| filipin a întrebat:

Salutare!
Doresc să achiziționez de pe Alibaba un utilaj în valoare de 10.000 Euro aproximativ. Comerciantul susține că este o fabrică, având poze și clipuri pe YouTube despre activitatea lor. Cum pot să evit o posibilă țeapă și totodată la ce să fiu atent când fac tranzacția?
Mulțumesc mult, zi faină!

11 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Nu recomand. Au făcut niște băieți de pe canalul de Youtube donut media un experiment. Au plătit 2000 de dolari pe o mașină electrică și până la urmă cu tot cu taxele extra, vama, etc s-a ajuns la 9000 de dolari.

https://youtu.be/yRG0Wai4sR0

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu nu as lua. O sa stai zile întregi cu stres că va dura transportul căcălău cred

| sierra1 a răspuns:

Cam mulți bani pentru o achiziție de la chinezi. Dacă plata e in avans, riscul e cam mare. Dar poate ai noroc sau poate dai un ban in plus și iei din SEE

| filipin explică (pentru VoidEternal):

Depinde foarte mult și de unde au comandat. M am interesat și înafară de taxa vamală de maxim 5%, TVA 19% și taxa de transport nu ar mai exista altceva ca să mi ridice mult costul.

| filipin explică (pentru suntserios):

Îmi asum acest lucru motiv pentru care optez la livrare cu avionul.

| filipin explică (pentru sierra1):

Într-adevăr plata este în avans dar susțin că plata este asigurată de Trade assurance.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai cum sa eviti o teapa, ca toti cei de pe Alibaba sunt din China si numai daca te deplasezi pana aoclo sa vezi marfa, ai sanse sa fii sigur ca nu iei teapa.

De aceea esti intotdeauna sfatuit sa nu cumperi ceva de valoare, fara garantie si certitueinea ca vanzatorul este real si ofera marfa buna si functionala.

Mai trebuie sa stii ca la 10.000 mii de euro ai de platit taxe vamale de import si TVA de 10% peste suma totala.

| filipin explică (pentru Violleta2022):

Bună, cum pot avea certitudinea că vânzătorul este real și totodată oferă marfă funcțională?
M am interests despre acest aspect iar taxele vamale sunt de maxim 5% și TVA ul 19% dar nu mă deranjează.

| Violleta2022 a răspuns (pentru filipin):

Poti doar intr-un singur mod: sa te duci in China unde are ala fabrica.

| filipin explică (pentru Violleta2022):

Am înțeles, mersi happy
Alte sfaturi utile ai?

| Violleta2022 a răspuns (pentru filipin):

Poti risca, daca iti permiti sa pierzi cam 13.000 de euro (cu tot cu import si TVA) si sa o aduci in tara, dar daca nu functioenaza trebuie sa o trimiti inapoi la garantie, tot in China.
Atentie, garantia cred ca este numai de 3 luni... trebuie verificat cu ei.

De ce nu cumperi ceva atutohton?
Care iti ofera garantie de cativa ani si in caz de defectiune, vin ei si o iau sau ti-o repara.