Poti incepe sa desenezi perspective, naturi statice..pentru arhitectura, iar pentru design diferite teme de creație vestimentara sau orice altceva care implica imaginatie
Eu,sincer ma pricep la desenat si ti-as sugera sa desenezi pentru inceput ganduri sau sentimente dupa aia te poti inspira din viata reala... poti ajunge la portrete daca pui pasiune, etc.
Nu stiu sigur cum sa-ti rspund, dar intra pe siteul asta un profesionist iti va raspunde cu siguranta... Iar parerea mea este sa mergi la cursuri sau sa-ti iei o carte nu invata de unul singur... Eu am incercat iar acum cand imi preda un profesor de la scoala imi dau seama cat am gresit. sper ca am ajutat pup.
Incearca sa te antrenezi poti incepe sa desenezi ce vrei tu la inceput iti va fi mai greu dar nu te descuraja si nu compara dessenul acesta cu cel de dinainte sau dupa pentu ca s-ar putea sa crezi ca nu ai deloc talent si continua sa exsersezi in continuare vei vedea ca o sa ai rezultate
Eu zic ca cel mai bine este sa gasesti un profesor care sa te indrumeze, mediteze.
Desenează cutii de chibrite respectând perspectiva. Aranjează vreo 3 cutii de chibrite în diferite moduri şi desenează-lă din diferite unghiuri. Dacă desenezi stric geometric, e normal să existe şi linii paralele, dacă desenezi pur şi simplu, nu vor exista linii paralele, toate laturile cutiilor de chibrite subţiinduse în depărtare.
Apoi desenează figuri geometrice. Cilindre, conuri, dându-le volumul şi haşurând, dând umbrele (pe un cilindru spre exemplu dai mai întâi semiumbra, apoi lumina în umbră, lumina, iar semiumbră, umbră şi reflex, cel din urmă fiind puţin mai deschis decât umbra dar mai întunecat decât semiumbra).
Apoi treci deja la diferite obiecte din casă. Desenează fierul de călcat, vaze, căni, mere şi încearcă să le desenezi de mai multe ori şi din mai multe unghiuri.
Apoi mai poţi desena drumuri sau săli de clasă, mai ales când nu ai ce face la lecţii, desenezi cabinetul în perspectivă.
Principalul e să te antrenezi mult.
Şi da, dacă vrei la arhitectură, nu uita că ai nevoie să ştii bine geometria.
Cat mai multe peisaje de natura, portrete ale artistilor sau persoanelor de zi cu zi care te inspira... totul vine de la creativitate... trebuie sa ai o imaginatue bogata si sa percepi foarte bine culorile, lucrurile si mesajele transmise de catre un tablou, sa incepi sa faci schite si sa tot exersezi exersezi si iarasi exersezi Fara multa munca nu poti face nimic!
Si altceva : Fa-o cu pasiune!
Succes!
Pa pa.
Cred ca cel mai bine e sa desenezi obiecte de sticla transparente, sa reliefezi geometriile lor si in partile ascunse dar transparente ca sa poti face apoi corpuri geometrice adevarate la care sa redai prin liniile de constructie si partile simetrice, nevazute, pentru volum. apoi naturi cu cateva obiecte, nu multe, detaliind cate un obiect din compozitie pentru a crea un centru de interes. si studiaza perspectiva, fa mai multe schite pentru un singur obiect si pe urma adauga-l in compozitie, sa nu sparga armonia tabloului.