Hmm cam slaba, incearca sa o modifici pe ici pe colo.Pare a fi o poezie frumusica insa are nevoie de niste modificari.
E prima data cand scriu si e facuta in 10 minute. am simtit nevoia sa scriu ceea ce simt. multumesc pentru raspuns chiar mai vreau pareri
Salut. Iti scrie un autor. Fara a dori sa te descurajez in vreun fel trebuie sa fiu obiectiv si sa iti spun ca poezia aceasta e foarte slaba. Nu am de unde sa stiu care este potentialul tau, ar putea sa fie unul mare intrucat acesta nu are cum sa fie reflectat obiectiv prin prisma unei singure creatii literare de mici dimensiuni. Ritmul poeziei nu il stapanesti inca, asta e clar, la fel cum nu stapanesti nici masura. Tragerea la rima e iarasi evidenta. Trebuie iarasi avut grija la repetitii si redundanta. Iar, dar, dar iar repetat parca obsesiv si pus total eronat la inceput de strofa si implicit de vers zgaraie destul de rau ''urechile'' cititorului. Recomand scrisul ca si terapie, ajuta mult iar daca iti da o stare de bine atunci iti sugerez sa continui, nu spune nimeni ca toti cei care scriu o fac pentru a fi publicati pentru ca e clar ca esti totusi departe de acel nivel. Mult succes insa pe viitor si in alte domenii, unde sunt convins ca esti mai bun .
Daca esti la inceput e ok. Totusi nu e atat de buna. Ar trebui sa mai lucrezi la ea. Poate sa folosesti un limbaj mai poetic, sa folosesti figuri de stil si imagini artistice. Plus ca o poezie trebuie sa-ti trezeasca anumite sentimente. Sunt multe poezii de genul asta. Incearca sa o faci mai speciala si diferita. Sper ca te-am putut ajuta.
Ai un stil neslefuit. Se simte in ceea ce priveste :
- ritmul poeziei - nu e constant, are ruperi neplacute, etc.
- rimele, unele din ele fiind fortate sau alternand "nepotrivit" mai multe tipuri de rima
- sensurile si ideile sunt destul de naive (nu intr-un mod pozitiv / agreabil).
"Eu nu [vreau sa] strivesc corola de minuni a lumii", dupa cum zice Lucian Blaga, asa ca ma pronunt doar asupra acestei poezii, nu neaparat asupra potentialului tau.
Daca iti place sa scrii, iti recomand sa lucrezi foarte mult la stil. Cauta cateva sfaturi legate de ritm si elemente de versificatie si publica-ti scrierile pe www.poezie.ro. Vei primi critici si pareri. Da laoparte critica distructiva si invata din critica constructiva. Poti creste mult daca ai atitudinea potrivita!
Succes.