Afaceri "la cheie" poti cumpara de aici : http://www.afacerilacheie.net/......e/11.xhtml --- mai greu cu punerea in practica mai ales daca nu ai studii si experienta in domeniul agriculturii si zootehniei! Pentru acest motiv, un sfat bun ar fi ca inceputul sa fie facut sub forma unui hobby pentru a invata si cunoaste"chichitele" activitatii respective.
O crescatorie de prepelite.este foarte rentabila si, in plus, nu necesita o investitie mare.
Închiriezi un local,de tip berărie şi bagi mese cu gaură-n mijloc.În găurile alea bagi găleţi de ipsos cu jar! Îţi trebuie plase de grătar,şi cleşti,furculiţe foarfece,cuţite farfuriuţe, pahare, etc.Adică restaurant în stil coreean, îţi frigi carnea singur.Cumperi carcase şi faci şi mititei, mare succes o să ai! Succes îţi urez şi eu!
Am uitat să-ţi spun să nu bagi preţuri piperate! Să-şi poată permite o familie modestă o dată pe lună măcar să te viziteze! Dacă vrei, îţi dau pe pm o reţetă de sos coreean!
Da la asta m-am gandit si eu tocmai de aceea suma aceasta. la inceput as vrea sa ma ocup personal probabil si cu putin ajutor din partea parintilor dar pentru inceput cum ai spus tu "hobby" eu ma gandeam la "ferma capre" si cred eu un avantaj ar fi terenu care nu dau niciun ban pe si nici chirie
Da fonduri europene.dar inainte de asta am inteles ca trebuie sa fac niste cursuri ...eu as vrea ca in timp ce fac cursurile.sa incep usor usor vorba alessiei pana invat "chichitele" si dupa aceea sa accesez aceste fonduri.
Daca vroiam sa deschid "restaurant in stil coreean" puneam "vreau sa imi incep o afacere(restaurant in stil coreean)" dar nu ...nu cred ca m-ar avantaja restaurant coreean in varfu dealului
E minunat ca te-ai gandit la capre dar trebuie sa te pricepi sa le ingrijesti, cauta pe google despre ce mananca, ce boli pot avea, in fine, cum sa le ingrijesti. Daca ai terenule e foarte bine dartrebuie sa-l si cultivi o parte cu fan ca sa ai ce sa le dai iarna de mancare altfel te costa enorm mancarea, cat nu face.Si sa nu uitam de ceva care in tara asta se impiedica de șpagi si rea vointa:unde vinzi ce produci? Daca nu vinzi atunci te chinui degeaba si la ce bun? Am o prietena care a incestit 250 de mii de euro intr-o ferma de gaini si s-a trezit ca nu are unde sa le vanda aproape ca a innebunit pana a patruns pe piata.Francezii sint mari amatori de lapte, branza si cascaval de capra dar...atxe vamale,sanitare, cumparatori, analize, analize la alboaratoare de stabilire a calitatii, ambalare(te costa in ce ambalezi)etichetarea produsului, trebuie sa tii cont si de termenul de valabilitate, sa ai firma, contabil, taxe la stat de te rup.Mult succes!
Stiu prin ce o sa trec dar pentru inceput as vrea sa ma axez pe ceva mic care sa nu ma bage in "gaura" fan nu imi fac probleme. oricum eu zic ca pentru inceput nu o sa ma avant foarte mult.cum ziceam si mai sus zicea cineva de fonduri europene e ceva de munca pana acolo dar pana atunci avand animale si ocupandu-ma eu personal zic ca pot invata ceva acum sincer nu ma gandesc sa dau produsul afara cel putin ca banii care ii dispun nici in cel mai frumos vis nu as putea face asta pentru inceput pot zice ca pentru cei apropriati e bine cel putin pana reusesc sa ma pun pe picioare si sa amortizez banii care ii investesc.prietena ta a avut un tupeu fantastic dar bravo ei daca a reusit tot respectul! daca vrei poti sa imi lasi pm cu un id ceva mai discutam si ceva sfaturi in plus
Tre' sa fii teribil de curajos si muncitor! --- cand am citit povestea asta http://www.adevarul.ro/......79173.html m-a luat cu fiori!
Buna tuturor!
Legat de crsterea caprelor am gasit un material http://www.afaceripedia.ro/......-afacerea/ ce pare sa fie destul de interesant deoarece se prezinta o ferma de capre si ce este necesar pentru a obtine profit din cresterea caprelor. Sincer iti recomand sa nu incepi afacere pana cand nu esti sigur de reusita pentru ca pare o afacere destul de grea.
aly_2338 întreabă:
andreiscripcaru întreabă: