| MaryLoveAnime a întrebat:

Care sunt regulile sahului? as vrea sa invat sa joc sah. Daca se poate fara link...

9 răspunsuri:
| cole21 a răspuns:

E destul de greu de invatat sa joci sah, mai ales de unu singur nu stiu cum ai putea. uite o idee sunt foarte multi batrani care joaca in parcuri, poti sa mergi si tu si cred ca ar fi foarte bucurosi sa te invete, aici mai mult decat cum merge fiecare piesa in parte nu stiu ce poti afla

| kHaLiF a răspuns:

In primul rand trebuie sa stii cum se muta fiecare piesa:
*calul se misca in L
*tura (din capetele tablei de sah) se misca pe orizontal si vertical
*nebunul se misca doar pe diagonala
* pionii se pot misca 2 patratele doar pana la mijlocul tablei, in rest doar o patratica si poti manca piese doar pe diagonala cu acesti pioni.
*regele se misca in toate directiile doar o patratica
*regina poate sa faca orice miscare in afara de miscarea calului: poate merge pe orizontala/verticala/diagonala

Pe masura ce joci mai mult, cu atat vei sti mai bine sa joci si clar, poate iti vei forma si anumite tactici.

| WR104 a răspuns:

Pai scrie si tu la Google regulile sahului si o sa gasesti si explicatii in scris, audio si chiar video tutoriale.
E mai greu de explicat asa, aici intr-un singur raspuns fara link uri.
Succes!

| Marina9494 a răspuns:

Este un joc superb, dar pentru a progresa este necesar studiul aprofundat, sigur te va captiva...incerca sa citesti cartea Sahul de la A la Z scrisa de cea mai buna jucatoare romanca care s-a retras de mult este vorba de Elisabeta Polihroniade

| CristiB93 a răspuns:

Daca vrei baga id meu si te invat eu pe mess happy uite id meu cryss.cryss32

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristiB93):

Cat de bine stii?

| CristiB93 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu sunt chiar asa bun.

| Cosmin86 a răspuns (pentru CristiB93):

Ce ELO ai la federatie?

| aumih16 a răspuns:

Iti trebuie minte in primul rand! si mai ales sa ai rabdare! ca daca te enervezi nu iese nimic cum trebuie! scopul asta este sa incerci pana iese! oricum sahul e greu! mai usor cred ca este la table! acolo macar mutarile sunt altfel! la sah cate trebuie sa muti! si sincer la sah cand muti ce muti de fapt! pionul! regele! regina! etc! oricum sahul nu se joaca mai ales cand stai prost cu nervii! sau esti prea obosit! sahul evident ca se joaca cu mintea odihnita! sa stii ce poti sa faci! ca asa! e greu! in fine! mie oricum sincer nu imi plac nici una din astea nici tablele nici sahul! si oricum se zice spune de cei care joaca sah ca sunt ratati fraieri si ca nu au nici macar un viitor in fata! si din pacate asa este! oricum lumea isi cam bate joc de cei care joc sah mai ales! sustin si pe cei care au zis spus ca sahul nu se joaca singur! corect asa este! nici table nu poti juca singur! daramite sah! la partea asta sunt deci de acord!