-Merg constructiile?
-Ce finantari se pot obtine?
-Cum te promovezi?(super important)
-Cum te mentii pe piata?
Astea-s informatii care nu ti se dau pe gratis. Ti le poate oferi un consultant in afaceri, care stie piata, stie cum merg lucrurile, dar costa. Altfel, astia care activeaza in constructii nu dau ponturi pe gratis oricui.
-Merg constructiile? Da.
-Ce finantari se pot obtine? De la bănci, dacă ai colateral, adică garanții.
-Cum te promovezi?(super important) Canalele obișnuite de reclamă.
-Cum te mentii pe piata? Prin proiectele deja executate, care te recomandă ca societate serioasă.
Ca să simți cum merge treaba, vezi situl firmei fiului meu.
https://trans-form.ro/
Tu ce vrei de fapt, sa te invete cineva de la zero toate lucrurile legate de o firma de constructii?
Ai mai pus intrebari de genul asta, si ti s-a explicat foarte clar ca nu poti sa-ti deschizi o firma de constructii fara sa ai o experienta considerabila in domeniul constructiilor (sau o experienta considerabila in business si management si suficient capital incat sa poti angaja oameni cu experienta in constructii).
Daca nu ai nici capital, nici experienta in constructii, nici experienta in management, ce firma de constructii vrei sa-ti deschizi? Domeniul constructiilor este unul dintre cele mai complexe domenii din lumea asta, iar tu nu stii nici macar ce unelte trebuie sa cumperi.
Lucreaza vreo zece ani in domeniul constructiilor, invata cu ce se mananca, vezi care este tot procesul de la gasirea de proiecte pana la finalizarea lor, vezi cum se conduce o echipa, vezi cum te asiguri ca oamenii isi fac treaba bine si nu te fura, vezi cum se scoate profit, vezi cu cate lucruri trebuie sa jongleze un patron de firma de constructii, strange capital, si abia apoi te poti gandi sa-ti deschizi si tu o firma.
Salutare. Multumesc foarte mult de răspuns. Legat de business si management, fac un curs de antreprenoriat. Legat de capital, eu cred ca 100000 este suficient. Cu 30000 cumpar toate uneltele necesare, iar restul pentru salarii si cheltuieli aferente. Iar, legat de experienta in domeniu, într-adevăr, eu nu am experienta mai deloc, aproximativ 1 an. Dar am 2 unchi care lucrează în domeniu de peste 20 de ani si ma pot ajuta ei, fiind coordonatorii lucrării, șefii de echipa. Ce părere ai atât despre capital, cat si despre toata situatia?