| BenjaminFranklin a întrebat:

Emisiunea Reflectii Rutiere, pentru cine cunoaste si isi aminteste, in ce an a inceput sa fie difuzata pe TVR? Stiu ca ea a fost imediat dupa 89, insa nu stiu daca emisiunea a inceput din 1990 sau in anii urmatori. Multumesc

6 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

La ce îți folosește o asemenea informație
cauta pe Youtube
poate o mai fi rămas ceva salvat pe acolo
https://www.youtube.com/results?search_query=Reflectii+Rutiere+tvr

sau esti si tu un vampir macabru care se hraneste cu raul altuia?

| BenjaminFranklin explică (pentru zilog):

Vreau sa fac o cerere la Arhiva TVR pentru ca ei ofera imaginile acceslui public. Nu sunt bampir happy emisiunea era cel putin cat de cat educativa si sper sa vad cate o chestie interesanta ceva. Pe Youtube sigur nu se gaseste pentru ca e veche, doar la arhiva vreo sansa ceva.

| zilog a răspuns (pentru BenjaminFranklin):

Nu cred că ar munci tineva fără să pui lângă cerere 3 hârtii de 500 lei pentru a compensa efrortul celui ce va face acestă muncă titanică!
DAR VEAZI PE LA EMISIUNILE DE ȘTIRI DIN ELVEȚIA că au cazuri mult mai bine explicate de cât la noi
cu forțe de frecare cum bătea vântul simulări câte kg avea masina
cum era curba înclinata
de unde bătea soarele, cât de uzate la micron erau cauciucurile, istoricul reparațiilor și descoperă ca era vasul de frână crăpat pentru că mașina respectivă fusese reparată pe genunchi în Germania la un român care a luat piesa de la dezmembrări coapta și casantă,
arată și cu desene animate la aeleasi eveniment cum venea câinele de unde venea bicilistul cum proasta de femeie de pe trotoar care trecea pe verde pentru că era dreptul ei a runcat caruciorul de copil in fața mașinii care venea cu viteză pentru că așă seste la modă în elveția să se arunce oamenii în fața mașinilor sau să își arunce copii in mod intenționat atunci când este verde dar vede că vine o mașină cu viteză ca să îl invețe minte pe șoferul respectiv
sau alte inconștiente fără să gândesca și fără să se asigure coboară de pe trotoar cu căruciorul înainte imediat ce se face vede
sau mai ales in locurile unde au prioritate pietonii
masinile vin cu 100Km/h si astia se arunca intentionat in fata masinilor pentru ca e dreptul lor
sau pentru ca ei cred ca masinile au asigurare si in epoca robotilor care le-au luat locurile de munca si ei nu mai stiu cum sa isi castige propria lor existenta de multe ori cauta sa se loveascsa sa se accidenteze din vina cuiva ca sa capete banii pe asigurare
pentru ca si pentru un deget lovit intr-o bila dinaia care se infige in asfalt sa tina usa sa nu se deschida mai mult
ei pot primi despagubire repede de 20 000 euro
asa ca cuta in Germania si elvetia emisiuni de stiri si vei vedea ca iti arata cat de rugos era asfaltul de unde batea ploaia cat de umed era parbrizul stot felul de detalii din astea, iti spune ca sa condensat aburii pe parbriz pentru ca nu ii mergea clima la tico
mult mult mai bine documentate,

| MihaelaDart a răspuns:

Uite aici ai mai multe detalii și sper că te vor ajuta https://amp.reddit.com/......i_rutiere/

| BenjaminFranklin explică (pentru MihaelaDart):

Multumesc Mihaela dar se pare ca 'Reflectii Rutiere' nu este o productie a TVR ci a Ministerului Afacerilor Interne. Prin urmare, emisiunea nu se afla la arhiva TVR ci mai degraba la MAI. Acum, nu stiu daca MAI are o arhiva aparte de Arhiva Nationala, dar sper sa aiba depozitat undeva materialul video intr-o arhiva undeva. Cum acum este pandemie programul lor este mai incarcat dar am sa caut cum pot mai bine la minister sa vad daca mai pastreaza cumva emisiunea, asta daca nu cumva s-a pierdut. Deci emisiunea era de la MAI, materialul era adus la TVR si difuzat apoi la TV.

| MihaelaDart a răspuns (pentru BenjaminFranklin):

Imposibil sa nu aibă în arhive, trebuie doar sa le scrii sa îi întrebi sau daca nu, faci un drum direct la Arhivele Naționale București http://arhivelenationale.ro/site/directii-judetene/bucuresti/