Fiindca asa iti inveti trecutul ...asa inveti si tu ce s-a intamplat cu statele din vechime, de ce vorbim noi acum limba romana ...etc
Si toate stiintele sunt importante deoarece iti detaliaza cum functioneaza lumea in care traiesti...
Cine a spus ca sunt importante? au o parte interesanta dar mie nu mi se par asa importante - practic stiintele cauta sa explice fenomenul realitatii la un nivel al mintii care este un pic iluzoriu iar cand dau de ceva care nu poate fi explicat incearca sa-l elimine sau il pun intr-o "cutie" sau nu este facut public sau este publicat distorsionat sau sau sau
Pentru ca astfel nu vei mai crede ca te-a adus barza. Asa incepi sa afli mai multe despre tara ta, despre stramosii tai, etc. Romania are o istorie super bogata si frumoasa si pacat ca nu i se mai acorda atat importanta.
Cunostintele de istorie iti pot explica prezentul in care traiesti. A nu sti istorie, ar fi ca si cum nu ti-ai cunoaste parintii sau bunicii.
Mie imi place pictura. Daca as da la o parte istoria picturii si as ramine cu ce e acum, nu as avea prea multe de vazut, nu crezi? Insa am multe de invatat din istoria picturii, de la maestrii care au fost inainte. De aceea e importanta. Si vorba aia: "cine nu invata din istorie, risca sa o repete."
'Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii.' - Nicolae Iorga (mi se pare graitor)
Istoria este o stinta care ne spune de unde si cum venim, celelalte stinte ne ajuta sa vedem unde vom ajunge.Incearca sa inveti stintele sivei ajunce departe! Succes!
ChristinaO întreabă: