1 Poeziile pot fi cantate (unele)
2 Ambele trebuie sa vin din suflet
3 Ambele nu supravietuiesc fara rima
4 Ambele incanta publicul
5 Toti cei care le creeaza stiu sa scrie/spuna ceea ce simt mai bine de cat oricine
Cred ca cea mai mare legatura sau asemanare(mai bine)este ca ambele sunt creatii ale unor oameni talentati care isi dedica timpul sau poate intreaga lor viata pentru a de viata unor capodopere care din pacate sunt din ce in ce mai putin apreciate si citite/ascultate.
Si in poezie si in muzica exprimi ceea ce simti. De obicei asculti muzica in functie de starea ta de spirit : daca esti trist muzica trista sau daca esti fericit etc. Asa este si cu poeziile : compozitorii exprima prin ele ceea ce simt : tristete, fericire etc.
Pai...la fel cum prin poezie iti exprimi sentimentele, asa faci si prin muzica.la fel cum versurile poeziilor rimeaza si versurile cantecelor rimeaza[dar nu-i neaparat].
si mai exista o legatura:
de obicei cantecele la inceput sunt poezii, iar apoi prin adaugarea de sunete se formeaza si cantecele.
sper ca te-am lamurit:*
pupici.
Legatura exista nu numai intre muzica si poezie, ci intre toate formele de arta... de la desen, la poezie, muzica, gastronomie. dincolo de faptul ca atat poeziile cat si cantelecele sunt structurate in versuri ce au rima sunt un mod minunat prin care iti poti exprima sentimentele, te poti exterioriza, aducand chiar placere, incantare si trezind sentimente minunate in sufletul celor ce asculta
Muzica e poezie fara cuvinte, poezia e muzica fara melodie; ambele vorbesc sufletului omenesc despre sublimul din existenta, despre Armonia ce guverneaza lumea.
Paiii... hai sa-ti spun ca ambele sunt niste domenii in arta iar ambele transmit diferite sentimente cititorului/ascultatorului