Leonardo da vinci uite cateva detalii despre el:
Leonardo da Vinci(1452-1519), artist florentin, unul dintre marii maeştri ai Renaşterii, pictor celebru, arhitect, inginer, sculptor şi om de ştiinţă. Profunda lui dragoste pentru cunoştinţă şi cercetare a fost cheia încercărilor sale artistice şi ştiinţifice. Leonardo DaVinci
Leonardo DaVinci si inovaţiile sale în domeniul picturii au influenţat cursul artei italiene pentru mai mult de un secol după moartea sa, şi studiile sale ştiinţiifice – în anamtomie, optică şi hidraulică – au anticipat multe dintre realizările ştiinţei moderne.
Leonardo DaVinci viaţa timpurie din Florenţa
Leonardo s-a născut în micul oraş Vinci, de lângă Florenţa, în Tuscania. A fost fiul unui notar florentin bogat şi a unei ţărănci. În mijlocul anilor 1460, familia s-a stabilit în Florenţa, unde Leonardo a primit cea mai bună educaţie. A avansat rapid social şi intelectual. Arăta bine, vorbea uşor, şi era un muzician bun.
În 1466 a devenit ucenicul lui Andrea del Verrocchio, cel mai bun pictor şi sculptor al acelor timpuri. În atelierul lui, Leonardo a învăţat multe lucruri, de la pictura altarelor la crearea uriaşelor proiecte sculpturale în marmură şi bronz. În 1472 a fost admis în ghilda pictorilor din Florenţa, şi în 1476 era considerat tot ucenicul lui Verrocchio.
În 1478, Leonardo a devenit un artist independent. Prima lui comandă a fost pictarea altarului capelei primăriei florentine, pe care nu a executat-o. Prima sa pictură a fost Adoraţia magilor, începută în 1481 şi neterminată. Alte lucrări atribuite tinereţii sale au fost portretul lui Ginevra de’ Benci, şi neterminata Sf. Jerome.
sper ca ti-am fost de folos ceau si numai bine!
fundita/?
Servus, raspunsul la intrebare l ai aflat deci nu are rost sa ti mai raspund si eu. Vroiam sa ti povestesc cum ne o intrebat o data o profesoara cum il cheama pe cel care a pictat Mona Lisa, iar o colega l a confundat cu Leonardo DiCaprio (actorul din Titanic). Iti dai seama ca am inceput toti sa radem de numa.
anonim_4396 întreabă:
aNnOnNyyMoUs întreabă: