anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot să fac bani din moment ce sunt minoră si nu ma pot angaja? Vreau sa îi adun pentru un telefon nou de preferabil iphone 7 plus sau ceva de la Apple. DAU FUNDĂ????

9 răspunsuri:
| HeeVTM a răspuns:

Eu cand eram, mic si tot la fel imi doream in cazu meu, jucarii, masinute etc, Vindeam ziare rolling on the floor, cateodata ajutam postasul din cartier, acum cu Covid. nu prea mai poti.

Dar poti sa faci banuti dar mai greu. O sa poti sa cazi la intelegere cu mama ta/tatal tau sa faci anumite chestii prin casa pe o suma anumita de banuti (10, 15 lei) exemplu( speli vasele, faci curat in camera, etc sa ajuti)
O sa fie imposibil sa iti strangi pentru iphone 7 fara un loc de munca. Eu debea dupa 2 3 luni mi am putut achizitiona s10+, fiecare cu visul lui laughing
Multa bafta iti doresc

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Te contactez in privat.

| sierra1 a răspuns:

Vin sărbătorile, mergi și tu cu sorcova!

| DeyCj a răspuns:

Dacă ai peste 16 ani te poţi angaja de exemplu ca promoter la distribuţia de fliyere la un magazin de centru comercial, sau poţi căuta un job part time să lucrezi de acasă. Sunt oferte, dar ia în calcul că şcoala cu jobul nu se prea împacă.Îţi zic din proprie experienţă asta.

| Hehdhdjeheh a răspuns:

Dacă ești fata sigur ai o prietena care pune unghii sau macheaza, se câștigă destul de bine si e cautat. Ideea e ca trebuie sa înveți cum sa le faci si sa iti cumperi in kit care e undeva la 200-300 de lei din ce stiu eu. Sau sa rogi o prietena sa iti împrumute. Dar de ce nu te poti angaja?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"sunt minora si nu ma pot angaja" nu este adevarat. Eu la 14 ani lucram laughing, ilegal, dar lucram. De la 15 ani e legal cu hartie de la parinti si de la 16 fara. Iar daca nu vrei/poti sa lucrezi poti face bani prin a vinde lucruri inutile de prin casa, altceva nu stiu ce poti face. Dar vreau sa iti zic ca dorinta pe care o ai tu nu este prea ok. Si eu mi-am luat din primul salariu iPhone 8 si acum daca vreau sa il vand nu iau nici 800 lei pe el. El e bun ca telefon, dar nu prea merita sa dai banii pe asa ceva. As investi mai degraba intr-o tableta sau un laptop, pe care eventual poti face mai multe lucruri. Dar chiar daca esti fixata pe telefon, iPhone 7 e deja mult prea vechi. Ia-ti macar XR sau SE 2 daca tot iti iei.

| Jei729bd a răspuns (pentru sierra1):

E pandemie nu ma pot duce, nu ma risc pentru 10 lei cat dau oameni la colindători, în plus nici nu e prea bine sa iau bani pe vremurile astahappy

| sierra1 a răspuns (pentru Jei729bd):

Deh, atunci rămâî fără tel nou

| DataScience a răspuns:

In primul rand nu ai ce face cu iphone, iti trebuie Android ca sa downloadezi majoritatea aplicatiilor gratis, iphone e si un telefon scump si cu aplicatii scumpe, de-asta piata e dominata de Android. Iar un telefon de Android poti sa gasesti mai ieftin cand sunt oferte pe site-uri, recomand unul de 300-400 de lei maxim daca esti minora, nu ai ce face cu unul mai scump, toate fac acelasi lucru.
Iar cum poti face bani, asta e ceva greu, ce necesita extrem de mult timp, fiind pandemie asa cum zici si tu trebuie sa faci ceva online care e greu. Eventual poti ruga pe parintii tai sa muncesti ceva timp de 2 luni pentru ei. Gen inveti sa gatesti toate mesele si duci gunoiul si faci curat si speli si aspiri si inveti de nota 10, iar dupa astea 2 luni sa itii ia un telefon de 300 de lei, mai mult nu au de ce sa te plateasca si nu cred ca ar vrea oricum fiindca o femeie de serviciu de genul asta nu ia mai mult de 150 de lei ca sa aiba grija de un spatiu asa mic, 150 x 2 luni= 300 de lei
Poate asa realizezi ce inseamna banii dupa experimentul asta de 2 luni si iti dai seama ca nu ai ce face cu prostii de telefoane ce folosesc sistem de operare iOS(si scumpe si nefolositoare)