| roxanna a întrebat:

Ce trebuie sa fac ca sa imi public o carte?

Răspuns Câştigător
| stefybx a răspuns:

S-au cam dus vremurile cand un editor iti publica o carte fiindca era buna. Trebuie sa ai o suma bunicica si apoi te duci la o editura unde trebuie sa negogiezi ca sa-ti apara cartea, asta in functie de ce tiraj vrei sa aiba cartea si daca mai vrei sa fie si cu aprobari din domeniul atunci te costa mai mult. Oricum trebuie sa dispui de un buget cam intre 5000-10000 lei. Si eu am cateva carti pe care le-as pubica dar aspectul financiar ma tine pe loc. O alta varianta ar fi sa-ti gasesti un sponsor, care fie va primi o cota parte din castig, fie va dori sa fie coautor. Mai intereseaza-te si vei vedea.Succes si nu renunta!

16 răspunsuri:
| monicaclaudia a răspuns:

Sa timiti la un bun editor (sau la mai multi editori) cartea ta si sa speri ca o sa tzio plublice )) nimica mai mult

pupimik
| pupimik a răspuns:

Te duci cu scrierea la o editura. Daca e o scriere buna, mai mult ca sigur ti-o publica.Incearca la o editura care publica de obicei carti de genul cartii tale. Daca e buna cartea, mai mult ca sigur ti-o vor publica.

carla
| carla a răspuns:

Te duci la o editura si intrebi acolo care sunt criteriile. Daca sunt de acord sa o publice, ai grija ca se plateste la un numar. x de exemplare. Deci trebuie sa dispui si de ceva bani. Bafta!

| mirunik a răspuns:

Du-te la un om care stie asa ceva si roagal sa faca toate treburile. te intrebi la ce om nu? pai cauti si tu in ziar

| scriitor a răspuns:

Dragă Roxanna, înainte de toate asigurăte că ceea ce vrei să publici este literatură în adevăratul sens al cuvântului. Apoi nu porni direct cu o carte pentru că editorii de carte de regulă nu se grăbesc să acorde credit începătorilor. Scrie câteva povestiri şi publică-le în diferite reviste, trimite-le la diferite concursuri, altfel spus fă-ţi un nume. Apoi poţi încerca să arunci o carte pe piaţa românească.
Nu ştiu care este genul abordat de tine aşa ca nu-ţi pot recomanda o anumită editură cu care să zic că ar merita să încerci să stabileşti contacte. La noi fiecare editura s-a axat pe anumite genuri şi se adresează unui anumit public...

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

De regula sa gasesti o tipografie... vb cu ei... Tipografia ti-o tipareste daca o platesti... Daca vrei sa fie recunoscuta ca fiind cartea ta si sa ai drepturi de autor asupra a ceea ce e scris in ea ai nevoie de "ISBN" care este un cod de identificare al scriitorilor...
Nu stiu ce sa spun despre... sa dai la cineva sa citeasca si sa vrea sa o publice... Nu traim in filme... si... sincer... eu n-am avut incredere in oamenii aia sa ii las sa citeasca ce voiam sa public... ma gandeam ca daca ar fi fost ceva "bun" le-ar fi furat...
Succes!

| Filip23 a răspuns:

Eu nu reusesc sa citesc cat scriu. Scriu foarte mult... Oricum sa nu citesti de-ale altora, ce ei le citesc pe-ale tale... Da' e un eseu, sau ce? Eu pana acum am tras eseuri, da nu merg...ma bag pe literatura grea... ceva gen Fratii Karamazov... ceva sa tina omu in priza...sa nu stie nici de mancare, nici la veceu sa nu se duca...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand Editura STAR TIPP care are si tipografie si te poate consilia, sunt profesionisti si se misca repede.

| cristeagelu a răspuns:

SISTEMUL TcdC - EDITAREA cartilor ia o noua turnura la Tiparire
In esenta, folosirea sistemului TcdC ("tiparire comanda la cerere"). inseamna ca, ori de cate ori se comanda un exemplar dintr-o carte, se tipareste o copie a acesteia. Pentru oricine poseda cunostinte chiar si rudimentare despre metodele traditionale de tiparire, acest lucru suna ridicol. Editarea unei carti prin intermediul unei rotative traditionale este un proces de durata si care implica cheltuieli foarte mari, iar tiparirea unui singur exemplar ar costa mii de dolari. Introducerea tehnologiei digitale a adus schimbarea acestei conceptii.
O companie care foloseste sistemul TcdC ("tiparire comanda la cerere"). preia, pe cheltuiala autorului-client, toate problemele spinoase mentionate mai sus: culegerea manuscrisului, tehnoredactare, realizarea copertei si, mai ales, tipar. Avantajul este ca se poate tipari chiar si un singur exemplar, deoarece compania transforma manuscrisul intr-un fisier de maximum 10 Mega stocat pe un hard-disk, iar transferarea acestuia pe hartie are loc cu ajutorul unei imprimante performante tip MINOLTA ProHub 5000 cu tipar policrom la o calitate impecabila.
Schimbarea adusa este exact la acest nivel al imprimarii, pentru ca altfel editarea cartilor cu ajutorul computerului nu e deloc noua. Incepand cu anii ’80, paginile cartilor capatau forma direct pe monitor, apoi se imprimau pe film si, printr-un procedeu de expunere/developare se produceau placile de tipar, pe care incapeau cate 16 pagini de carte. Luau astfel nastere colile de tipar, care erau montate in rotativa. Cand aceasta isi incepea miscarea, dura un timp pana placa tipografica era incarcata cu exact cantitatea necesara de cerneala, astfel incat primele printuri erau adesea fie decolorate, fie prea incarcate.
Pentru paginile color, hartia trebuia sa treaca prin presa de patru ori, cate o data pentru fiecare dintre culorile care formeaza baza tehnologiei de tiparire in policromie. Si, din moment ce toata aceasta munca era oricum necesara, din punct de vedere economic se impunea producerea a mii sau zeci de mii de copii ale unei carti odata. (Prin tiparirea a mii de copii, cheltuielile initiale sunt fractionate, iar costul fiecarui volum ajunge sa reflecte doar un mic procent din respectivele cheltuieli).
Tehnologiile digitale de editare, de inalta rezolutie, dezvoltate la inceputul anilor ’90, au adus o schimbare majora a acestor ratiuni economice. Spre deosebire de presele traditionale de tiparit, echipamentele digitale elibereaza cerneala direct pe pagina, dupa o formula determinata de codul primit de la un computer (cel mai bun exemplu il constituie banala imprimanta laser de birou; se poate spune chiar ca print-on-demand inseamna tiparirea unei carti la imprimanta). In acest mod, chiar si tiparirea color nu are nevoie de mai mult de o rulare a hartiei, calitatea imprimarii fiind foarte buna.
Implicatiile nu au fost ignorate de catre edituri. Ele au realizat ca a devenit mai usor sa tiparesti exact numarul necesar de copii ale unui document, in loc de minimum 500 sau 1.000 de exemplare. Prima aplicatie comerciala a acestei tehnologii a fost in domeniul manualelor si rapoartelor, documente care necesita tiraje relativ reduse si suporta modificari frecvente.
La sfarsitul anilor ’90, procedeul s-a extins si in domeniul editarii de carte. Extinderea s-a produs pe fondul unei situatii aparute in Statele Unite, unde scriitorilor debutanti li se recomanda sa-si tipareasca volumele pe cont propriu, prin metodele traditionale (pe rotativa).
In acest mod, ei erau obligati sa scoata mii de copii odata, ceea ce dura destul de mult si implica un efort financiar considerabil. Dupa aceea, trebuiau sa-si depoziteze undeva, pe cont propriu, tirajul rezultat, sperand ca vor reusi sa-l vanda pentru a-si recupera investitia. Iar investitia nu era chiar mica: la un tiraj de 1.000 de bucati si la un cost de 2 $/buc., rezulta suma de 2.000 $, la care – atentie! – se adaugau si costurile de promovare. Cei mai multi scriitori debutanti nu aveau posibilitatea si nici dorinta de a face aceasta investitie. In aceste conditii, NOIAdresa noastra la Editura Star TIPP:
Str.Rovine, Bloc 10, Ap.1, Slobozia
Cod 920084, Jud. IALOMITA
Telephone/:Fax 0243 230 777
E-mail:tipografia@gmail.com
prin tehnologia de tipar digital va oferim o alternativa practica. Intrati in contact direct cu noi deveniti membru si dorinta Dvs. Este indeplinita, noi folosim sistemul TcdC ("tiparire comanda la cerere").

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am vrut sa imi public o carte.de mica scriu poezii, iar acum ceva timp am inceput sa scriu o nuvela.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am vrut sa imi public o carte.de mica scriu poezii,iar acum ceva timp am inceput sa scriu o nuvela.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contactati Editura "Noul Scrib" Arad, e-mail: noulscrib@yahoo.com

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intra aici si vei afla tot ce vrei sa stii: http://andreiruse.ro/cum-faci-sa-publici-o-carte. sunt sfaturi foarte, foarte bune

| Suissa_Carmen_1968 a răspuns:

Si eu vreau sa stiu care sunt pasii pentru a-mi publica o carte. Multumesc!

| AncaDorina1993 a răspuns (pentru stefybx):

Buna, ai reușit să publici? Cunosc o editură mai rentabila la preț.