Carpatii Moldo-Transilvani se extind in:
N-Depresiunea Dornelor si Depresiunea Campulung
S-Valea Oituzului
Caracteristici:
-au fasia vulcanica si cea a flisului foarte bine dezvoltata fata de fasia sisturilor cristaline.
-prezinta relief vulcanic si relief pe gresii si conglomerate.
-altitudinea maxima se afla in Muntii Calimani, Varful Pietrosul Calimanilor cu inaltimea de 2100 de m.
-cuprinde depresiunile:Giurgeului, Ciucului, Comanesti
-Muntii Ceahlau domina ca inaltime masivele pe flis cu Varful Ocolasul Mare de 1907 m si Varful Toaca de 1904 m.
Noi atat am scris. Sper ca ti'am fost de ajutor!
Cauta pe wikipedia sau pe clopotel poate gasesti, eu una am trecut de mult de lectia asta.
Carpatii moldo-tranmsilkvani: depresiunea dornel si campu lung in NORD
depresiunea brasovlui in SUD
formati prin cutare si eruptii vulcanice
alcatuiti din sisturi cristaline, calcare, bazalte
inaltime med. 1300m inaltime max. 2300m(m-tii calimami., vf pietrosu
prezinta relief vpulcanic
fragmentat de numeroase de
vai: bistrita; biucaz; mures; olt.
obictive turistice: lacul sjfanta ana lacul rosu cheile bicazului
m-tii: calimani
gurghiului
harghitei
ciucului
hasmasu mare
bistritei
cam asta a fost lectia sper ca am fost de folos:*
Asta scrie in manual la mine :
Carpatii Moldo-Transilvani au foarte dezvoltata fasia muntilor vulcanici ( Calimani-Gurghiului-Harghitei) si zona flisului, dar mai redusa fasia centrala formata pe roci dure. Muntii vulcanici au cratere bine pastrate si au erupt pana in timpurile gelogice recente; dintre acestia, Muntii Calimani sunt cei mai inalti (2100m). Intre muntii vulcanici si fasia centrala, formata din roci dure, se afla depresiunile Giurgeului ( strabatuta de Mures) si Ciucului (strabatuta de Olt )
Spre est, Masivul Ceahlau, cu formele de relief specifice dezvoltate pe conglomerate, domina ca intaltime muntii din zona flisului.
Daca ai nevoie de mai multe lucruri, trimite-mi un mesaj cu id-ul tau.
Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes :*
Se pare ca n-ai auzit si nu folosesti google- http://ro.wikipedia.org/wiki/Carpa%C8%9Bii_Moldo-Transilvani, http://www.referat.ro/referate/Carpatii_moldo___transilvani_17fb5.html, etc