| FlorinVictor20 a întrebat:

Salutare.
Am 23 de ani,locuiesc intr- o zona rurala,de ce zic asta? Ca idee, ma gandeam sa i au niste pamant in arenda pentru a cultiva diferite culturi. Crede ti ca este o idee care imi poate aduce un profit? sau imi puteti spune o idee de afacere de la voi din zona

10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai bani sa platesti? Ca cel care iti da teren in arendă vrea bani el il închiriaza cum ar veni, si daca tu nu ai bani sa platesti chiria plus utilaje ca un pamint nu il cultivi cu mina in buzunar, si ai nevoie de angajati care sa lucreze pămintul ăia vor bani nu vine nimeni gratis, si daca este an secetos fara ploi nu va creste nimic nu vei avea recoltăp dar banii pe arenda îi vei da ca cel care tia inchiriat pamintul vrea banii, muncitorii care lucreaza pamintul vor si ei salariile, deci nu este o afacere bună.

Bula
| Bula a răspuns:

Orice afacere poate fi profitabila, daca stii sa faci calculele (de markrting) anticipat.

| dullcat a răspuns:

Buna.Este o idee buna.Multe persoane dau in arenda, fiindca e mai bine sa fie lucrat pamantul si sa beneficieze mai multi oameni de pe urma lui, nu sa se stea degeaba.Si parintii mei au dat in arenda.Conditia e sa primeasca si ei o parte din recolta care se face, majoritatea o pastreaza oamenii aceia, o consuma ei, o vand etc. Toata lumea e multumita (asta daca gasesti oameni seriosi, de cuvant, care sa iti lucreze si va intelegeti).

| FlorinVictor20 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Salut Cristi.Ideea este ca am un vecin care se ocupa cu asa ceva,are si utilaje,ceea ce imi aduce un plus pentru ca ii pot folosi utilajele, bineinteles ca il ajut si eu la ce are nevoie, ramane doar de pus motorina.Din ceea ce am vazut eu, el le da arenda oamenilor, poate or fi si care vor bani.

| FlorinVictor20 explică (pentru dullcat):

Multumesc pentru raspuns

| adryang78 a răspuns:

Dacă nu ai cunoștințe în domeniu, va fi foarte greu. Din agricultură se scot bani, e adevărat, dar necesită și investiție pe măsură.
Ai idee despre ciclul lucrărilor agricole? Despre rotația culturilor? Despre legislația în domeniu? Etc. etc?

| AdrianFoanga a răspuns:

Daca pui grau si porumb nu faci mare lucru. Trebuie sa pui plante tehnice ori sa amenajezi sere.

| dullcat a răspuns (pentru FlorinVictor20):

Cu placere.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde in ce zona esti, si ce putere agricola ai.
Daca te gandesti la o sapa sau motosapa, un portbagaj de Logan si o stropitoare, vei investi mai mult decat vei castiga, iar incasarile vor fi undeva pe la 2000 de lei pe tot sezonul, adica nimic.
Mai bine iesi daca mergi cu ziua la culturile altora, sau chiar la fan.
Idei de afacere la mine in zona, nu mai am. Am trecut pe alte meleaguri, merge treaba mult mai usor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te gândești să cultivi culturi, fără să știi nimic despre cultivarea culturilor, nu vei obține profit.