| TPU.ro a întrebat:

Când scrii, ce te influențează mai mult: mediul exterior sau trăirea interioară?
Răspunde până vineri la această întrebare și poți fi selectat și poți participa la Atelierul de Creative writing organizat de AdLittera și Ed. Ramirez Books. Atelierele IDC fac parte din cadrul Concursului literar dedicat debutanților „INCUBATORUL DE CONDEIE". Lectorul Atelierelor IDC este scriitoarea Monica Ramirez. Afla mai multe despre Atelier IDC: http://idc.adlittera.com/atelier/

13 răspunsuri:
| Kesariona a răspuns:

Clar trairea interioara. Totusi si mediul exterior conteaza. But. Pe mine mereu ma doboara sentimentele, si uneori ajung sa nici nu vad ce se petrece in jurul meu happy.

| moonlight2134 a răspuns:

Trairea interioara evident.

| XDarkAngel a răspuns:

Cand scrii poti fi imfluentat de mai multi factori, mediul exterior si trairea interioara fiind doar cativa dintre ei. Eu cand scriu ideea imi vine in general din extrerior, dar sentimentele, reactiile, si continutul vin mare parte din interior. Cand scrii trebuie sa dai drumul cuvintelor, sa curga pe foaie sau unde scrii si sa-i transmita cititorului exact imaginea pe care o descrii. Indiferent ca vine din interior sau din exterior, trebuie sa aiba aceleasi efecte. Dar cand scrii din trairea interioara totul este mai puternic, mai apasator si mai adevarat. Cel mai bun lucru scris de mine de exemplu a venit din interior.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Poate ar fi mai bine sa specificati ca, de fapt, Atelierul asta de ce-o fi el se adreseaza NUMAI celor care locuiesc in Bucuresti.
Deci, poti sa fii un geniu literar; daca nu locuiesti in buricul pamantului, recte-Bucuresti, tot degeaba.
Fiti cinstiti pana la capat.

| Amorezatul a răspuns:

Cel mai si cel mai mult, trairea interioara! In primul rand ea iti da acel impuls de a scrie chiar daca inspiratia poate venii din exterior. O dovada este si raspunsul la aceasta intrebare dispozitia mea de a scrie m-a facut sa dau un raspuns acestei intrebari, apoi e adevarat ca si mediul are o anumita influenta dar pana la urma alegerea iti apartine daca vrei sau nu sa scrii.

| Vizitiul a răspuns:

Trairile interioare imi dau imboldul, iar mediu exterior ma ajuta sa dau contur trairilor interioare. Stiti voi, cadoul e cadou, dar si ambalajul are partea lui de "vina". Acolo 1%, dar exista.

| L3o4Nn a răspuns:

Daca iti place ce scrii, cel interioar, daca nu, cel exterior.
In cazul meu cel exterior.Ca sunt la scoala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand scriu ma influenteaza trairea interioara, care poate fi influentata de mediul exterior, de exemplu nu pot iesi in natura sa scriu o poezie de vara, cand afara este toamna, pentru. ca sufletul meu se umple de melancolie happy In general scriu influentat de starea
mea de spirit, dar sunt influentat si de mediul exterior.

| TheAce a răspuns:

La mine e totul mult mai simplu. Chestia asta cu trairea interioara nu e decat un pretext pana la urma, trairea interioara vine pana la urma tot din exterior, ea fiind influentata intr-un fel sau altul.
Ca sa fiu sincer, pe mine nu ma influenteaza aceste lucruri, cred ca ele sunt pentru ''novici'' sau oricum pentru cei noi in domeniu. Eu in schimb am nevoie de niste alcoolhappy (destul de cliseic stiu, dar ajuta!)

| YangYin a răspuns:

Ador sa scriu cand ploua. Cand mediul imi ofera o tenta romantica, nostalgica, melancolica. Parca idelie imi invadeaza capul. Deci si mediul exterior si trarea interioara

| AdLittera a răspuns (pentru TheAce):

Raspunsul tau ne-a placut.
Te-am selectat in urma raspunsului dat pe TpU la intrebarea despre ce iti induce catharsis.
Daca ai peste 14 ani, ti-am rezervat un loc la Atelierul de Creative Writing din 15 Oct. 2011. Afla mai multe si inscrie-te pe site la idc.adlittera.com/atelier/ mentionand "TpU".

Confirma pana deseara.

Succes!

| AdLittera a răspuns (pentru anonim_4396):

Raspunsul tau ne-a placut.
Te-am selectat in urma raspunsului dat pe TpU la intrebarea despre infuenta mediului care te indeamna la scris.
Daca ai peste 14 ani, ti-am rezervat un loc la Atelierul de Creative Writing din 15 Oct. 2011. Afla mai multe si inscrie-te pe site la idc.adlittera.com/atelier/ mentionand "TpU".

Confirma pana deseara.

Succes!

| TheAce a răspuns (pentru AdLittera):

Vreau si eu niste detalii, daca tot e sa vin pana la buc ''de dragul artei'' (sa nu zic amorul artei ca se intelege gresit. Ma tenteaza fiind in domeniul acesta dar m-as bucura sa-mi dati niste detalii pe privat (loc de desfasurare, daca sunt seminarii sau in ce consta atelierul, dina stea.). mersi anticipat.

cu stima,
Tudor Ursente

Ps: eu nu sunt scriitor ''nedebutant in volum''. Sper ca nu e o problema. Daca e vreun atelier strict pentru cei care n-au publicat sa-mi spunetihappy