Efectul de care spui il poti obtine cu orice aparat care permite setari manuale pentru expunere, focalizand pe obiectul pe care doresti sa il fotografiezi si setand diafragma pe o deschidere mai mare. Focalizare are chiar si cea mai ieftina compacta, iar pe cel mai ieftin DSLR poti face setari manuale ale expunerii pentru a obtine efectul pe care l-ai descris mai sus.
Maria functia aia nu se numeste macro, macro e cu totul alt ceva.Ce vrea sa spuna este despre EFECTUL BROKEH. Cam la asta se referea
Maria_1890.in mesaj nu e vorba de functia macro, dupa parerea mea vrea sa spuna despre EFECTUL BROKEH.
Scuze ca ma postat acelasi raspuns de doua ori :) Si era Bokeh** Asa si sa revin la intrebarea ta. Nu pot sa pui aparatele intr-o categorie clara. Fiecare e bun in felul lui. Daca vrei sa ai chiar efectul ala de bokeh si sa fie evident ti-ar trebui un obiectiv mai bun pe langa cel care il poti cumpara in general odata cu body-ul aparatului.http://www.instantshift.com/......otography/ cred ca asta vroiai sa spui prin acea ceata. Deci poti ca aparata sa iti iei un Nikon d3100 sau d3000. eu una am un Olympus E-400 si sunt foarte multumita de el ::*:)