| laurentiu_9029 a întrebat:

Astazi am inventat un test de verificare a cunostintelor crestine cu care credinciosii ar trebui sa se laude mereu, dar mai ales in fata oricarui om de stiinta, pe care cu siguranta il va incuia si il va face sa se intoarca catre Dumnezeu.

1. Ce poate fi omniprezent si omniabsent in acelasi timp, aratandu-se clar doar in Biblie:

a) Dumnezeu, El fiind intotdeauna mai presus de logica

b) Sfanta Treime monoteista

c) alte personaje fantastice (diavoli, ingeri, sfinti, arhangheli si altii)

d) toate variantele de mai sus.

2. De ce Dumnezeu isi face tot mai putin simtita prezenta pe masura ce vremurile, stiinta si cunoasterea avanseaza:

a) se fereste de descoperiri stiintifice, ele fiind unealta Satanei

b) ne propune un joc, dandu-ne libertatea sa alegem intre statul in palatul lui de clestar din Rai, venerandu-L pentru eternitate, si arderea in flacarile Iadului pentru eternitate, impreuna cu copiii nebotezati, cu Einstein, Darwin si alti eretici.

c) ne lasa sa descoperim singuri ca Biblia este mult mai apropiata de Adevar decat Teoria Evolutionista, Big Bang si Heliocentrism.

3. De ce Dumnezeu ne indeamna sa omoram pe pacatosi cu pietre in Biblie, desi El este Atotbun:

a) ne lasa noua sarcina de a face dreptate Dumnezeiasca, asteptandu-ne Raiul

b) pacatosii au fost creati pentru a fi omorati

c) Dumnezeu vrea sa bage frica in oameni, pentru a fi controlati mai usor de Acesta in conditiile in care nu L-au vazut niciodata

d) necunoscute sunt caile Domnului, suntem prea inferiori pentru a le intelege

e) toate variantele de mai sus.

4. De ce spun savantii ca Pamantul e rotund si ca se invarte in jurul Soarelui cand in Biblie scrie clar ca Pamantul e sustinut de piloni, are 4 colturi, il poti vedea pe tot daca te afli la o inaltime suficient de inalta si ca Soarele se invarte in jurul lui:

a) savantii habar n-au, doar Dumnezeu are dreptate

b) savantii incearca sa ne minta, sa ne spurce mintile cu invataturi sataniste

c) savantii care s-au convins ca Pamantul e plat au cazut de pe el la marginea lui si n-au mai apucat sa spuna la lume

5. De ce Iisus in Biblie se infurie si blestema un smochin care nu i-a oferit fructul dorit:

a) a vrut sa-i pacaleasca pe oameni cum ca ar fi un om retardat, dovedind ca stie si sa glumeasca

b) smochinul este pomul Diavolului

c) necunoscute sunt caile Domnului, suntem prea inferiori pentru a le intelege

6. De ce Dumnezeu s-a odihnit in a 7-a zi de creatie:

a) este o munca titanica, chiar si pentru cineva atotputernic care nu oboseste niciodata

b) nu mai avea ce sa inventeze

c) nu stiu, asa scrie in Biblie, trebuie doar sa credem

d) necunoscute sunt caile Domnului, suntem prea inferiori pentru a le intelege

e) toate variantele de mai sus

7. Cum de personaje mitologice ca Horus, Dyonisos, Mithra, Krishna, Apollo, Osiris si altii, au povesti si asemanari aproape identice cu ale lui Iisus, desi au aparut cu mult inaintea Lui?

a) e o minciuna, o conspiratie, nu exista asa ceva

b) Satana s-a intors in timp pentru a le inventa si a sminti mintile oamenilor

c) povestile au fost lansate de Dumnezeu pentru a raspandi lumii venirea lui Iisus prin oferirea altor personaje in povesti

d) e prea eretica intrebarea, nu ma pot gandi la asa ceva

8. De ce Biblia nu scrie de dinozauri?

a) nu au existat, Dumnezeu a pus oasele lor acolo pentru a ne testa credinta

b) nu au existat, in Biblie nu scrie decat de balauri si dragoni care scuipa foc, probabil sunt oasele lor

c) Dumnezeu a uitat sa-i mentioneze

d) Dumnezeu tine cu ecologistii si a vrut sa economiseasca hartie Biblica prin eliminarea catorva cuvinte

9. De ce Dumnezeu pedepseste o omenire intreaga pentru curajul a doi oameni de a se convinge ca ce spune El este adevarat?

a) ce spune Dumnezeu nu trebuie pus la indoiala, fara nici o scuza

b) pentru ca toata omenirea e urmasa a lor, deci s-a nascut cu pacat

c) Dumnezeu este mai presus de logica, noi nu-L putem intelege

d) crede si nu cerceta!

10. De ce ADN-ul cimpanzeilor este aproape 99% identic cu al oamenilor:

a) asa l-a facut Dumnezeu, pentru a ne testa credinta

b) savantii ne mint, e o conspiratie a Satanei

c) Erezie!

15 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pe cand o culegere de teste de-astea destepte? Vreau si eu vreo 15 exemplare, cu autograf.Pls...pls...

| giovana a răspuns:

Eu nu le prea am cu biserica, dar tu chiar blasfemiezi si, arunci paie pe focul confruntarii intre atei si credinciosi. De ce faci asta? Chiar iti face placere sa atatzi spiritele pe linistitul TPU?
Asta dovedeste teama ca exista totusi ceva... iar tu bravezi. Sunt dezamagita ca doar atat poti.

| florar a răspuns:

Omule, ce ai cu noi?! in afar ca pacatuiesti prin vanitate! credinciosii cei mai pacatosi sunt cei care se infoaie in credintza lor si mai plictisesc si pe altii, pe cand ar trebui sa isi aduca aminte ca Dumnezeu ne/a lasat liberul arbitru si nu a facut pe nimeni responsabil cu disciplina, dar intrebarea care era?

| AlinutzaRouz a răspuns:

Ar trebui sa adaugi inca o varianta la fiecare intrebare:,, e) nicio varianta de mai sus``. Dupa parerea mea biserica incearca sa inlature orice incercare a omului de a se apropia de adevar considerand-o erezie sau pacat. Astea sunt niste prosti dar nu are rost sa ma mai chinui, cine e,, hipnotizat`` (ca sa nu zic altfel )de nu poate vedea sau intelege ce vad sau inteleg ateii, daca lor li se citeste ceva in biserica ei iau de buna. Dupa parerea mea ateii sunt persoane care au avut curajul sa-si spuna cuvantul si sa gandeasca cu propriul creier...

| laurentiu_9029 explică:

Ardnaxur1961... Zii adresa sa iti trimit cele 15 culegeri.15 lei bucata... vorbim dupa ce imi dai adresa sau poti imi poti da printr-un mesaj privat id-ul tau sa discutam mai in detaliu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atrebuit sa-ti faci alt cont pentru a face valuri in galeata cu apa? va credeam mai destepti.si fara frica.ai inventat tu test? oi fi vreun doctor in teologie sau in istoria religiilor? deocamdata esti singur.adica fara pereche.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai laurentiu mama, testul tau este in afara logicii, asa ca nu ne putem masura cu tine.ai dreptate, esti sclipitor, ai castigat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu vreau sa stiu cheia acestui test...nu e test fara o cheie care sa duca la o interpretare, asa ca .....suntem aici in asteptare infrigurata! De cand nu s-a mai luat lumea de par pe aici pe tema credintei? Sa fie vreo cateva ore?
Testul asta, care numai test nu este, e punerea in practica a sintagmei" Intărâtă-i, drace!"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai ceva la cutiuta! sigur! te rog mergi cu testul la Balaceanca!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Testul e copiat de aici:
http://bombacuneuroni.wordpress.com/2009/07/28/test-pentru-crestini/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Data viitoare as vrea sa precizezi si sursa inainte sa scrii "eu l-am inventat". Daca se poate modifica intrebarea, ar fi bine sa incluzi link-ul in corpul ei si sa spui ca nu iti apartine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Farianta a

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte tare si ue vreau sa va arat un tes super madalina ma cheama

esti o gura sparta

1. ti s-a spus ca iti place sa trancanesti?
a)nu
b)de multe ori
2.esti mereu alaturi de cineva care are nevoie de un numar pe care sa planga?
a)sigur ca da
b)uneori
3.simti cum ti se ascut urechile la auzul unor soapte?
a)da
b)nu
4.ai secrete care nu le-ai spus nimanui nicio data?
a)da
b)nu
5.ai lasa vreodata sa iti scape din gura secretul unei prietene?
a)da
b)nu
6. daca ai gasit din greseala jurnalul prietenei tale ce faci?
a)ma uit
b)nu is asa curioasa asa ca nu ma uit
7.iti place sa citesti despre secretele starurilor
a)da
b)nu

majoritatea a
ei bine domnisoara esti o gura sparta ar fii mai bine sa taci caci vei avea multe probleme deci nu esti tocmai o prietena pe care sa ai incredere si baza

majoritatea b
da nu esti o gura sparta o prietena ca tine siar dori orice fata din univers ai grija sa nu o dai in bara mult noroc

ei bine cam atat daca va placut lasati comurii daca nu lasati comuri urate! pa vam pupatkiss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1-a, 2-c, 3-d, 4-a, 5-c, 6-c, 7-a, 8-b, 9-b, 10-a

| vladarte a răspuns:

"OMUL UCIDE ADEVARUL CACI ADEVARUL UCIDE RELIGIA"... Este raspunsul meu cu "" de rigoare
...sorry daca domnul laurentiu se caieste prin biserici adventiste si vine cu dume de astea nestiind cum a aparut viata in univers, cu toata consideratia mea, dumnealui este un PROST!(nepregatit)