| Dianax124 a întrebat:

Clasa a 8-a. Teroareee. Vreau sa fac pregătire dar tatăl meu vitreg zice că nu investește bani in mine și simt de pe acum că nu pot tine pasul. Mama a zis că o să îmi de-a pregătire după ce pleacă acesta în Germania (la mijlocul lunii octombrie). O sa pierd multe. Ce pot sa fac? Vreau sa ajung la profil filologie și am de învățat multa romana.

Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Orice incepe cu primul pas, deci zilnic incearca sa inveti putin cate putin ca sa-ti faci o rutina, apoi maresti numarul orelor de invatare, bineinteles cu pauze. Crezi ca daca mergi la ore va fi mai bine? Tot tu vei invata, nimeni altcineva in locul tau. Mult succes!

7 răspunsuri:
| Dianax124 explică (pentru Caro34):

Mulțumesc ❤

| AndrewApple a răspuns:

Încearcă să înveți cu o coleg/a care le are cu romana și matematica, eu sunt clasa a 11 a, am trecut examenul cu bine. Încearca sa cauți și pe internet lecții, și imagineaza-ti că tu predai unor copii și ei trebuie să înțeleagă ce explici tu, asfel înțelegi mai bine. happy

| Violleta2022 a răspuns:

Ce poti sa faci?
Sa inveti! Sa tocesti pe rupte, ca la pregatire nu invata profesorul, tot tu inveti!
Eu nu cred ca trebuie vreo meditatie, doar vointa si ambitie sa pui mana sa rupi cartea in doua, fara sa te plangi, ca de aceea mergi la scoala, sa inveti!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Are dreptate tatăl tău, sunt bani dati degeaba pe meditatii daca tu nu inveti, ca pe profesor nu il intereseaza daca tu ai invațat sau nu, el este plătit de părintii tai sa te mediteze, restul depinde numa de tine daca înveți.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Nu ai invatat 8 ani si esti disperat acum?
Incearca cum spune @AndrewApple dar nu sa pierdeti timpul, sa-l tragi si pe el inapoi. Faci cum spune colegul si, inveti pe rupte!

| AlbertDaniel a răspuns:

Nu ai neapărat multă romana. Nu e asa greu, iti spun din experienţă. Vei face foarte putina gramatică, baza va fi literatura(vei avea mult de citit, dar va fi ok). Eu nu am facut nicio pregătire. O sa dai teză la Latină, Romana, Engleză sau Franceză(care e limba 1) si istorie sau geografie la alegere.

| peperonies a răspuns:

Daca asa scrii "de-a" ai nevoie de foarte multa roamana.