Omule eu te am intrebat si tu mi ai dat eronat si acum raspunzi aiurea
Meditatia nu necesita pregatiri speciale. Nu trebuie sa stai "cumva". Meditatia inseamna intalnirea ta cu sinele tau. Infruntarea tuturor gandurilor care iti ies din subconstient si constient, cele care stateau de foarte mult timp acolo si nu puteau fi eliberate prin nici o metoda.
Pentru unii, meditatia inseamna o arta, pentru altii inseamna un hobby de sfarsit de zi, pentru cei mai multi, ar trebui sa reprezinte o eliberare dupa toate gunoaiele zilei ce ni se implanteaza in adancurile fiintei: de la ganduri, la sentimente. Tot ce inseamna refulare, trebuie sa iasa afara.
Meditatia inseamna ca, dupa cateva minute sau ore (in functie de cat ai tu nevoie) sa faci pace cu tine si cu toate gandurile acelea.
Prin meditatie, nu se atinge nirvana sau mai stiu eu ce alte minuni, ci...te regasesti, te ierti, gasesti solutii la problemele ce demult au zacut in tine, dar intr-un alt mod. Poate ca cea mai grea infruntare a umanitatii este sa se priveasca exact asa cum este, sa se accepte, sa fie linistita si impacata pentru putin timp.
Sa uiti de toate actiunile pe care le faci de-a lungul zilei, de viteza cu care acestea se intampla si nu-ti dau voie sa fii doar tu cu tine.
Meditatia este o tehnica de regasire de sine si nu necesita o pozitie anume, nu necesita energii, nu necesita tehnici; ci doar tot ce inseamna natural si firesc pentru corpul si mintea ta, insa, deconectat de tehnologie, oameni, mediul inconjurator. Scary, right?
Trebuie sa iti scoti gandurile afara din minte. Tie ar trebui sa iti fie foarte usor, ai ganduri putine si simple; deduc asta din intrebare.
Poate nu pic bine, acum cand esti nervos, dar de ce vorbesti despre modul corect de a te antrena? Intrebarea a fost despre meditatie parca.
Doi prieteni s-au întâlnit pe stradă. - Ce faci, mă? te văd cam abătut. - Da, măi, nu mă simt prea bine. Chiar azi am fost la un doctor. Am dat 150 lei pentru vizită. - Cum, în timp ca ăsta tu dai 150 de lei pentru o vizită? - Păi da; în definitiv, doctorul trebuie să trăiască și el. - Ok., și ce ai făcut după aceea? - M-am dus cu rețeta la farmacie. De fapt, farmacistul trebuie să trăiască și el. - Așa, și apoi? - Apoi am aruncat medicamentele la gunoi. La urma urmei, trebuie să trăiesc și eu.
anduu28 întreabă:
Emamuresan întreabă: