| Johan1 a întrebat:

Vreau să încep o canisă de Dobermanni. Aveți idee de costuri, ce documente îmi trebuie şi dacă e profitabil şi dacă îmi fac propriul meu cabinet veterinar de ex. în Bucureşti, cât pot câştiga pe lună?

Răspuns Câştigător
| Vikaa a răspuns:

Am o canisa de caucazieni, dar cunosc pe cineva cu canisa de dobermani.Pot spune ca sunt niste caini foarte sensibili, au cateva probleme genetice, ca numar au 7 boli, pentru fiecare trebuie teste, care costa mult.Ca sa iti elibereze un pedigree de tip A sau B te costa 450-500 lei,mai baga concursurile care is alti bani,fiecare test genetic costa mult,iti trebuie teste pentru displazie de sold,boli ale ochilor aici intra PHTVL / PHPV,PRA,Cataractă,Hipoplazie / Micropapilla, apoi vin restul de teste; vWD, HD, Tiroida, DM, DCM.Depinde mult de dobermanii pe care ii vrei si aici is 2 tipuri; cel de show si cel de lucru, paza si protectie.Gandeste-te la ce ai de gand sa faci, sa nu dai faliment si cu cabinetul ala veterinar.Gandeste-te cand trebuie sa faci monta catelei,aici transport,ore in sir pe care trebuie sa le petreaca in masina,nu trebuie sa fie stresata, dupa monta trebuie avut grija sa nu se stresez si mai tare ca sa nu fie facuta monta in taina, trebuie dovezi cum ca ai montat cateaua, pe durata gestatiei trebuie sa ii dai calciu, vitamine si minerale, la nastere o sa aiba probleme ca o sa i se strambe picioarele din spate.Cuibul trebuie declarat Asociatiei Chinologice la care ai incris femela, mai baga costurile hranei pentru pui, jucarii si toate cele, tarcurile care nevoiesc. Facand un calcul doar pentru teste si ce am scris mai sus te ajung undeva la 30, 30 si ceva de milioane, mai bagi monte si certificatele pedigree pentru ea si pentru mascul, dar si concursurile si puii alte 20 aproape 30 de milioane, ca total undeva la 50-60 de milioane de lei.Acu o luam cu cabinetul, ai nevoie de aparatura necesara, asistente si un medic, custi pentru animalele ce urmeaza operate sau puse pe tratament si alea bani multi.Canisele is mult mai grele decat felisele, pisicile nu au atatea boli genetice, acum depinde de care vrei sa cresti.

4 răspunsuri:
| Johan1 explică (pentru Vikaa):

Pai de ex. daca o sa imi fac propriul meu cabinet veterinar in Bucuresti, cam cat o sa iau pe luna?
In ziua de zi mai merge ca si afacere sa ai un cabinet vet?

| Vikaa a răspuns (pentru Johan1):

Depinde mult in ce zona a bucurestiului vrei, avand in vedere ca is multe cabinete veterinare concurenta e mare, daca tot ai vrea sa te faci ceva dupa med veterinara poti fi asistent.

| Johan1 explică (pentru Vikaa):

Prin centru ma gandesc, cam cat o sa iau pe luna?

| Vikaa a răspuns (pentru Johan1):

Incearca sa vezi cate cabinete is in centru si te ghidezi si tu. Daca sunt multe cabinete in centru mai bine nu il mai faci acolo, cauta o zona populata, dar sa nu fie atatea cabinete, 1 sa fie, maxim 2.Castigurile o sa le ai in functie de cati clienti o sa ai.Succes in ceea ce vrei sa faci.