| Justmeandmysmile a întrebat:

Care este cartea favorita sau cea mai frumoasa pe care ati citit-o vreodata si pe care n-ati putut sa o lasati din mana? Ce gen era?happy

29 răspunsuri:
| BlueButterfly35 a răspuns:

Cea mai frumoasa carte pe care am citit-o a fost una despre animale, nu mai stiu cum se numea...big grin

| CuriosulMare a răspuns:

Cea mai frumoasa carte pe care am citit-o a fost "Harry Potter si Pocalul de foc" (volumul 4), iar genul ei este aventura.

| Marylol a răspuns:

Descult-Zaharia Stancu am terminat-o acum 2 sapt mi-a placut foarte mult

| DolceKiss a răspuns:

Harry Potter de J.K.Rowling (SF) Eu una recunosc ca nu mă omor după citit laughing insa cărțile acestea mi s-au părut si mi se par in continuare GENIALE.Desi sunt 7 vol (unul având chiar 800 si cv de pg) nu am putut lăsa cartea din mana (citeam si in timp ce mâncam laughing )

| catablondu a răspuns:

Buna, am citit mai multe carti care mi-au placut, acum in minte im vin vreo doua: La rascruce de vanturi (drama, poveste de viata, razbunare sunt cateva din caracteristici); si Mizerabilii (povesti de viata, din toate cate putin)

| Gufiii a răspuns:

Cea mai frumoasa cred ca 'elevul dima dintr-a saptea' seamana cu 'invitatie la vals' :d

| Kaℓi a răspuns:

Mie mi s-a intamplat sa citesc trilogia Millenium intr-o saptamana sad a fost greu, foarte greu, dar n-am putut sa o las...

| CapitanPufuletee a răspuns:

Gen: drama, romantism Elevul Dima dintr-a saptea - Mihail Drumes Am luat-o la scoala si citeam in ascuns in oreleca muzica, desen. Ajungeam sa ma certe colegii ca in ultimele saptamani de scoala in loc sa stau cu ei si sa radem ..eu citeam laughing spor la citit sper sa gasesti ceva care sa iti placa!

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Cartea mea favorită am descoperit-o vara aceasta.
Am trecut în clasa a-XII-a, şi da, ştiu anul acesta am Bacalaureatul aşa că am hotărât să citesc toate romanele care îmi vor fi de folos.
Am început cu "Harap Alb" pe care deşi o ştiam foarte bine, am decis să o actualizez, continuând apoi cu "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" şi cu "Enigma Otiliei".
Cea din urmă carte menţionată a ajuns să fie în inima mea pe primul loc.
Cartea are multe pagini, îţi trebuie multă răbdare să o citeşti însă dând paginile, tot îţi doreşti să afli ce se va mai întâmpla.
Îmi place deoarece are multe dialoguri, un număr larg de personaje, este un roman obiectiv, realist, modern, acţiunea nu este dificilă de înţeles, însă este prezentă şi latura plină de umor reliefată în personajul Costache Giurgiuveanu de exemplu.
Cred că este primul roman care într-adevăr mi-a plăcut şi l-am citit de plăcere, fără silă.
Aşadar, dacă "Enigma Otiliei" este pe lista voastră de lecturi pentru vacanţă, nu ezitaţi să o citiţi.

Pa-pa.

| alexbestt a răspuns:

Crima din Orinet Express e roman politist

| alexbestt a răspuns:

*Orient Express

| Justmeandmysmile explică (pentru Hydrangeaceae):

Am citit-o acum.am terminat a 10-a este printre favoritele mele happy

| Dairaa a răspuns:

Nu plange sub clar de luna, este scrisa de Heather Davis si este genul Romance

| BeTrueToWhoYouAre a răspuns:

Wilbur Smith-Ultimul papirus

| onedirectionforever a răspuns:

Mi-au placut multe, dar cea mai frumoasa a fost ''Elevul Dima dintr-a saptea'' de Mihail Drumes, si este o carte de adolescenti la liceu, cu iubire si alte probleme de ale lor.

| dianaaa9 a răspuns:

Jane Eyre- romantic. E superba.
Dracula (de Bram Stoker)-mister, care are putin legatura si cu Transilvania.
Si romanele politiste ale lui Conan Doyle m-au incantat.

| Anduttziik a răspuns:

Toate volumele din Harry Potter, şi Aventurile unui Hobbit ( o carte de aventuri, aşa cred laughing ).

| panciu2000 a răspuns:

Cea mai frumoasa carte pe care am citit-o a fost "Urzeala tronurilor ". S-a facut si un serial care poarta aceelasi nume.

| Menocide a răspuns:

Papillon de Henri Charrière. Roman autobiografic.

| Ronnie4ever a răspuns:

Salut! Cea mai frumoasa carte pe care am citit-o a fost:
The Gallagher Girls (Fetele Gallagher) : cu o scoala pentru spioni

| Athée a răspuns:

Harry Potter, Seria: Fortele raului absolut, Poti sa tii un secret?
Acestea.

| Geanin a răspuns:

Nu prea citesc carti. Mie imi plac enciclopedile de istorie, fizica si biologie. Dar una frumoasa din cate stiu este "Pe aripile vantului " 2 volumr parca sunt + continuarea!

| geohandmade a răspuns:

Shogun e un roman fascinant despre cultura japoneza, despre gheise si care era rolul lor in societate. O recomand

| trrrrr a răspuns:

Pai a fost o carte numita''zodiacul chinezesc'' sunt pasionata de aceste carti, despre astrologie, despre zodi...etclaughing n'am putut sa o las la nimeni, doar la mine...whistling

| Kazumi a răspuns:

Favorita mea si cred ca iti va placea si tie este Winnetou de Karl May.Este vorba despre aventurile unui indian apas numit Winnetou si fratele lui de sange un german poreclit Old Shatterhand prin preeriile din Vest.

| Musique a răspuns:

Am citit multe cărți cu adevărat bune.N-aș putea alege una, ar însemna să le pun pe celelalte pe locul secund.
În general citesc romane în care autorii își povestesc viața (autobiografie) și romane de dragoste, aventură.
Baftă.

| claudica2703 a răspuns:

Scrisoare de dragoste - Mihail Drumes si Singur pe lume - Hector Malot. Le-am citit de zeci de ori!

| DomnişoaraClannad a răspuns:

Maytreyi- de dragoste.