Tobele sunt grozave, dar cat de des ai ocazia sa canti ceva la tobe?
Clapele sunt insa mai accesibile, mai universale, sa zic asa...Clapele cuprind o gama mai larga de genuri muzicale...adica, dupa ce inveti in mare, cu ce se mananca instrumentul respectiv, poti canta piese si piese, de la clasic la romantic si la dance si ce mai vrei tu!
Tobe, iti recomand, este atat de frumos sa simti basul, bataia betelor si sunetul lor in paralel cu bataile inimii!
Pian 100% parerea mea mai ales sa il asculti, sa il studiezi, sa il canti este absolut minunat
Eu iti propun tobele....chiar si eu vreau sa ma apuc de cantat la tobe dar eu nu am unde pentru ca sunt de la tarain fine cea mai buna alegere sunt tobele
Tot ce e important la tobe este sa simti ritmul. E ca si cum ai dansa, de fapt tu dirijezi pulsul melodiei si al oamenilor pe care o asculta. Daca simti ritmul (gen daca dansezi bine), nu ar trebui sa fie foarte greu sa bati, in vreo cateva luni poti sa pui deja bazele primelor ritmuri. Sunt insa costisitoare. Si clapa e cam la fel de costisitoare. Dar, ideea e ca tobosari nu prea gasesti la orice colt de drum, pe cand cineva care canta la pian e mai des intalnit (nu spun ca e mai usor la clape, sincer mi se pare mult mai greu). Incearca inainte sa iti cumperi instrumentul sa il testezi, sa vezi cum te descurci. Totul e de cum simti. Cu drag, un tobosar.
Pai, tobele au pret mai mic decat pianul.
Tobele suna destul de tare fata de pian, iar daca ai locui la bloc, vecinii tai chiar s-ar bucura de tine. Acum, eu nu iti recomand un anume instrument, pentru ca aici numai tu poti lua o decizie. Alege ceea ce crezi ca te-ar putea reprezenta si la care te descurci mai bine. Eu spre exemplu, cant vocal, la chitara acustica si la chitara electrica. Asta ma reprezinta pe mine. Acum e randul tau. Numai bine!
Un instrument nu se alege in functie de pret, ci de cel de care esti mai atrasa.Altfel,nu vei reusi sa interpretezi muzica la adevarata ei valoare, poate nici nu vei reusi sa inveti prea mult.
Cel putin, asa au procedat toti marii muzicieni.
Muzica se simte, nu se calculeaza in bani.
sticks16 întreabă: