| LucaZzN a întrebat:

Salutare,am de gand sa-mi deschid o firma de transport persoane, pentru inceput am in plan in a imi lua in leasing 2 microbuze de preferat 2020+ ca si capital de inceput ar fi intre 5000-20000 euro, am inteles ca pentru a putea lua in leasing o masina pe firma ai nevoie de ultimele 2 bilanțuri contabile anuale, ultima balanță de verificare analitică încheiată, contul de profit și pierdere pentru ultimii 2 ani, sa inteleg ca nu-mi pot face un leasing la inceput de firma sau am inteles eu gresit?

Răspuns Câştigător
| Korkodeln a răspuns:

Nu, ai inteles bine, ca firma de inceput inca nu prezinti incredere si garantii pentru a ti-se incredinta niste masini scumpe, 80% din afacerile incepute dau faliment in primii doi ani, asa ca bancile (cei care ofera leasingurile de fapt) prefera sa astepte sa vada cum te descurci.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 16 anisori cat ai tu acum, nu poti sa deschizi nimic!

Preocupa-te de scoala, invata ca mai ai cel putin 2 ani apa ajungi major si poti sa-ti faci firma.

| LucaZzN explică (pentru Violleta2022):

Doamna Violleta, stiu ca nu imi pot deschide o afacere la 16 ani... si nici macar la 16, de abia la 21 cand pot obtine cat D. Dar cand am timp liber tin sa il folosesc in a obtine informatii si a afla lucruri noi. Multumesc de sfat!

| LucaZzN explică (pentru Korkodeln):

A, e de inteles, singurul mod de a iti deschide o afacere ma gandesc ca e de a avea finantari proprii, altfel nu vad cum ai putea, sa zici ca ai lua 2 microbuze pana in 50k euro, dar de unde 50 de mii...

| Violleta2022 a răspuns (pentru LucaZzN):

Nu mai pierde timpul inutil cu aberatii, ca peste 5 ani legile se vor schimba si ceea ce azi gandesti va fi total eroant peste 2-3 ani.
Pune mana serios pe carte si invata, ca pierzi timp pretios cu ceva inutil.

Nu tin sa va contrazic, sfatul dvs merita luat in considerare, dar ce ar trebui sa fac, sa stau in fiecare weekend cu cartea in mana? Si sa ajung sa lucrez intr-un mediu, POATE bine platit si sa nu imi placa? Da poate pe viitor o sa am alte placeri si alte viziuni, dar la momentul actual pe asta o am. Nu stiu cu ce va preocupati dvs, dar eu consider ca fiecare om exceleaza in domeniul in care se simte el confortabil. Totodata nu inteleg deaprecierea ideii de a avea o afacere, iar legat de schimbarea legilor, dacă, în cazul dvs., s-ar impune o lege nouă care vă afectează direct activitatea, nu v-ați conforma? Legile pot evolua, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne blocăm în planificare sau să nu luăm măsuri acum. Adaptarea la schimbări este o parte esențială a oricărei afaceri de succes.

| kalasnicov22 a răspuns:

Eu cand ma fac mare ma fac aviator.
Tu sofer de microbuz.

Atitudinea ta este gresita la ansorii astia, de aceea iti spun sa-ti faci planuri la timpul potrivit, ca acum nu are sens nimic din ce spui.
Este important la 16 anisori sa te preocupe sportul si activitatile fizice intense, fiindca asta ajuta la dezvoltarea ta fizica, sanatoasa si armonioasa, ajutand totodata si la psihic si cum esti inca elev abia ai timp de teme si port, deci nu ai timp de batut campii cu ce vrei sa faci peste 5 ani, cand nimeni nu stie cate schimbari d elege se vr produce si ce vei putea face tu.
Nu face nici un sens sa pierzi timp inutil cu ceva ce nu-i important sa faci azi ci peste 5 ani.

| LucaZzN explică:

Tu, aviator kalasnicov22? Da, sigur, avioanele au nevoie de cineva să le curețe. Succes, vei avea nevoie.

Înțeleg că îți pasă de dezvoltarea mea și apreciez sfaturile tale. Totuși, cred că e important să am și viziuni pe termen lung, chiar dacă sunt încă elev. Planificarea nu înseamnă că neglijez sportul sau temele, ci îmi oferă un scop și motivație. Schimbările sunt inevitabile, dar a visa și a planifica poate fi la fel de valoros ca a te concentra doar pe prezent.

Sigur, focuseaza-te pe termen lung de 1 an, ca asta-i important la anisorii tai, nu ce va fi peste 5-6 ani, ca s-ar putea sa nu ajungi niciodata sa faci ceea ce acum crezi ca vrei, se schimba legile si cerintele de la an la an iar tu pierzi timp inutil cu ceva ce acum nu-ti este de nici un folos, decat sa bati campii inutil.