In principiu, platesti dobanda la banii luati de pe card numai daca cardul este de credit si evident, suma luata de pe el.
Daca este card de debit, cheltui atat cat ai pe el si cand s-au terminat, nu mai ai ce cheltuii.
Nu stiu la ce spui tu card de cheltuieli, ca acela poate fii credit card sau debit card, ce iti stabilesti tu, de unde vrei sa cheltui.
Din cate inteleg ai un card de credit, cu un credit de cumparaturi de 2000 lei. Pana depui suma platesti dobanda, dar atentie:
1. Trebuie sa depui in cont lunar macar suma cat reprezinta dobanda.
2. Dobanzile la cardurile de cumparaturi sunt mari, cu 2 cifre, chiar intre 20 si 30%.
Pentru a depune rate, mergi cu cardul si actul de identitate la ghiseu si depui suma. Nu stiu daca la BT au automate unde poti depune direct doar cu cardul. La BCR si BRD eu asa depun banii.
Daca ai alt card (de salariu, de exemplu) poti depune de pe internet, daca ai cont deschis. Atentie, daca este la alta banca deschis, platesti un comision. La BCR este de 3, 51 lei.
Mersi de răspuns, rata o sa o plătesc la cei 1700 de lei dar cei 300 ce i am cheltuit ieri nu știu dacă ii pot pune asa repere. I am cheltuit ieri...am timp 1 luna începând de ieri?
Eu am card de cumparaturi. Daca ai scos 2000 lei trebuie sa-i pui urgent inapoi pana la sfarsitul lunii februarie. Daca nu, redau: "Pentru cardurile emise de noi, trebuie să rambursezi cel puțin 10% din valoarea creditului utilizat într-o lună calendaristică, între 1 și 25 ale lunii următoare". Deci in februarie, pana in 25, trebuie sa depui 200 lei. Oricum vei plati dobanda care este undeva la 28%. Nu conteaza cum i-ai cheltuit. Daca cumparai online sunt magazine si cu 24 rate fara dobanda.
Pai dacă am cumpărat în rate fără dobânda cum sa depun toată suma?
Nu se poate sa fi cumparat in rate fara dobanda daca ai avut rest 300 lei pe care i-ai cheltit! Ori nu ai explicat cum trebuie. Mai da amanunte! Cred ca si raspunsul meu l-ai citit doar prima parte! Spune cum ai cumparat (cu cardul sau nu), ai cumparat online sau din magazin fizic, ai platit cu cardul online sau la POS, ai scos banii (2000) de pe card sau doar cei 300 lei i-ai scos. Amanuntele sunt importante.
Am fost la Flanco și am cumpărat de acolo cu cardul în 18 rate.ce am cumpărat costa 1700 de lei..am rămas pe card cu 300 de lei pe care i am cheltuit online la cazino
Atunci vei plati minumul la suma de 2000 lei. Pentru 300 lei vei plati dobanda. Deci ar trebui sa platesti lunar circa 100 lei. Pana in 25 februarie.
Și dacă as pune câte 400 de lei pe card pana fac inapoi suma de 2000 de lei...asta înseamnă că am achitat tot și nu mai am nimic de plata nu?
Da, da! Poti sa pui cat vrei de mult. Daca pui sub minim ti se ia dobanda pe luna aia.
Am înțeles mulțumesc, deci pot pune luna asta 100 de lei.din ce ai socotit tu
Vine asa: 1700 impartit la 18 rate vine 94, 4 periodic. Deci 94, 5 sau 95. Apoi ai 300 banii luati care ar trebui sa-i platesti pana in 25. Ar trebui sa dai 395 lei luna asta si apoi 95 lei pana la completarea celor 1700. Daca nu-i pui pe cei 300 si-i dai in rate vine 300: 12=25 (pentru ca cei 300 trebuie sa-i dai in 12 luni). Asta inseamna ca art trebui sa platesti lunar 120 lei. Asta-i suma reala. Eu am zis asa circa 100 fara sa stau sa calculez. In aceasta ultima situatie vei plati dobanda la cei 300 lei. Daca dobanda este 28% pe an (sa zicem) la sfarsitul anului (in luna a 12-a) trebuie sa mai adaugi suma de 28*3=84 lei. Asta-i ca nu stiu cat este dobanda! Acum calculul este corect.
Corecta explicatia, cu un singur amendament: dobanda trebuie platita lunar, altfel se adauga la creditul ramas. din cei 300 de lei.