| CdeMetal a întrebat:

Cum meditez?
Stau doar in fund si respir, cu ochii inchisi?

75 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu ca sceptic nu cred ca meditatia chiar ajuta cu ceva, in schimb recomand sa mergi pe jos sau sa faci cardio

| Bondarel99 a răspuns (pentru RAY):

Nu ai avut niciodata anxietate, ca daca ai fi avut ti-ai fi schimbat parerea despre meditatie.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru SaturniFraternitas):

Iar ai dat eronat, ma intreb ce castigi cu asta

| RAY a răspuns (pentru Bondarel99):

Sa inteleg ca te-ai tratat prin meditatie de anxietate?

Ce ti se pare asa ciudat? laughing
Citeste raspunsul lui Doja de mai sus.

Ca nu cred in asa ceva, nu cred ca metidatia ajuta cu adevarat, poate o stare de relaxare a minti, nu neg asta, dar ca sa te scapte de anxietate nu cred
http://www.sfatulmedicului.ro/anxietate

asta e ca bautul sucurilor care cica vindeca cancerul dar cand privesti ce a facut pacientul vezi ca a facut chimo si radio, desi oamenii fac conexiuni mereu gresite

Repet, nu ai trecut prin asta, nu arunca cu pietre!

Aici nu e vorba de trecut, e ca si cum ai afirma nu te ai aruncat de la etajul 9 desi nu stii ca de fapt o sa isi iei zborul,e vorba de dovezii in acest sens,mai sunt multi care vand minciuni gen ca sau vindecat de tot felul de boli doar prin metidatie, nu ar fi frumos sa fie adevarat, ba da, doar ca nu e, sunt doar sperante

| minrest a răspuns:

Trebuie sa iti scoti gandurile afara din minte. Tie ar trebui sa iti fie foarte usor, ai ganduri putine si simple; deduc asta din intrebare.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Ce vrei sa obtii prin "meditatie"?

| N0xEterniS a răspuns:

Pai asta e faza, nu trebui sa respiri pentru a atinge nirvana.

| CdeMetal explică (pentru N0xEterniS):

Vorbesti din experienta?

| RAY a răspuns (pentru N0xEterniS):

O sa ajunga in rai cu ocazia asta

| PumpkinDoll a răspuns (pentru N0xEterniS):

Si in timpul asta trebuie sa' asculti ''Smells Like Teen Spirit''

| Lostlyric a răspuns:

Meditatia nu necesita pregatiri speciale. Nu trebuie sa stai "cumva". Meditatia inseamna intalnirea ta cu sinele tau. Infruntarea tuturor gandurilor care iti ies din subconstient si constient, cele care stateau de foarte mult timp acolo si nu puteau fi eliberate prin nici o metoda.
Pentru unii, meditatia inseamna o arta, pentru altii inseamna un hobby de sfarsit de zi, pentru cei mai multi, ar trebui sa reprezinte o eliberare dupa toate gunoaiele zilei ce ni se implanteaza in adancurile fiintei: de la ganduri, la sentimente. Tot ce inseamna refulare, trebuie sa iasa afara.
Meditatia inseamna ca, dupa cateva minute sau ore (in functie de cat ai tu nevoie) sa faci pace cu tine si cu toate gandurile acelea.
Prin meditatie, nu se atinge nirvana sau mai stiu eu ce alte minuni, ci...te regasesti, te ierti, gasesti solutii la problemele ce demult au zacut in tine, dar intr-un alt mod. Poate ca cea mai grea infruntare a umanitatii este sa se priveasca exact asa cum este, sa se accepte, sa fie linistita si impacata pentru putin timp.
Sa uiti de toate actiunile pe care le faci de-a lungul zilei, de viteza cu care acestea se intampla si nu-ti dau voie sa fii doar tu cu tine.
Meditatia este o tehnica de regasire de sine si nu necesita o pozitie anume, nu necesita energii, nu necesita tehnici; ci doar tot ce inseamna natural si firesc pentru corpul si mintea ta, insa, deconectat de tehnologie, oameni, mediul inconjurator. Scary, right?

| zăGhost a răspuns:

Daca stii engleza, descarca-ti aplicatia Calm. Te invata principiile mindfulness.

| Doja a răspuns:

Foloseste o aplicatie pentru asta. Exista tutoriale pe internet sau in diverse aplicatii.
Eu recomand aplicatia Calm. Exista mai multe, dar asta mi s-a parut ca are tot ce ai nevoie.

Meditatia de fapt te antreneaza sa te poti concentra la ceva si sa devii constiaent/a de ce se intampla cu tine. Multi oameni cred ca e o prostie, dar daca stai pe loc, inchizi ochii si gandurile iti zboara in 20 de directii... atunci ai nevoie de asa ceva.

Dupa meditatie (dupa perioada mai lunga in care faci asta in mod repetat) o sa iti scazi "zgomotul de fond" pe care il produce creierul tau, eliberandu-l de efort inutil. Te vei putea concentra mai bine, iar mintea va merge mai repede. Poti avea inclusiv cresteri de viteza masurabile ale reflexelor sau a preciziei miscarilor.

Ca sa meditezi, cel mai simplu e sa stai intr-o pozitie comoda si sa iti asculti gandurile, sau sa incerci sa te concentrezi pe o anumita parte a corpului. Daca vezi ca iti zboara gandul in alta parte decat unde trebuie, revii la ce trebuie, si stai asa pana zboara din nou sau se termina timpul.

Cam asta e tot. Succes

Cum sa isi creasca omule masa musculara daca stai si nu faci nimic?

Si poti dovedi stiintific si empiric ceea ce ai afirmat?

Vezi lipsa ta de bun simt, educatie, de ce ma jignesti baiete

Ma ce legatura are religia cu intrebarea asta, nu fa spam aiurea, metidatia nu creste masa musculara, masa musculara creste in timpul somnului

| Bondarel99 a răspuns (pentru SaturniFraternitas):

Stai linistit ca este laughing
El vrea dovezi stiintifice pentru orice. Daca nu scrie intr-o carte el nu crede laughing
Si ca sa ii explic pe limba lui: meditatia te ajuta sa te linistesti, sa nu te mai gandesti naiba la probleme si alte chestii care te pun in alerta, daca te relaxezi ti se reduce anxietatea, pe termen lung se diminueaza chiar si pana la 5%. Adica practic lucrezi cu mintea, iti impui sa te detasezi de probleme si ganduri negative. Bineinteles ca nu functioneaza la toata lumea, nu toti sunt asa puternici sa se vindece singuri. Si psihologul nu iti da in prima instanta tot exercitii de relaxare?

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Uite de-asta urasc eu sectele cu meditatul, chakrele etc. laughing
Oricata evidenta ai avea tot tu esti ala prost...
Mai amuzant ca am citit toate astea si astia s-au increzut in fake news-urile de la Antena 1, fiind dovedite de mult a fiind mituri si/sau periculoase.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bondarel99):

Nu toti au IQ-ul asa mic incat daca le arde casa sa stea ca vacile pe covor sa mediteze in loc sa puna mana sa opreasca curentul si sa improste apa cu furtunul pana se rezolva problema.
Psihologii sunt inutili, si dupa universala gluma: "Cum sa faci bani ca idiot? Te faci psiholog si spui tampenii" (care a devenit realitate in 2018) nu trebuie sa te increzi in ei.

Bineinteles ca nu functioneaza la toata lumea, nu toti sunt asa puternici sa se vindece singuri.

deci vorbim de noroc )))))) ce tari sunteti voi care credeti in basme, normal ca nu functioneaza decat la unu dintr un milion si ala s-a vindecat de fapt prin altceva, tu esti xena cea mai puternica albinuta din jungla

| Doja a răspuns (pentru SaturniFraternitas):

Aici discutia e mai complexa. Yoga este o umbrela larga cu foarte multe subdiviziuni, ajuta la relaxare, flexibilitate dar NU la cresterea masei musculare.

Singurul lucru care ajuta la cresterea masei musculare este fortarea lor progresiva cu greutati si alimentatia corecta (cu surplus caloric). Exercitiile cu greutatea corpului produc destul de greu crestere musculara in comparatie cu antrenamentul cu greutati. Exista cateva exceptii, dar aici discutam despre meditatie nu muschi.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Chiar azi dimineata am vazut la bbc ro un doc despre detoxifiere se fac miliarde de dolari prin tot felul de aberati,cel mai tare e a bea suc de fructe te scapa de toate,clisma aia cica isi curata colonul,al naibi da parca ficatul face asta e, omul are nevoie de sperante, iluzi, minciuni, omul e o masina de minciuni http://podcast.sceptici.ro/

Esti fraier daca iei Xanax si alte chestii care iti distrug sistemul nervos in loc sa lupti cu mintea ta si sa faci exercitii de relaxare ca sa scapi de anxietate. Vorbim cand o sa ai si tu un episod din asta nasol, chiar te rog sa ma contactezi atunci.

Uni si zboara si in spatiu, daca le intrebi ceva de astronomie habar nu au, cica au fost langa soare cu sufletul, au suflet rece daca suporta caldura aia

Albino daca iei xanax clar ceva efecte se vor vedea, daca stai mult jos dai in constipatie, o sa te doara fundul de atata stat jos

Manipularea asta prin tot felul de credinta este uimitoare, este spalarea pe creier a acelui individ

| Doja a răspuns (pentru anonim_4396):

Sectele se bazeaza pe un "carlig" real pentru a atrage adepti si a-i face dependenti. De cele mai multe ori oamenii vad practicile astea de meditatie ca functioneaza si trag concluzia ca tot ce le spune guru in rest e real.

Si asa ajungi sa bei pipi.

| Bondarel99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine a zis ca are treaba cu chakrele? Nu e vorba de nimic spiritual aici (doar daca vrei neaparat), ci pur si simplu e vorba de relaxarea unei minti anxioase. Dar cum am mai spus, vorbim cand o sa treci si tu prin asta. Zic sa nu arunci cu noroi in ceva doar pentru ca nu ai gasit tu dovezi stiintifice laughing ce ar fi sa traiti numai in carti si sa nu mai aveti contact cu oamenii, pardon animalele ca noi.

E simplu, daca esti puternic poti sa lucrezi cu mintea ta sa te vindeci de anxietate si daca nu reusesti te duci frumos la coada la Xanax (care doar iti mascheaza simptomele, anxietatea are cauze, daca nu elimini cauzele nu rezolvi nimic). Nu te mai purta de parca le-ai sti pe toate, ca eu nu vorbeam aici de nebuna, doar sa ma aflu in treaba.

Bine xena, mai eu nu am spus ca stiu eu sunt sceptic eu nu cred in nimic, eu ma indoiesc de toate, dar daca tu xena ai reusit bravo tie, eu nu am spus ca nu e buna relaxarea mintala si ca totul are rostul lui si medicina clasica -moderna

Industria farmaceutica e cea mai profitabila industrie. Nu are nimeni niciun intres sa iti dea un medicament si sa te faca bine, ci sa iti provoace dependenta si alte afectiuni pe langa, ca sa cumperi si mai multe de la ei. Niciun psihiatru nu o sa iti recomande sunatoare, 5HTP, psihoterapie sau alte chestii din astea fara efecte adverse care te-ar putea ajuta din moment ce el are contract cu firmele astea de medicamente sa prescrie Xanax, Anxiar, antidepresive si ce mai dau ei. Chiar daca tu nu ai nevoie de ele. E mafie, nu trebuie sa te increzi atata in medicina.
Uita-te la tv, din 20 de reclame una e la Vodafone, una la salam si restul la medicamente.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Bondarel99):

Exact ce credeam laughing
Interpretezi aiurea exemplele...
Deci iti lipseste ceva: creierul.

Indoctrinata mai esti tu albina, pe mine m-a salvat de la moarte da industria de care vorbesti tu, fara ia eram mort acum, nu sunt singurul care a fost salvat, de asta in Romania mor cei mai multi nou nascuti ca multi nu fac vacinuri se lasa pacaliti de pers ca voi, trist, tu stii cati oamenii fara tratament ar muri?

Eu nu vorbesc de medicamentele care salveaza viata, ci de cele pe care le prescriu psihiatrii (si nu pentru schizofrenie sau alte boli din astea).
Dar si altele. Nici un carcel nu mai poti sa ai ca s-au inventat medicamente pentru asta (Anticarcel). Daca te uiti la ce contin unele medicamente (nu medicamte care iti salveaza viata ci din astea de umplutura) te ingrozesti, mai rau iti fac pe alta parte.

Albinuto inca nu am ajuns acolo, sa stii ca un medicament poate avea efecte diferite

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Stau acum si ma gandesc thinking
Despre ce era intrebarea si la ce s-a ajuns rolling on the floor

Desi tu cresti in masa musculara fara a face culturism?

Omule eu te am intrebat si tu mi ai dat eronat si acum raspunzi aiurea

| minrest a răspuns (pentru SaturniFraternitas):

Poate nu pic bine, acum cand esti nervos, dar de ce vorbesti despre modul corect de a te antrena? Intrebarea a fost despre meditatie parca.

| minrest a răspuns (pentru SaturniFraternitas):

Eram sigur ca exista o logica.

| sabin89 a răspuns (pentru Bondarel99):

Doi prieteni s-au întâlnit pe stradă. - Ce faci, mă? te văd cam abătut. - Da, măi, nu mă simt prea bine. Chiar azi am fost la un doctor. Am dat 150 lei pentru vizită. - Cum, în timp ca ăsta tu dai 150 de lei pentru o vizită? - Păi da; în definitiv, doctorul trebuie să trăiască și el. - Ok., și ce ai făcut după aceea? - M-am dus cu rețeta la farmacie. De fapt, farmacistul trebuie să trăiască și el. - Așa, și apoi? - Apoi am aruncat medicamentele la gunoi. La urma urmei, trebuie să trăiesc și eu. happy

| Jigokunokishi a răspuns:

Nu trebuie sa stai in fund, poti sta si intr-un picior. Unii recomanda pozitia lotus, cred ca asta favorizeaza circulatia energiei intr-un anumit fel, dar scopul meditatiei este detasarea. Devii un observator al gandurilor tale si incerci sa nu te identifici cu ele. Le privesti ca si cum ar fi in afara ta. Funda? big grin