| sorin cuceritorul a întrebat:

De ce trebuie sa facem istorie?

20 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Ca sa stim cine AM FOST si sa putem presupune cine VOM DEVENI.

| Daria a răspuns:

Ca sa iti cunosti stramosii si patriawinking
ai inteles?laughing

| Ana-Maria94 a răspuns:

Ca este obligatoriu si ca trebuie sa invatam despre ce a fost odata.

| luiza a răspuns:

Invatam istorie sa stim cine au fost inaintasii nostri. eu cred ca se face intr-un mod exagerat. ar trebui facuta si istoria si geografia ca si cultura generala, nu ca materii obligatorii.

| fluturas a răspuns:

Cica trecutul sa repeta si trebuie sa invatam din trecut straight face

parerea mea : prostie! nu ne-a ajuta cu nimic istoria straight face ce sa invat din trecut confused? sa nu ma bat cu turcii confused? n'am intels nici eu de ce trebuie sa facem istorie si nici nu cred ca o sa inteleg vreodata straight face

| perla a răspuns:

Ca sa stii de unde de tragi din maimuta cum spun unii sau din Adam si Eva cum zic altii!

| Ana a răspuns:

Ca sa stim istorie, nu e logic, doar nu o faci de plictiseala.

| JustMusic a răspuns:

Sa tinem minte cand si unde si cum s-au batut toti pe acolo ca na-veau de lucru

| pauladrian a răspuns:

Sa zicem ca esti intrebat de o persoana importanta...cand au avut loc razboaiele dintre daci romani, tu trebuie sa stii ca primul a fost in 101-102 si al doilea in 105-106. Intelegi?

| andreiano a răspuns:

Două răspunsuri pentru tine, nu ale mele, ci ale unor oameni mai deştepţi ca mine (scuze dacă nu citez exact):
1) Cine controlează prezentul, controlează trecutul. Cine controlează trecutul, controlează viitorul.
2) Cine nu cunoaşte trecutul este condamnat să-l retrăiască.

| Fredie a răspuns:

"Istoria, pe scurt, este o analiză a trecutului cu scopul de a înţelege prezentul şi de a ne călăuzi comportamentul în viitor." Sidney E. Mead
Sunt multe alte defintiii ale istoriei, insa cred ca citatul de mai sus, raspunde cel mai bine intrebarii puse de catre tine.

| kr.mdy a răspuns:

Pentru ca face parte din cultura generala a unui individ.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer nu stiu, dar cred ca motivul trebuie sa fie acelasi pentru care facem si geografie, si desen, si literatura etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi da, ce-o fi cu atata scoala? Hai sa nu mai facem nici matematica, nici romana, sa ramana doar sportul si desenul. Cu ele vom ramane si pe la 30 de ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa nu crezi ca esti Adam si cea cu care o sa te insori e Eva! Daca nu inveti istorie, o sa crezi ca tu esti omul primordial!

| bubblesx a răspuns:

Nici mie nu imi place istoria:-&!
Pentru mine acum conteaza numai prezentultongue!

| Dede_1899 a răspuns:

Nici mie nu imi place istoria big grin dar sa stii ca e si ea buna la cultura generala. tu chiar nu vrei sa stii ce s-a intamplat in vremurile indepartate, din ce popoare ne tragem?thinking nu ca pe mine m-ar interesa foarte multlaughingdar pe unii ii intereseaza...:-|

| C-iol|loi a răspuns:

Daca nu-ti palce nu mai fa. happy Redirectioneazati interesul pe ceva ce crezi ca iti este de folos si iti place.

| alisuncik a răspuns:

Pentru ca sa stim ce greseli auu comis stramosii nostri si sa nu le comitem si noi

| corina11 a răspuns:

Ca sa aflam mai multe despre stramosii nostri si altele(tipa)