Pentru ca au trecut 2017 and de cand s-a nascut Iisus Hristos, daca dupa ce s-a nascut El spunem anul 50, dHr (dupa Hristos) inainte de nasterea Lui spunem anul 50 iHr (inainte de hristos)
De ce ora are 60 minute si nu 45?
de ce 1 km are 100 m?
de ce exista 7 zile in saptamana?
pentru ca exista niste sisteme de numerotatie folosite din vechime
Daca ai citit prin carti sti ca erau niste ani inainte de Cristos si dupa Cristos dupa Cristos au inceput sa se numere din nou ani...eu as stiu...
Salutare! Suntem de 2017 ani de la nasterea lui Isus in anul 1, dar au existat si oameni inainte precum Moise, Avram etc.Insa daca te referi la Planeta Terra, aceasta de la Big Bang a durat procesul de realizare, de creare a atmosferei si a altor elemente, iar dupa aceea a vietii! Si daca Dumnezeu nu s-a grăbit să ne facă, e treaba lui
Miliarde. 4.54 ± 0.05 miljarde.
Calendarul e o constructie practica facuta de om. Nu ar fi fost practic sa trebuiasca sa spui ca esti nascut in anul 4 500 002 017.
Orizontul cult al omului (de pe cand a inceput sa foloseasca scrisul) e cam de cateva mii de ani, ceeace corespunde si cu alegerea ordinului de marime al datei actuale. Pe noi oamenii, din punct de vedere al calenadarului, ne intereseaza sa prindem in el activitatile umane, nu cele ale universului. Toata existenta noastra se situeaza undeva intre micro si macrocosmos. Altfel nici nu am fi putu exista. In consecinta, nu masuram timpul nici in nanosecunde ca in microcosmos, nici in miliarde de ani ca in macrocosmos.
Pentru ca anul 2017 e dupa calendarul gregorian, se pare ca la ora de istorie nimeni nu era prezent https://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_gregorian
Naty pamantul e populat de specia homos sapeiens de acum o suta de mii de anii, Cele mai vechi fosile cunoscute aparținând omului anatomic modern, cum ar fi fosilele Omo de acum 195.000 de ani, Homo sapiens idaltu de acum 160.000 de ani și fosilele de la Qafzeh de acum 90.000 de ani sunt recunoscute ca aparținând oamenilor anatomic moderni. https://ro.wikipedia.org/wiki/Homo_sapiens_arhaic
Diferitele religii estimasera vechimea pamintului la 5000-10000 de ani, ceeace era in fond destul de practic pentru viata omului.
Tirziu de tot, Benoît de Maillet (1656–1738) a estimat pentru prima data vechimea pamintului la circa 2 miliarde ani. Genial!
Mai e de observat ca anul calendaristic nu intentioneaza sa arate vechimea pamintului, nici macar in conceptia religioasa (anul 6000 de la formarea lumii sau cam asa).
Cifra 2017 reprezinta, tot cum se stie, cit s-a scurs de la nasterea lui Isus. Atit. Asta nu contrazice in niciun fel vechimea pamintului. Isus nu s-a nascut odata cu pamintul.
De acord. In contextul discutiei, 2017 ani e suficient de exact. Daca Isus se nastea in urma cu 8000 de ani, sau 100000, atunci era mai nasol, pentru ca nu ar fi existat marturii scrise iar cele orale s-ar fi pierdut sau deformat. Nici chiar asa, dupa cum spui, nu avem din pacate exactitate in relatarile despre acest om foarte interesant.
întotdeauna avem un bun motiv să ne încredem în Cuvântul lui Dumnezeu în loc să ascultăm de ce spun oamenii de ştiinţă atei cu teoria lor evoluţionistă.
este incredibil cat de prost a fost cel care a scris acel articol,biserica catolica accepta biserica evolutiei deci nu are legatura cu ateismul, biserica catolca recunoste si big bang, teoria evotuiei, big bang a fost propus de un preot catolic, spune papa de la roma =dumnezeu nu-i un magician, teoria evolutiei nu are legatura cu ateismul, stiinta nu are legatura cu religia sau cu ateismul, numai citi site urii sectance astia vor 10% cotizatia si sa te prosteasca
Isus? Nu stiu cit de filosof a fost, daca il comparam cu Platon sau oricine altul contemporan cu el.
Eu il vad ce pe un mare Guru. A stiut sa lanseze principii si idei sociale cu mare impact. Era evreu, educat intr-o religie extrem de dura si necrutatoare. El a avut curajul si inspiratia sa propovaduiasca principii mai moderate si sa extinda aceasta varianta de religie la toti "fratii" dispusi sa creada in ea, nu numai evrei. Un act de curaj.
Apoi, stia sa fie tot timpul prezent in mijlocul maselor si prostimii, cu care statea de ospete si bautura. Exact ce trebuie sa faci daca urmaresti atragerea maselor. La mustrarea ca de ce pierde timp cu toti nenorocitii, borfasii, scursura societatii, a raspuns genial "Cine are nevoie mai mult de un doctor, cel care e sanatos?". Sursele sunt discutabile, dar raspunsul ramane totusi intelept.
Din cate stiu insa, nu se spune nicaieri ca a creat un sistem filosofic, pentru a se putea numi filosof. Dar s-a folosit de gindire si de elemente de gindire filosofica. Inca odata, pacat ca izvoarele scrise despre el nu deateaza din epoca lui.
Greu cu cartea pentru internauti; Nintendo este mai pe intelesul lor.