| SergiuDani2001 a întrebat:

Buna TPU cine imi da si mie un site ceva despre hasura in creion nu ma pricep DELOC am incercat detoatewinking

5 răspunsuri:
| teodoraghelmez2003 a răspuns:

Iti trebuie putin talent si...o rigla.

| SergiuDani2001 explică (pentru teodoraghelmez2003):

De ce o rigla?laughing

| Jimmyyyy a răspuns:

Iti recomand canalul de youtube Proko Bafta!

| Andreeaa01 a răspuns:

Nu ai nevoie de rigle :))) nu ai ce face cu ea. incearca o valoratie (hasura) la 45 de grade.Pentru început e ideal să ai 3 grosimi de linie pe pagina ta. Din ce am vazut la alti colegi din clasa cunosc două tipuri de hașură pentru 2 situații diferite.1. Hașură mâzgălită.
Nu are textură și, necombinată cu hașura cealaltă, ar arăta murdar, însă îți dă claritate maximă în a scoate umbrele și muchiile importante în evidență.
2. Hașura texturată
Are un feel chinestezic, însă practic o folosim să umplem suprafețe mari ale desenului cu culoare, nu poate fi folosită pentru a da claritate unui desen. Exista cam N nuante de gri. Eu spun ca ar conta si creionul pe care il folosesti http://arhimania.ro/......eionul.jpg Marul 2 are hasura de care ti-am spus la 45 de grade sa incerci sa o faci in diferite nuante de la deschis la inchis, niciodata invers ca nu iti va iesii nimic crede-ma le-am incercat pe toate. Succes!