivul de biorezonanta magnetica se utilizeaza in medicina alternativa pentru preventia unor boli, insa nu are caracter terapeutic si nici certitudinea analizelor realizate decat prin compararea lor cu analizele clasice. Recomandarea mea este sa nu investiti bani in asa ceva deoarece mai devreme sau mai tarziu veti vedea ca nu merita. Sunt deja foarte multi care utilizeaza acest dispozitiv, oamenii s-au convins de "puterile" lui si e destul de greu sa va recuperati investitia initiala, cu atat mai mult cu cat trebuie sa platiti si un medic sa interpreteze rezultatele.

3 răspunsuri:
| IonutDX a răspuns:

Trebuie sa stiti cati ofera acest serviciu si tarifele cerute! Daca sunt mult prea multi s-ar putea ca recuperare investitiei sa se faca in 20 de ani.
Sunteti sigura ca acest tratament are rezultate pozitive? Sunt studii independente sau platite de vanzator?

Daca raspunsurile sut afirmative cred ca urmatorul pas e sa cautati si sa cititi legislatia in vigoare referitoare la medicina alternativa!

| ElenaSt2011 explică (pentru iasicumpara):

Multumesc mult pentru raspuns.

Am aflat (dupa ce am postat intrebarea pe tpu.ro) ca detalii pe aceasta tema pot afla la Autoritatea Nationala pentru Calificari, website-ul lor este www.anc.gov.ro

Oricum un astfel de aparat as cumpara NUMAI DACA as fi intai acceptata de o firma sa lucrez intr-un astfel de domeniu. M-am gandit la a fi concesionara pe un vapor de croaziera. Daca as gasi o companie care sa accepte serviciile mele intr-un asemenea domeniu si sa aiba un pret acceptabil pentru chiria spatiului de lucru pe care mi l-ar oferi, as cumpara aparatul; ALTFEL NU m-as aventura sa-l cumpar, caci in orasul meu exista deja asa ceva (eu cunosc 2 terapeuti).

Intai voi cauta pe GOOGLE sa avd daca gasesc macar niste demonstratii sumare (mostre) ale soft-ului cu care lucreaza acel aparat, pentru a vedea daca pot intelege soft-ul si daca m-as descurca cu el. De invatat, as invata pe parcurs.

Va doresc un sfarsit de saptamana placut.

| ElenaSt2011 explică:

Buna ziua.

Multumesc mult pentru link-ul trimis. Am accesat website-ul si este interesant.

Desi nu are informatii despre produsul care ma intereseaza pe mine, are o gramada de informatii utile. Mi-a placut mai ales tab-ul Digital Downloads - E-books. Aici se gasesc destule carti electronice interesante pentru pretul de doar 1 dolar - wow.

Sigur am sa recomand acest wesite si cunoscutilor mei.

Multumesc inca o data si va doresc o zi placuta.