| Aly11316 a întrebat:

Vad oameni care postează ca fac portrete manual, este ilegal? Gen ei nu au firma ca să zică politia sau cineva ca nu plătesc taxa la stat, ei doar fac când prind comenzi.
E ilegal sau e o chestie neutră?

Răspuns Câştigător
| Visătorul_Daniel_1991 a răspuns:

Nu ar trebui sa platesti taxe pentru un astfel de venit deoarece nu este unul constant si deoarece este un proiect personal. Dar trebuie sa platesti asigurare medicala si, daca vrei, carte de munca pentru pensi tot trebui sa dai niste bani. Deci in concluzie nu ar trebui sa platesti taxa pe venit deoarece nu e un vint din care poti sa traiesti dar trebuie sa contribui la stat. In caz de devine un venit constant, din care poti sa traiesti, atunci da platesti taxa

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa incasezi bani in mod repetat fara sa platesti taxe e ilegal. Se numeste evaziune fiscala. Acum nu se complica nimeni nu cateva desene... Sau poate oamenii au pfa ceva si isi declara banii

| Aly11316 explică (pentru suntserios):

Pfa?
Am înțeles, îți dai seama... 3 4 comenzi pe luna nu cred ca bate la ochi atata timp cât nu se scot mii de euro.
Eu asa știam acum... știu ca s foarte mulți și eu încurajez arta na...ce sa I faci ms de raspuns

| CassiusAlexander a răspuns:

Câtă gelozie pe oameni. Vinde cineva un desen muncit o săptămână pe 5$ amărâți după ce a stat o lună să-i comande cineva, iar tu comentezi că nu plătește taxe. E clar că ești pe lângă cu tot ce înseamnă asta și probabil nu ai făcut bani în viața ta decât de la mami. Când o să faci 1400 lei pe lună și 400 taxe atunci mai vorbim

| Aly11316 explică (pentru CassiusAlexander):

În general un portret ca lumea s ar vinde între 150-220 lei în medie..pe A4
Eu am venit cu o întrebare de curiozitate, tocmai sus am zis ca susțin arta. Era o întrebare și atat

| CassiusAlexander a răspuns (pentru Aly11316):

Se vinde cu 150-220 lei când deja te știe lumea și ai clientelă. La început ai prețuri de nimic.

| Aly11316 explică (pentru CassiusAlexander):

Și de ex când te știe lumea și ai clienți ar fi ceva rău ca faci un bănuț cinstit din asta?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CassiusAlexander):

Taxele sunt taxe... Ce conteaza cat faci? Daca legea zice sa le platesti le platesti sin la 5$ si la 500$ sibla 50000$

| Aly11316 explică (pentru suntserios):

Da știu dar în acest context refeream ca doar nu au firma sau ceva mare...sunt foar comenzi care sunt rare 2 3 pe luna nu se scot sute de euro și mna...nu știu. doar întreb, reper, doar întreb

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei pot sa isi depuna declaratie unica, evident majoritatea nu o fac dar nu e mare lucru. Nu te prinde ca e ceva greu de dovedit, dar daca te prinde ca iei banii pe card atunci tu o sa trebuiasca sa le explici sursa banilor si o sa iti dea o instiintare si un cont pe spv, unde iti apar datoriile restante. Nimeni nu te cauta daca faci sub 25 mii de lei

| Aly11316 explică (pentru anonim_4396):

250 de milioane? Doamne e super mult, asa s ar lua în 2 3ani din ce fac micii artiști, nu cred ca e problema nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde știi că nu au firma sau că nu văd drepturile de autor sau nu declară veniturile la final de an? Cumpără un portret și vezi daca facturează

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Aly11316):

Nu e problema. Daca te uiti sa vezi la cazurile de evaziune fiscala, ii iau pe aia care ajung la zeci de mii de euro. Era unu cu bitcoin care avea sute de mii si l-au prins dupa 2 ani doar pentru ca isi baga banii in banca

| Aly11316 explică (pentru anonim_4396):

Asa zic și eu... câteva sute de lei nu e nasol, și asa în ro sunt salarii de cacat...mai face omu un ban cinstit

| Aly11316 explică (pentru Visătorul_Daniel_1991):

Ahaaaa deci asa sta treaba, mersi enorm de mult, ai fost cel mai explicit din punctul meu de vedere și îți voi da funda