| SasaSasa2000 a întrebat:

Salutare TPU, în ultima vreme mă gândesc la o metodă prin care să fac mai mulți $, momentan, venit = 0, adică trăiesc pe spinarea părinților, nu fumez, nu consum substanțe interzise, nu consum alcool, dar aș dori să am și eu un venit.
M-am gândit să cumpăr un Vending Machine(automat bauturi / snaksuri), dar sunt cam scumpe big grin, undeva la 1.500 Euro big grin și mă gândeam că pot eu înlocui mașina, dar mă îngrijorează partea legislativă. Am voie să vând așa pe drumuri lângă școli?
Sunt cât se poate de serios, poate și un pic visător, dar nu mă judeca. big grin

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Dacă ești adolescent, ia-ți o bicicletă sau o trotinetă, și poți lucra cu normă redusă, legal la glovo sau alte firme de livrare de mâncare la domiciliu.

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| gabicoo a răspuns:

Pe lângă școli se "vinde" pliculețe. Dar concurența este mare și "viata e grea monșer".
Un venit sigur și cinstit îl poți realiza din datul la lopată în cimitir. Poți ajunge profesor universitar și ministrul învățământului așa cum a ajuns Mircea Miclea.

| Gg8 a răspuns:

Conform perplexity AI https://creasoft.ro/ro/legislatie-fiscalizare-vending-machines

,,aparatele de vending sunt supuse unor cerințe legale, inclusiv necesitatea de a fi echipate cu case de marcat. Această obligație se aplică operatorilor economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz,,. In plus

https://www.patronatcasedemarcat.ro/......t-fiscale/

menționează că în România sunt circa 80.000 de astfel de aparate, iar

https://www.vendinginside.ro/2021/05/cum-operam-o-afacere-de-vending/

arată că există în jur de 100.000 de automate în România la nivelul anului 2019. Este important de menționat că situația legală referitoare la vânzarea de produse dintr-un automat de vending pe stradă sau în apropierea școlilor nu este clară. Este recomandabil să consulți un avocat,,(pe cineva care le are cu legile),, sau o autoritate relevantă pentru a te asigura că respecti cerințele legale înainte de a începe o afacere cu automate de vending,,

Nu cred ca o sa te ajute prea mult, si nici eu nu prea o pot face, dar sper că ți-am fost de folos cumva:))

| PrinceCharming a răspuns:

Mergi si te angajeaza la bar. Vei fi tu vending machine.

| Gg8 a răspuns (pentru Gg8):

Totuși trebuie sa ai in vedere costurile mici se mentenanță, si sa fie amplasate unde se circulă f mult, asa cum știi si tu, bine înțeles

| gabicoo a răspuns (pentru alexxxxxxxxxxxxzzzzz):

Te-ai simțit? Ai dat la lopată și nu ți-ai putut lua Logan? Sau ai vândut semințe la colț de stradă?
Ți-l dau pe al meu că mâine mă duc și îmi iau Mercedes.

| gabicoo a răspuns (pentru alexxxxxxxxxxxxzzzzz):

Nu! Tu ai căruță dar nu ai cal!
Nici Logan nu-ți permiți! Loganul, pentru tine, ar fi un lux! Din comerțul cu semințe nu poți avea mai mult decât atelajul hipo dar fără animalul de tracțiune! Așa că tragi tu la căruță!winking

| NarcisCorneliu a răspuns:

Pai ce venit considerabil ar rezulta din cateva bomboane vandute la suprapret altor persoane? Decat sa-ti pierzi literalmente timpul, iti sugerez sa te angajezi, daca te incadrezi in minimul de varsta legala, 16 ani. In caz contrar, poti astepta, sau sa te oferi vecinilor sau rudelor sa-i ajuti in trebuie casnice, pentru un ciubuc, dar totusi mult mai eficient.

| NarcisCorneliu a răspuns (pentru NarcisCorneliu):

Treburile*

| sammie a răspuns:

Daca ai peste 16 ani atunci te poti angaja la Mec, KFC etc. Si da, ideea ta este buna doar ca nu prea multi vor cumpara deoarece se gandesc ca adaugi ceva substante interzise in bauturi si alte prafuri pe snack-uri.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Lasa afacerile, ca nu merg de la 0. Trebuie sa ai fonduri, ca sa incepi asa ceva.
Mergi la munca, in tara sau in strainatate.
Invata o meserie. Fa-te de exemplu fotograf de evenimente. Incepi cu scule minime, preturi mici, evenimente mici... Asta in weekenduri.
In timpul saptamanii poti face altceva.