| Parakeets a întrebat:

Voi dacă ați vrea să oferiți un serviciu cum faceți să vă promovați?
Nu-mi dați exemplul cu OLX'ul deoarece acum câțiva ani am încercat să îmi las un anunț și nu m-a contactat nimeni.
Nu pricep cum de unii pot face bani așa și alții nu?
Este frustrant.

Și între curățenie la domiciliu, făcut de prăjituri sau meditații pentru ciclul primar, ce ați recomanda mai mult să încep?
Sau ar fi ok să pun un anunț cu toate astea și abia văd ce prinde aici, la mine în Cl?
Și dacă să zicem totuși reușesc să găsesc ceva clienți pe curățenie (pe asta mi-aș dori mai mult, cel puțin acum, cât timp nu mai am bani) asta trebuie să se declare la Anaf, cum că eu fac un venit din asta? Și dacă nu fac treaba asta, pot să o încurc?

15 răspunsuri:
| StimabiluI a răspuns:

E mai rentabil să te angajezi undeva, fie și part time.
Serviciile pe care le-ai menționat le poate face oricine pe nimic.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Nu ai spus si ce varsta ai sau ce studii ai, dar este foarte greu sa gasesti pe domeniul tau curatenie deoarece multi nu au bani sau sunt foarte suspiciosi si nu primesc pe nimeni in casă sa inmultit violenta hotia criminalitatea, chiar daca tu esti o persoana deosebita si nu ai face asa ceva niciodata oamenii sunt suspicioși, ai putea numai prin recomandare sa ajungi la cineva acasa sa i faci curatenie si acea persoana sa te recomande altor prieteni vecini rude etc, de ce nu te angajezi la mega image pe case vinzatoare, sau la kaufland ori carefour, le pui un CV si te vor suna ei ca se fac angajari in super si hiper marketuri, si ăia iti fac carte de munca deci totul legal numai stai cu teama Anafului sau ca lucrezi la negru, iar cu prajiturile acum se gasesc peste tot dar sunt scumpe, iar tu si daca faci acasa prajituri te costă materialele munca ta, cu cit si unde sa le vinzi sa iesi in profit, tu esti din Bucuresti? Mult succes.

| KovacsB a răspuns:

Anaful lasa-l pe ultimul loc.
Conteaza enorm cum scrii anuntul.
Doamna educata, stilata, prezentabila, mereu cu zambetul pe buze, pozitiva si joviala, 28 ani, 1, 67 cm, 67 kg fac prajituri.

| carevaescu a răspuns (pentru KovacsB):

Ai uitat 90-60-90 laughing)

Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand: ofera-ti serviciile DOAR in domeniul in care ai experienta si esti cel putin mediocru, profesional!

Daca clientii vor fi multumiti, atunci te vor recomanda si altora.
Insa, daca nu vor fi multumiti, atunci barfa circula mai repede decat voba buna!

Daca vrei sa fii buna in curatenie, atunci angajeaza-te cel putin un an la o firma de curatenie profesionista, care tine si cursuri de pregatire (+practica) angajatilor!
La fel poti proceda si in alte domenii.

Pana atunci, ataseaza-te ca ajutor la o persoana care are deja experienta si clientela, langa cine poti invata si exersa meserie!

| Parakeets explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mega și Carefour în Călărași? laughing)
Mă amuzi d Cristi laughing)
Aici e Evul Mediu.
Avem doar Penny și Profi și un Kaufland. Și domeniul ăsta, cam unicul ce e pe la mine prin Călărași nu e de mine. Matematica nu mi-a plăcut și munca rapidă de la casă nu e pentru mine. Tocmai de aceea caut pe curățenie, pentru că fac la sânge curățenia. Dacă mă pui pe mine să-ți curăț bucătăria îți iau și materialul de gresie și faianță dacă mă pun pe șmotru, cum fac eu. laughing)
Am stat câțiva ani pe tușă, acasă, căzusem și în depresie, apoi a venit și conștientizarea cu Covidul și am devenit astfel expertă la dezinfectat și curățat. Și chiar și ordonat. Deci ador să fac curat. happy Ăsta e talantul meu, pe care l-am înmulțit. Și mă gândeam acum, să nu rămân doar la nivel de casă. Ș-așa o iau razna doar în casă. sad Și voiam să fac și un ban. Ca să-mi pot plăti meditațiile la matematică. sad Mama e pe minus cu banii, eu nu mai am. Și ce fac?
Am nevoie de bani, urgent.
Iar curățenia e unica ce știu să o fac la perfecție. big grin
Deci mi-ar fi prins excelent lunile astea.
Cât de contract, eu una nu vreau să mă leg cu contract, mai ales la privat. Că nu am o părere bună despre patroni, după experiența cu Timișoara și patroana de acolo, mi-e doar scârbă de patroni. Deci de ce să lucru la ei, câine fidel? Plus că programele nu prea sunt stilul meu. happy Așa că, până la titularizare în vară, voiam să fac curat, așa din când în când și munceam, îmi fructificam și talantul și primeam și plata. happy Dar fără apropieri, dureri, ură și atașamente sau păreri. Pur și simplu, intram în camera x a cuiva, spălam, curățam, șmotruiam, evident și în stilul meu tipicar și lent. happy Omul își lua catrafusele de valoare, îmi lăsa camera x pe mână și într-o zi, i-o făceam lună. happy Cam asta este aspirația mea pentru zilele astea. Până la titularizare.
Deci nu vreau contract și nebunii. Doar să prestez un serviciu, din când în când și să primesc bani pentru serviciul prestat. Dar aici la mine în Călărași, chiar nu prea am cum. Sunt oameni chiar foarte săraci. Unii chiar foarte, iar cei care mai sunt cât de cât înstăriți, au menajere sau își fac tot ei alone. Detest că trebuie să locuiesc în cel mai sărăntoc și tembel oraș. Însă am și intenționat să plec și a fost un Fiasco. Plus că ce aș da pe chirie, tot la dracul ăla ajung.
Pfff. Îmi detest în continuare viața. Dar trebuie cu orice preț să fac bani pentru meditații, că nu pot lua titularizarea din cauza matematicii. Minusul meu suprem. Și acum mi-a dat mama cu ranga-n cap, că nu mai avem bani. Eu mai am doar 50 de lei în portofel și mama, tot doar vreo 100 de lei, prin geantă. Când mi-a zis, să mi se facă rău, nu alta. Și eu intenționez să lucru, dar unde?
Am întrebat-o dacă pot merge și zilier la ea, la asociația ei agricolă, însă a zis că acum în iarnă, nu muncește nimeni la câmp.
Mi se face rău. Nu pot trăi așa. Îmi urăsc viața.
O să mi mai bat capul o dată cu OLX ul vieții și cu un anunț. Dar o să fie în zadar, cred. sad
Deși ai și tu dreptate, chiar oamenii sunt paranoici în secolul 21. Deși eu, cel puțin cu furatul, nu am furat niciodată nimic în 28 de ani.
Nu am copiat niciodată la școală. Am zis că nu știu chiar, când eram să prezint lecția la clasă și chiar nu știam, și mi-am asumat mereu și notele de 7, 8, 9, 10, dar și pe cele de 4, 2. laughing)
Nu am furat niciodată nici din casă. Dacă a pus mama mereu banii la comun, am luat cât am avut nevoie și am făcut piața și mi-am făcut și eu micile plăceri, dar niciodată nu am umblat în geanta ei, doar din banii din casă, ce-i lăsa la comun și tot așa.
Când am lucrat prima dată în învățământ la 21 de ani, am prins post la a 4 a și când o bunică mi-a strigat că eu nu știu materie, am fugit și mi-am dat demisia. Că am simțit că nu e ok, să fiu profa care nu știe tabla înmulțirii, dar ia milioane salariu. Deci cam de această corectitudine am fost. Deci de ce m-aș uita să sustrag ceva din casele oamenilor?
Ba apropo de această nebunie cu corectitudinea, chiar anul ăsta cât am lucrat la grădiniția aia privată din Timișoara, seara eu rămâneam să închid grădi, și mereu vedeam în cămară un coș mare cu mere. happy Doamne, erau așa de frumoase laughing) și eu la mâncare chiar sunt slabă, de vreo 3 ori am trecut pe lângă ele și am poftit la ele. Și acasă stau merele cu lunile în coș și nu le mănânc. Nu sunt fană mere laughing) dar ăla acolo, jur că părea mărul interzis din Biblie. Cel mai frumos, unde lucram și mult fizic și nu mai mâncam mult, pofteam dement la el laughing) m-am uitat chiar la un moment dat dacă ar fi camere acolo, sesizasem astfel că acolo nu sunt camere și că aș putea măcar un măr să sustrag și eu din acel coș. Îmi ziceam chiar "dar ce, doar nu a numărat cineva toate merele astea?!" laughing) însă în final mi-am zis că și dacă l-aș lua, aș avea eu pe conștiință acel măr. Și nu ar fi ok. Și mi-am pus pofta în cui. happy
Deci dacă nu am furat eu o notă sau un măr laughing) nu voi fura nimic din case străine. Dar doar să găsesc clienți. Că înebunesc, dacă nu fac niște bani.
Mai și trebuie să plătesc meditațiile, ca să-mi revăd proful meu cel hot. happy

| Parakeets explică (pentru StimabiluI):

Part-time în Călărași? laughing)
Mă amuzați laughing)
Aici nu găsim nici cu diploma de bac și cea de faculta pe domeniul nostru, uneori, dapăi part time. laughing)
Și nu prea vreau să mă leg cu contract. Toți au pretenția să le fii câine loial ani de zile. Așa mi-au cerut la grădinița din București, când am vrut să mă angajez în toamnă. Însă eu nu vreau nici să mor lucrător comercial sau îngrijitor copii. Vreau să mi reiau jobul de profă. Deci caut ceva parțial, pe o perioadă determinată. Nimeni nu vrea așa. Deci de aceea și caut acum lunile astea ceva fără contract. Să lucru în propriul stil și după propriul plac. Când simt nevoia și am putere. Când nu, nu iau clienți și tot așa. Să fac un ban și tocmai nu să arunc eu banii. Pt că curățenia o fac la sânge în casă, dar mă îngrozesc facturile la apă deja și toate produsele de curățenie care dau bani. Mă înfioară, nu alta. Așa barem, măcar să lucru la alții, să le iau lor bani. laughing)

| GabiDumitrescu a răspuns:

Se cheama PERSEVERENTA!
Incepe cu meditatiile. Plus content editing. REMOTE. Si sa constientizezi odata ca esti intr-un oras MORT.

| Parakeets explică (pentru GabiDumitrescu):

De conștientizat, am făcut-o de mult. laughing)
De perseverat, nu prea reușesc.
Meditații la primar, nu prea fac copiii. Ba chiar fix discuția asta am avut-o cu mama și exact ce vă zic eu, mi-a spus și ea. Și m-a demoralizat și mai tare, dar ăsta e adevărul. Copiii la primar nu fac meditații, abia cei de la ciclu gimnazial, iar la gimnazial, abia ce am reînceput să fac eu meditații la mate laughing) și mai de pus lucruri la punct și la română. Deci? Cam ce meditații pot oferi eu în această perioadă a timpului?
Cât de oraș, n-am cum să mai plec. Nu la vârsta asta cel puțin. Oricum dacă plec ca om fără nimic într-un alt oraș, nu voi realiza nimic. Voi fi decât un maidanez în alt oraș. laughing) Iar și dacă obțin mai mult financiar, dau pe chirie și nu mai am de trăit. laughing)
Nu se rezolvă nimic. Doar trebuie să mă țin cu dinții de învățământ. Cu chiu, cu vai, acolo e raiul. Dar trebuie să am bani de meditații acum. Aștept să ia mama salariul și să mă pun pe treabă cu meditațiile. Trebuie să trag tare de învățământ, dacă nu era el, chiar muream de foame într-un oraș ca al meu. Iar după ce termin abia facultatea, o să mă pun să-mi fac împrumut în bancă pentru o garsonieră în alt oraș. Ca să pot poate măcar atunci pleca. Deși mi-a promis mama că peste 10 ani merge cu mine în afară, că atunci iese ea la pensie și dacă o mai ține God sănătoasă, abia la 37 de ani, pot face și eu ceva mai mulți bani. Trist, că asta trebuie să fie viața omului. Apoi oamenii zic că cum să nu înebunești. Păi, e trist să vezi că nu poți avea. Și mai ales să ai intenție de a face câte ceva. Ok, n-am zis eu că sunt cea mai muncitoare, chiar am nevoia și de a sta mult, însă măcar există intenție și God nu vede, nu-ți dă. Păi e chiar trist așa.
O să mă pun pe furat atunci. Doar asta a mai rămas opțiune. Sau la păcănele. Dar nu aș dori nici să-mi bag mințile în păcănele. Aia ar mai lipsi, să-mi mai pierd mințile și pe acolo, ș-așa mi le pierd eu fără.

| Parakeets explică (pentru Bula):

Eu știu ce spui happy sună profi. Dar la mine în Călărași nu există firme sau oameni autorizați pe așa ceva. laughing)
Aici oamenii sunt prea săraci ca să plătească pentru curățenie.
Și acum nu că mă dau mare, dar de ani buni, doar asta fac în casă și o fac cu brio. De la curățarea rosturilor cu detartrant la curățarea bucătăriilor și băilor, și folosirea de spirt și cloramină la greu, sunt asă. laughing)
Deci pot face curățenie la sânge. Încă nu am lanternă cu UV și microscop, ca să văd chiar în profunzime microbii, virușii și bacteriile, însă și dacă aș avea și aș pune-o, acolo nu ar exista nimic. Cam așa de expertă sunt între ale curățeniei. laughing)
Dar nu vreau să mă afiliez nimănui și nici să lucru pe chestia asta cu contract, mai ales la altul. Plus că la o firmă de curățenie, am avut intenția să mă angajez, chiar primul, primul meu job, a lucrat o zi și am plecat. Dacă pe îngrijitor copii mai e cum mai e, pe curățenie nu aș rezista nici o săptămână cu volumul și viteza aia. După ziua aia, am luat 3 ketonale și 3 aspirine ca să mi revin. Făcusem o febră musculară teribilă.
Nu aș fi dispusă și sincer nici nu aș vrea să lucru la acel nivel.
Tocmai de aceea voiam să mi găsesc clienții mei sau oameni random care o dată pe an să aibă nevoie de o curățenie generală sau o igienizare a băii, bucătăriei, m-aș încumeta și la mașină, dacă nu ar fi în drum/stradă. Dar să fie o cameră pe zi, plata să fie pe cameră (cam undeva la 50 de lei pe cameră, mă gândeam eu) și să fie în ritmul meu. Adică știu că pierd o zi, pentru o cameră, lucrându-i omului în cele mai mici detalii, de la curățarea rosturilor faianței și a tuturor chichinețelor dintr-o încăpere, până evident la igienizarea completă a camerei. happy Și asta să se întâmple în propriul meu ritm, neimpus de nimeni și evident dacă se poate să fiu lăsată alone în camera aia. Că sincer, nu am chef de "ochii soacrei" ci pur și simplu de distracție în stilul și ritmul meu. Pe mine una, curățenia aia în cele mai mici detalii, mă detașează și calmează complet. big grin doar că în propria casă nu-mi dă nimeni bani, iar cum eu nu am alt venit și job, nici nu-mi ridică nimeni vreo statuie că știu să fac în cele mai mici amănunte curățenie ci e doar plata pe care i-o fac mamei pentru simplul fapt că mănânc din mâncarea ei. happy
Deci ar fi fain dacă însă talantul meu l-aș da și altora. happy Dar în ritmul meu, asta este cel mai important.
Cum am spus am lucrat o zi pe curățenie și era un fel de "câinele tras de coadă și dus la spânzurătoare" nu, eu nu caut așa ceva ci doar să fac curat în stilul meu lent și tipicar, dar perfect. Deci aș calcula, că ar veni undeva la 6 ore pe puțin, în ritmul meu lent, doar pentru o bucătărie, unde să zicem nu e nici prea mult de muncă, pot fi chiar până la 10 ore, dacă omul vrea și rosturi curățate, așteptat poate să se aplice degresanții și soluțiile pe grăsime întărită sau poate chiar chinuit la curățat zone mai neaccesibile ușor, cum ar fi pe sub mobilier sau între mobilier și pereți și tot așa. Mai ales dacă e și grăsime întărită. happy
Și se mai pune problema și cine aduce solvenții de curățat. happy
Eu una folosesc doar chestii care curăță foarte bine și deep și de obicei acela nu e faimosul Triumf, care în concepția mea doar apă de ploaie. Mai nou folosesc doar Sgrasatorele de la italieni, dar achiziționat doar de la magazinul italian, celelalte din Kaufland și Lidl sunt contrafăcute. Luat și și și testate rezultatele.
Iar de aici din comerț de la noi, folosesc mai mult doar firma Sano și Cif, dar Sano mi se pare și mai bună pe curățare. Deci m-am întrebat și asta, cine aduce solvenții, dacă eu vin cu ei și eu și trântesc cu nemiluita, eu de fapt ce câștig? Dacă vine clientul, dar cu Triumf, mai bine, mă duc și mă culc. laughing) Bănuiesc că nici să-l oblig să-mi ia ce vreau eu, nu e ok. Nici să-i cer bani suplimentari de produsele aduse de mine, nu e ok. Pt că nu folosesc nici o cantitate anume, ca să spun ca și când aș pune un preț fix. Cum o dau tot nu o nimeresc.
Însă da, m-am gândit ca dacă totuși aș veni eu cu solvenții mei, că am mai multă încredere în ce iau eu, decât alții, oare mă gândeam să spun clientului așa : "50 de lei camera/lucrarea și încă 15/20 de lei, bani pentru ce folosesc eu solvenți" iar dacă refuză atunci îi explic că eu nu lucrez cu orice solvenți și dacă vrea așa bine, dacă nu să mi ia el solvenții de care sunt eu satisfăcută pe curățenie. laughing) Oare ar fi ok așa?

Bula
| Bula a răspuns (pentru Parakeets):

Incearca sa tiparesti niste fluturase (cu text simplu, dar explicit) si carti de vizita, sa le distribui in mana, cutii postale etc.
Vizeaza case si firme mici, care au bani pentru curatenie.
La noi, o profesionista de curatenie lucreaza cu 20-30+ lei tarif ORAR, dar o camera curata (general) in 2-3 ore.
Ce se plateste bine: curatenia dupa zugravit.winking

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Parakeets):

Daca ai constientizat asta, atunci ia frumos si schimba orasul, ca tu sigur nu o sa il invii. Poti maxim sa faci bani din ceva programare/design/translation services remote, videochat ca tot au mai mentionat altii, sau vreo franciza cu potential care nu a atins zona inca (vinde-ieftin.ro, de exemplu).
Per total ai doua probleme esentiale in rationamentul de mai sus: te agati prea mult de mama in sus, mama in jos, si daca te duci intr-un oras mai mare bla bla bla, nu il mai lua pe nimic in brate. Ca varsta, ca nu o sa faci, ca o sa dai pe chirie, ca nu stiu ce. Gindeste-te la chestiile pozitive pe care le poti face.

| StimabiluI a răspuns (pentru Parakeets):

*Corecție: mi-am dat seama că nu renteaza naveta Călărași - București cu mașina, chiar și pe gaz.
Livrările de mâncare sunt o opțiune interesantă, dar pentru cine stă în capitală.

| Parakeets explică (pentru GabiDumitrescu):

Păi și Timișoara domnule Gabi? sad
Ați uitat?
Că o fost un Fiasco complet? laughing)
Nu mai plec nicăieri.
Rămân în învățământ și gata. Și mă duc la facultate de la distanță. Și aia e. Iar dacă nu, oricum o voi face-o, la un moment dat.
I-am scris deja lista mamei cu ce să facă dacă mor. happy
Mi-a promis că se va lupta ea să-mi publice cartea de poezii. Măcar postmortem să fie și ea publicată și tot așa. laughing) Și i-am zis că dacă ajung în moarte clinică mi-am dat acordul să mi doneze organele, măcar moartea mea să contribuie la naiba la ceva bun. Că viața nu prea. laughing)

Cât de videochat, ar fi mai plauzibilă în orașul meu videochatul stradal. laughing) Deja îl practică observ multe pe aici prin Călărași. Și e sad. Sincer. Că până și într-un oraș mort ca al meu, s-a ajuns să se poată trăi mai mult din asta decât din muncă legală, chiar și fără contract de ar fi, dar legală și corectă. Trist.
Dar poate că ar trebui să mă apuc și eu. Uneori mi se pare așa de trist, cum de tipele alea au așa parte de acțiune, și am eu impresia că nenorociții de bărbați de la mine din oraș, chiar se poartă mai frumos cu alea decât cu propriile neveste sau cu potențialele lor iubite.
Ba chiar am observat paradoxul ăsta și mă enervează. Că fix despre paradoxurile vieții am făcut noua criză. Despre paradoxurile ce observ că -i plac Lui God ăsta atât de mult și ne înebunește pe noi, oamenii mai flori. Am obosit să tot văd neclarități, nereguli și paradoxuri în viață. Am obosit.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Parakeets):

DE CE a fost un fiasco? Greselile au rolul de a ne invata chestii, nu de a ne forta sa le repetam.
Videochatul e foarte legal si corect, atita vreme cit declari veniturile realizate. Ca esti programator sau manipulatoare de dildau, in ochii anaf-ului e acelasi lucru. Mai ai tu o conceptie gresita cum ca unii se poarta mai frumos cu "alea" cand "alea" care sunt cu adevarat inteligente - si sunt destule - nu lasa pe nimeni din jur sa afle cu ce se ocupa. Face mask si ai rezolvat problema.