| Kasha a întrebat:

Buna utilizatori TPU! Am 11 ani si acum trec a 5 -a...
1) Am inteles ca va fi grea... Aveti va rog sfaturi?
2) As vrea sa ma fac... sa zic asa cunoscuta, populara printre colegi prin a fi eu! Sfaturi?
```Multumesc raspunsurilor care nu sunt scrise in gluma```

Răspuns Câştigător
| mdaria a răspuns:

Eu cred ca nu ai nevoie de nici un sfat, cel mai bine este sa ai un comportament natural si atunci te vei integra in grup. Ce te face sa crezi ca ai nevoie sa fii intr-un anume fel ca sa te placa ceilalti? Ti se pare normal sa renunti la ceea ce esti tu doar pentru a place celorlalti.

Important este sa ii acepti tu pe ceilalti asa cum sunt si tu, la fel, sa te comporti cum o faci de obicei.Si nu e greu, e diferit. Poate fi chiar frumos - e o alta experienta. O sa iti placa si o sa te obisnuiesti usor.

8 răspunsuri:
| AnnaMaria_Letyzia_1987 a răspuns:

Eu as zice sa fii tu insuti! Nu trebuie sa iti schimbi atitudinea doar pentru ca vrei sa impresionezi. stiu cum e. eu trec a 6 a. mie nu mi s-a parut grea clasa 5. daca chiar vrei sa fii cunoscuta nu te da mare, ci arata-le pe viu fara cuvinte( daca intelegi), incearca sa te imbraci frumos( nu de club sau de petreceri), sa fii curata, daca ai vreun talent la ceva incearca sa il pui mai la suprafata. si ce sa-ti mai zic. mult noroc! laughing

| Pufffx a răspuns:

1.Daca inveti nu va fi grea doar ca pana in clasa a 5a normal este ca in catalog sa ai calificative nu note, e acum o sa ai note.Vei avea profesori la fiecare materie nu cum aveai doar invatatoare/invatator cu care faceai si sport si romana si matematica.
2. Nu te chinui sa te faci populara. Daca esti populara cu ce te ajuta? ca zice lumea vai uit-o si pe x vai ce a facut eu sunt la liceu sunt clasa a 11a si sincer nu suport chestile astea uni ma considera populara pentru ca pur si simplu sunt eu insami.Ca sfat iti spun doar atat nu jigni pe nimeni oricat de dobitoc poate fi nu te lua vai uite-o pe aia cum arata uite-l pe ala cum se imbraca nu iti face 1 mie de prieteni care sa te lase, invata sa fii prietenoasa cu toata lumea.P.S Multe fatuscane in ziua de azi rad pe strada/autobuz de invie morti, nu zice nimeni sa nu razi dar fara sa deranjezi lumea unii cred ca sa atrag atentie asa fac ei atmosfera e iti spun din propia experienta mai ales fetele fac asta ca sa atraga atentia unor baieti mai mari, ei pur si simplu sunt ingroziti nu atrasi

| Kasha explică (pentru Pufffx):

Multumesc stiu cum e cu notele profesorii etc. si sper sa ma obijnuesc repede cu ei, si prin ''popularitate'' ma refer la... sa vrea ceilalti sa... vorbeasca cu mine, sa am prieteni! Nu vreau sa fiu fata care sta in banca ei si nu are prieteni. (mai ales ca acum am noi colegi). Adica nu vreau sa ma creada plictisitoare(sunt mai mult genul care sta si invata bine si nu ma plang pentru asta big grin) Merci pentru sfat.

| Kasha explică (pentru Pufffx):

Merci.Si prin ''popularitate'' ma refer sa imi fac prieteni(acum cu colegii noi), sper sa nu fiu fata care sta in banca ei si nu are prieteni. Acum eu sunt genul care invata bine si stiu ca unii ar putea considera asta ''plictisitor'' la cineva.Eu sunt fericita ca invat bine, dar nu stiu cum sa ies in evidenta, sa imi fac prieteni...

| Pufffx a răspuns (pentru Kasha):

Nu trebuie sa iesi in evidenta prieteni vin la tine daca te considera de treaba si daca sunteti sa spunem asca "compatibili"fi tu insusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu va fi deloc greu in a 5-a daca te vei baza pe invatatura. De fapt temele nu sunt grele, trebuie doar sa te concentrezi si sa te stradui sa iei cat mai multa informatie utila din ceea ce explica profesorii.
Daca doresti sa fii (cum zici tu, populara) trebuie sa te manifesti prin cultura, intelepciune, si alte calitati bune pe care le ai. Colegii vor fi uimiti de tendinta ta spre invatatura pentru ca in clasele gimnaziale elevii incep sa decada in sistemul de educatie si invatatura. Daca nu vei primi rezultatul dorit prin asta, inseamna ca colegii tai de clasa se gandesc la nebunii si prostii, ceea ce inseamna ca nu respecta efortul tau de a invata. Mai apoi isi vor da seama ca au ales drumul cel gresit.winkingwinkingwinking

| Kasha explică:

Va multumesc la toti pentru raspunsurile bune, daca as putea v-as da la toti funda! Merci!

| Tanamy a răspuns:

Buna! Nu e greu in a 5-a, depinde de colegi daca sunt de treba sau nu.Ca sa te placa toti trebuie sa fii draguta,amabila, nu jicni, nu trebuie sa fii tocilara dar nici sa iei note proaste, fi amuzanta intr-un mod in care sa nu razi de nimeni, fii prietenoasa.happy