La 12 ani, hmm...iti recomand carte The Vampire Diaries [ Jurnalul Vampirilor o gasesti la magazinele cu carti ], Amurg sau Capcana! Sunt foarte bune, o sa-ti placa... Sper sa le citesti! .
Pai depinde, si eu am 12 ani,si citesc mai mult romane,acum depinde de caracterul tau si gusturile tale,poate esti o fire mai veselela si vrei sa citesti romane de comedie,sau poate o fire mai trista, sau careia ii place aventura, sau daca esti la moda poti citi cele 5 sau 6 volume din,,Cartea Fetelor''. Sincer mie imi place sa citesc carti mai sadice (cel mai des despre viitor),care au in ele si actiune si povesti de dragoste (nu te gandi la carti de groaza), printre acestea se numara :Jocurile Foamei (1, 2 si 3-sunt preferatele mele!:X),Palatul rasului, Twilight, ect...
Uite urmatoarele carti de colectie. Autorul Jules Verne- 20.000 de leghe sub mari, De la Pamant la Luna, 500 de milioane ale Begumei Sarpele de mare, Doctorul Ox, Insula misterioasa [partea 1 si partea a2a] Autorul Oscar Wilde- Printul fericit. Autorul Duiliu Zamfirescu- Viata la tara. Autorul Edmondo de Amicis - Cuore [Inima de copil]. Toate aceste carti le poti gasi in librarii si magazinele Cora, Auchan, Real fara egal... Iti spun ca sunt superbe chiar daca unele ai mai multe pag.[pagini]. Merita sa le citesti. Pa si succes la scoala!
Eu ca de exemplu ti-as recomanda ca citesti"Nunta in cer " de Mircea Eliade sau de Eminescu cele mai "Daca iubesti fara sa speri".
Bună! Uite o listă de lecturi http://www.c-cultural.ro/......olara.pdf, iar aici sunt povestite unele dintre ele, deci poti sa-ti faci o idee si sa alegi
http://lecturirecenzate.ro/. Doar dă click pe adrese!
Sall matei:) uite eu pana la 9 ani nu am citit decat ce mi se impunea de invatatoare:D pana am primit cartea "Geno si sigiliul negru al doamnei Crikken" scrisa de Moony Witcher( http://www.price.ro/......125398.htm ) sau mai e o serie de carti pe care le-am citit de 3 ori pe fiecare in parte "Blestemul Vraciului" scris de Joseph Delaney este primul volum din "Cronicile Wardstone" ( http://www.price.ro/....../index.php )...eu sincer datorita cartilor scrise de Moony Witcher am inceput sa intru in lumea cartilor:X:X:X poate vei fi si tu la fel de atras ca si mine de cele 2 tipuri de carti:D(apropo pe spatele cartilor din Cronicile Wardstone este un avertisment;))"A nu se citi dupa miezul noptii!" eu citeam pana la 4-6 dimineata:))odata ce pui mana pe cartile alea nu te lasi de ele pana nu le termini.sunt ca un drog:D)
As pune funda, dar ai raspuns prea tarziu Oricum, imi plac la nebunie cartile scrise de Moony Witcher, dar preferatele mele sunt cele scrise de Joseph Delaney. Mai am o carte si termin toata colectia. Si eu citesc tot dupa miezul noptii si nu ma pot opri
Nu este gata in 2012 vor aparea bestiarul vraciului si alte 2-3 carti
Eu mai am de cumparat cartea 7 si eu sunt Grimalkin si le am pe toate
Hahahami-a placut asta. am un coleg care lea cumparat pe cele care vor aparea anul acesta deja in engleza nu maiputea rezista sa astepte sa fie traduse
cat am putut sa rad de el
vaii
:*pupici
Padurea spanjuratilor, fratii jderi 1, 2, 3; ana karenina; nada florilor; moara cu noroc; legendele olimpului 1, 2; baltagul; eu am 12 j mi-au placut dar si seria twilight
1. Literatura populară - Basme populare româneşti (Greuceanu, Sarea în bucate, Prâslea cel voinic şi merele de aur)
2. Vasile Alecsandri - Pasteluri
3. Tudor Arghezi - Cartea cu Jucării
4. Ion Creangă - Poveşti şi Povestiri (Capra cu trei iezi, Poveste (Prostia Omenească))
5. Mihai Eminescu - Basme (Făt–Frumos din lacrimă)
6. Petre Ispirescu - Basmele Românilor (Aleodor Împărat)
7. Alexandru Mitru - Legendele Olimpului (fragmente din Legendele Olimpului)
8. Gellu Naum - Cărţile cu Apolodor
9. Cezar Petrescu - Fram, ursul polar
10. Mihail Sadoveanu - Dumbrava Minunată
11.Marin Sorescu - Unde fugim de-acasă
12.Ioan Slavici - Basme (Zâna-zorilor)
Eu citesc(pentru ca ma obliga profa) 3 carti pe semestru! Am citit pana acum: Parinti si copii(nu recomand), Mobi Dick(eu nu sunt fana a marii), 20.000 de leghe sub mari(are lucruri wow in ea), Insula misterioasa vol I(superba ), Insula delfinilor albastii(Robinson Crusoe numai ca mai interesant)