eu cred ca de fapt in toata aceasta viata efemera el a cautat fericirea, iubire conteaza cum continua, iar el este prins in propriile ganduri care nu il lasa sa treaca mai departe. Se agata de clipe, uita timpul, iar acum privind in spate vede un simplu om stingher, tulburat ce este prins in acest peisaj teluric de care nu se poate desprinde decat prin fictiune. te poti lega si de metafora sufletul un vultur. Sper sa te ajute
Este un simbol : Figură de stil complexă, constând în utilizarea numelui unui obiect concret spre a exprima o idee abstractă, în temeiul unei analogii / al unui proces accentuat de semnificare; se obține prin dezvoltarea unei metafore sau prin recurența unei imagini
In primul rand vulturul este simbolul libertatii ceea ce inseamna ca sufletul acelei persoane este un suflet liber care isi poate permite orice, dar totusi acesta este constrans de anumite lucruri reprezentate prin lanturi si stanca...
Un suflet mare si agil, stingher blocat...sau un om blocat sa-si spuna gandurile.
Parerea me e ca sa refera la '' o persoana ranita care nu isi mai poate exprima sentimentele precum vulturul respectiv care e inlantuit de stanca nu mai poate zbura e TRIST sufletul zic eu
poate primesti raspuns mai bun
eu cred ca de fapt in toata aceasta viata efemera el a cautat fericirea, iubire conteaza cum continua, iar el este prins in propriile ganduri care nu il lasa sa treaca mai departe. Se agata de clipe, uita timpul, iar acum privind in spate vede un simplu om stingher, tulburat ce este prins in acest peisaj teluric de care nu se poate desprinde decat prin fictiune. Sper sa te ajute
As dori ceva mai mult.ar fi cazul sa spun ca acest citat este in abladou, si face ca vulturul sa fie scos in evidenta.Mai multe idei exemplificate mi-ar fi de ajutor
Vulturul simbol al libertatii, reprezinta legatura intre celest si teluric prin fizicul sau pamantesc si puterea de a zbura. Inlantuirea lui de stanca reprezinta conturarea unei bariere intre cele doua lumi si imposibilitatea de a tinde spre divin, sufletul devenit un obiect pustiit, ostatic in trup. Mic comentariu sper ca te mai ajuta daca un e prea tarziu
barajul întreabă: