Https://www.finzoom.ro/......en/cautare C! DOIp2H9zTW54dvE(_(8cYwnshgDwupe8f0HeWP0wa0rlcC5! A_Y7DVpfL0! 1EAdwlAXKaaSZgz da o cautare pe google si gasesti, sau mai bine decat la banca, poti lua titluri de stat pe 2-3 ani, cu dobanzi de 4-5%, sunt mai sigure, dar mai putin lichide.
Tbibank are dobanda si de 4.4% pe an, pentru depunere pe 15 luni, adica iei 5, 5% dupa 15 luni, minus impozit/comisionne vreo 0.5%, ramai cu 5% dar personal consider mai bune titlurile de stat.
Bună! Eu am cont la banca ING. Am un cont curent și un cont economii făcut de mine prin aplicație. Este foarte simplu, în fiecare luna pot pune câți bănuți vreau eu acolo, dar îi și pot scoate oricând am nevoie. Nu este nicio obligație fata de banca și în plus, îți dă și o dobânda pentru ca lași bani acolo. Sper ca te-am ajutat?
Nu am auzit în viața mea de TBIbank. Nici nu am văzut prin oraș, nici reclamă. Nimic. Hmm...
Da, e mai mica banca, nu ca bcr, brd, banca transilvania, de aceea da dobanzi mai mari. oricum, atata timp cat ai o suma sub 100.000 euro care sunt garantati, nu prea conteaza cat e banca
Depinde la ce banca ai cardul. De ex la brd iti poti deschide un astfel de cont din aplicatie si se numeste saving account(atucont). Banii se duc in contul acela atu si poti vedea pe aplicatie contul respectiv, cati bani ai, poti depune bani in el.
Pai depinde de sumele de bani care le economisesti, adica din ce sumele sunt mai mari din ce tu castigi mai mult la un depozit spre exemplu, dar asta doar daca stii ca nu mai umbli in ei ca altfel pierzi dobanda aia, in concluzie daca sumele sunt mari un depozit avantajos, daca sunt mici un cont normal doar ca sti tu ca e de ecomi, ca la conturile de econimi sunt comisioane, ii retragi mai greu si n-are rost la sume mici!
In contul curent, nu ai dobanda. Dar, cel putin stau acolo, nu ii cheltuiesti.
Pentru depozit/cont de economii, trebuie o suma minima. Nu e fixa, depinde de depozit. Dobanzile variaza. Sunt mici, dar tot se aduna ceva.
Sfatul meu este ca atunci cand se aduna suma in contul curent, sa-i transferi intr-un depozit. Vezi si tu la fata locului care iti convine. Si mai fii atent la un lucru: dobanda sa fie "capitalizata" (in termeni bancari). Adica, in fiecare luna, la trei luni, cum faci tu depozitul, sa se adauge la "capital", adica la suma depusa de tine. Astfel vei primi si dobanda la dobanda. Se mai aduna acolo niste firfirici.
In Bucuresti are multe sedii, dar oricum, am evoluat si totul se poate face pe net, din punctul meu de vedere bancile nu mai au nevoie de sedii fizice
lovethesky întreabă: