Nu stim, numai banca unde ai creditul iti va putea explica, maine este deschis, mergi intre 10 si 17 la ei si întreaba i
Dacă vrei să plătești anticipat, plătește suma a doua zi după data scadenței normale a ratei creditului. Așa eviți cel mai mult să achiți dobânda la suma restantă.
Alege opțiunea de scurtare a termenului, nu pe cea de scădere a ratei.
Daca platesti anticipat, trebuie sa platesti cel putin 3 rate. La plata anticipata se face un nou scadentar, in functie de optiune: micsorarea ratei sau micsorarea perioadei de rambursare.
Cat priveste exemplul dat, este nelegal si mai multe banci au fost amendate cu sume mari pentru nerespectarea principiului ca valoarea ratei dobanzii nu trebuie sa depaseasca valoarea ratei sumelor de rambursat.
"Smecheria" este ca dobanda se plateste la creditul ramas de achitat. Daca il platesti anticipat, nu mai ai la ce plati dobanda.
Iata de ce este nevoie de un minim de educatie economica in scoala. Dar toti vor religie.
Deci e fix cum am înțeles eu. Daca am un credit de 1000e si dobanda de 500, întins pe ani, eu daca achit toata mia acei 500 nu mai exista. Pai si de ce nu face toata lumea asa? Ca uitându-mă la un scadentar s-ar putea plati poate cate 1 an de principal într-o luna, la ce putin e principalul. Pacat ca nu ne invata nimeni astea.
Unii nu stiu. Ignoranta. Altii, nu au bani. Altii, mai smecheri, spun ca nu le pasa de dobanda, lor le trebuiesc banii pentru "altele". Si tot asa. Motive sunt.
Bineinteles ca Banca nu o sa-ti spuna asta niciodata. Pentru ca pierde. Realitatea este ca trebuie sa te prinzi din diferite informatii si apoi sa stii sa intrebi. Daca stii exact ce sa intrebi la Banca, iti vor raspunde. Obligati. Altfel, nu.
29clarabianca întreabă: