Fiindca asa iti inveti trecutul ...asa inveti si tu ce s-a intamplat cu statele din vechime, de ce vorbim noi acum limba romana ...etc
Si toate stiintele sunt importante deoarece iti detaliaza cum functioneaza lumea in care traiesti...
Mie imi place pictura. Daca as da la o parte istoria picturii si as ramine cu ce e acum, nu as avea prea multe de vazut, nu crezi? Insa am multe de invatat din istoria picturii, de la maestrii care au fost inainte. De aceea e importanta. Si vorba aia: "cine nu invata din istorie, risca sa o repete."
Istoria este o stinta care ne spune de unde si cum venim, celelalte stinte ne ajuta sa vedem unde vom ajunge.Incearca sa inveti stintele sivei ajunce departe! Succes!
'Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii.' - Nicolae Iorga (mi se pare graitor)
Cine a spus ca sunt importante? au o parte interesanta dar mie nu mi se par asa importante - practic stiintele cauta sa explice fenomenul realitatii la un nivel al mintii care este un pic iluzoriu iar cand dau de ceva care nu poate fi explicat incearca sa-l elimine sau il pun intr-o "cutie" sau nu este facut public sau este publicat distorsionat sau sau sau
Cunostintele de istorie iti pot explica prezentul in care traiesti. A nu sti istorie, ar fi ca si cum nu ti-ai cunoaste parintii sau bunicii.
Pentru ca astfel nu vei mai crede ca te-a adus barza. Asa incepi sa afli mai multe despre tara ta, despre stramosii tai, etc. Romania are o istorie super bogata si frumoasa si pacat ca nu i se mai acorda atat importanta.
ChristinaO întreabă:
Duduc întreabă: