| LonelyGuy92 a întrebat:

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, am contract pe perioada nedeterminata la o firma de cadastru si colegul de echipa mi-a bagat bete in roate cum ca din vina mea nu se face productie, in fine ma rog, patronul ma someaza sa imi dau demisia si evident eu lucrul asta nu am sa il accept doar daca si pramatia nenorocita de coleg al meu care sta si o freaca ar fi si el la randul lui demis! Pot sa cer sa ma bage in somaj, aveti idee, pana imi gasesc un nou loc de munca, pentru ca sincer nu vreau sa pic de prost

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prezinta patronului situatia exacta si reala, ar fi bine sa ai si ceva dovezi.
Daca nu se lamureste ai 2 solutii:
-solicita-i sa dispuna incetarea CIM pe motiv de reducere a activitatii si atunci poti obtine somaj, bineinteles daca ai stagiu de cotizare de cel putin 12 luni din ultimele 24 luni anterioare cererii de inscriere la somaj;
-spune-i ca esti de acord cu desfacerea CIM cu acordul partilor dar numai daca iti vei gasi un alt serviciu, intr-un anumit interval de timp.

| LonelyGuy92 explică (pentru Ioandelasal):

Din pacate nu am dovezi, avem gps-uri pe masina, dar i-am raportat sefului ca lucrul asta nu inseamna neaparat ca se si munceste, cand se poate bine sta degeaba pe telefon in masina, iar cum eu fac ce imi spune ala ca el are planul cadastral nu imi vad vina aici in totalitate, ala are o raspundere mult mai mare ca a mea si nu reusesc sa ii conving ca motivul pentru care nu se termina sectoarele la timp e ca ala e lepra infecta

| LonelyGuy92 explică (pentru Ioandelasal):

I-am confirmat toate lucrurile dar in zadar, i-am explicat si perioadele in care el nu vroia sa mergem pe teren sa muncim, chiar recent acum 2 saptamani, efectiv am ramas socat sa aflu ca ii tineau tot jegului partea, sa dai vina pe mine ca din cauza mea ala nu vroia sa munceasca mi-a pus capac, sper sa ii dea DMZ colegului meu pentru ce mi-ai facut inzecit atat lui cat si familiei lui. Tind sa cred ca asta are la mana cu ceva firma si nu poate fi dat afara, asta e viata trebuie sa imi dau demisia obligat de imprejurari

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Salut.
Cere-i sefului sa acorde un minim posibil de ore pentru a urmarii desfasurarea productiei in locul tau de lucru si in locul persoanei pe care o mai vizezi tu ca ar fi de vina.
La final, cere-i o comparatie corecta si daca cu adevarat tu nu esti de vina, intreaba-l asa,, in situatia de fata, mai ramane valabila somatia sa plec? dupa ce a verificat el.

E obligat sa-ti ofere asta.